Λέον Τόμας Γ΄

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λέον Τόμας Γ΄
Γέννηση1  Αυγούστου 1993[1]
Μπρούκλιν
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ιδιότηταηθοποιός, τραγουδιστής-τραγουδοποιός, ηθοποιός ταινιών, ηθοποιός τηλεόρασης και ηθοποιός θεάτρου
Είδος τέχνηςσύγχρονο R&B και ποπ μουσική
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Λέον Τόμας Γ' (γεννήθηκε 1 Αυγούστου 1993) είναι Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός δίσκων, τραγουδοποιός, πολυ-ορχηστρικός και τραγουδιστής, ο οποίος έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Columbia and Rostrum Records. Είναι πιο γνωστός για την απεικόνιση του Άντρε Χάρις στη σειρά του Nickelodeon Victorious (2010-2012), και τη φωνή του "Τάιρον" από τις εποχές 2-3 του The Backyardigans. Μετά την ακύρωση της παράστασης, έγινε μέλος του δίδυμου παραγωγής The Rascals.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

2003 – 06: Broadway και αρχή καριέρας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έκανε το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουέι σε ηλικία 10 ετών το 2003, ως "Γιανγκ Σίμπα", στην παραγωγή του The King King στο Μπρόντγουέι. Το 2004, εμφανίστηκε ως Jackie Thibodeaux στο αρχικό καστ του Μπρόντγουέι του Tony Kushner's Caroline, ή Change και περιόδευσε με την εταιρεία κατά τη διάρκεια των πέντε μηνών του στο Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο. Ο Τόμας εμφανίστηκε επίσης στην παραγωγή του The Color Purple στο Μπρόντγουέι.

2007 – 09: August Rush & Τηλεοπτικές Εμφανίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2007, ο Τόμας εμφανίστηκε στην ταινία Η μελωδία της καρδιάς (August Rush) ως "Άρθουρ", ερμηνεύοντας το τραγούδι "La Bamba" και ήταν η τραγουδιστική φωνή για τον Tyrone στο The Backyardigans. Ο Thomas έχει επίσης φιλοξενήσει πρωταγωνιστές στο Big Music Show του Τζακ και του Τζαστ Τζόρνταν. Εμφανίστηκε επίσης ως Χάρπερ στο επεισόδιο iCarly "iCarly Saves TV" και εμφανίστηκε στο The Naked Brothers Band Christmas Special.

2010 – 12: Victorious και μουσική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έπαιξε έναν πρωταγωνιστικό χαρακτήρα στο Victorious, τον "Άντρε Χάρρις". Ο Τόμας εμφανίστηκε επίσης ως Άντρε Χάρρις στο επεισόδιο crossover μεταξύ Victorious και iCarly, "iParty with Victorious". Εμφανίστηκε επίσης ως ίδιος σε ένα επεισόδιο του True Jackson, VP. Στις 2 Αυγούστου 2011, κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Victorious: Music from the Hit TV Show", με τον Thomas να εμφανίζεται στα τραγούδια "Song 2 You" (γραμμένο από αυτόν) και "Tell Me That You Love Me". Στις 5 Ιουνίου 2012, κυκλοφόρησε το "Victorious 2.0: More Music from the Hit TV Show", με τον Τόμας να εμφανίζεται στα τραγούδια "Countdown" και "Don't You (Forget About Me)".

2012 – σήμερα: Μίγματα και έργο παραγωγής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2012, ο Τόμας άρχισε να ηχογραφεί το πρώτο του mixtape που ονομάζεται Metro Hearts. [Κυκλοφόρησε την 1η Αυγούστου 2012. [Τα τραγούδια στο mixtape Metro Hearts περιλαμβάνουν τα: "Forever", "Bad", "Moving On", "Vibe", " Όπως το Clay "και το" Never Look Back ". Η μίξη περιελάμβανε επίσης ένα εξώφυλλο του "Take Care" του Drake. Το εξώφυλλο του Λέον Τόμας με την Αριάνα Γκράντε.

Ο Λέον Τόμας συνέγραψε το τραγούδι "Ain't No Other Me" για το βρετανικό συγκρότημα Stooshe, το οποίο εμφανίζεται ως κομμάτι πολυτελούς έκδοσης στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, στο Λονδίνο με τους Lights On. Ο Τόμας συν-έγραψε τέσσερα τραγούδια στο άλμπουμ της Αριάνα Γκράντε το 2013 "Yours Truly". Συμπαραγωγή επίσης πέντε τραγουδιών στο Yours Truly, εκτός από το τραγούδι "Last Christmas" από το Grande's Christmas Kisses EP, ως μέλος του δίδυμου παραγωγής The Rascals. Επιπλέον, το έργο του στην παραγωγή ως μέρος του "The Rascals" συμπεριλήφθηκε στο βραβευμένο άλμπουμ Grammy Love, Marriage & Divorce. Η συνεισφορά του είναι ως συγγραφέας στο τραγούδι με τίτλο "Θα ήθελα να είμαι Broke" ερμηνευμένος από την Τόνι Μπράξτον.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2013, ο Λέον Τόμας κυκλοφόρησε ένα νέο άλμπουμ, "Hello How Are You", με τον Wiz Khalifa. Ένα δεύτερο άλμπουμ, "Chill", θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Την 1η Ιανουαρίου 2014, ο Τόμας κυκλοφόρησε ένα νέο mixtape, το V1bes, με το όνομα Λεόν Τόμας, μέσω του Datpiff. Επίσης, ανακοίνωσε ότι βρισκόταν σε λειτουργία ένα μουσικό βίντεο για το άλμπουμ του, Hello How Are You.

Το 2016, υπηρέτησε ως συμπαραγωγός για το άλμπουμ του Post Malone Stoney.

Το 2017, εμφανίστηκε στην ταινία Ντιτρόιτ, σκηνοθεσίας Κάθριν Μπίγκελοου.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Αγγλικά) Discogs. 1394112. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.