Παναθλητικός Όμιλος Τρίγλιας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 4: Γραμμή 4:
|πλάτος_εικόνας = 180px
|πλάτος_εικόνας = 180px
|λεζάντα =
|λεζάντα =
|πλήρες_όνομα = Π.Α.Ε. Παναθλητικός Όμιλος Τρίγλιας
|πλήρες_όνομα = Παναθλητικός Όμιλος Τρίγλιας
|σύντομο_όνομα = Π.Ο. Τρίγλιας,<br>ΠΟΤ
|σύντομο_όνομα = Π.Ο. Τρίγλιας,<br>ΠΟΤ
|έτος_ίδρυσης = 1952
|έτος_ίδρυσης = 1952

Έκδοση από την 12:43, 20 Αυγούστου 2021

Π.Ο. Τρίγλιας
Επίσημη ονομασίαΠαναθλητικός Όμιλος Τρίγλιας
Σύντομο όνομαΠ.Ο. Τρίγλιας,
ΠΟΤ
Ίδρυση1952
ΈδραΝέα Τρίγλια Χαλκιδικής, Ελλάδα
ΣτάδιοΔημοτικό Στάδιο Τριγλίας, Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής, Ελλάδα
Χρώματαμπλε, λευκό και κίτρινο
ΙστότοποςΕπίσημη ιστοσελίδα
Πρώτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook
Το έμβλημα του ερασιτέχνη Π.Ο. Τρίγλιας

Ο Παναθλητικός Όμιλος Τρίγλιας,[1] γνωστός απλά ως Π.Ο. Τρίγλιας και σε πλήρη σύντμηση ως «Π.Ο.Τ.», είναι αθλητικός σύλλογος που εδρεύει στην Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής. Επίσημο έτος ίδρυσης του συλλόγου είναι το 1952 και έχει χρώματα το μπλε και το λευκό. Δραστηριοποιητε στο άθλημα του ποδοσφαίρου και διαθέτει πλήρη ποδοσφαιρικό τμήμα. Ανήκει στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής και για δύο περιόδους (2019–2021) αγωνιζόταν ως ΠΑΕ στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ με την επωνυμία Π.Α.Ε. Π.Ο. Τρίγλιας.

Κατά το παρελθόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2018-19 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, όπου αναδείχθηκε δευτεραθλητής του 2ου ομίλου και κέρδισε τη συμμετοχή μέσω μπαράζ ανόδου, στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Football League. Στο μπαράζ επικράτησε του Νέστου Χρυσούπολης, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στη Φούτμπολ Λιγκ.

Τις περιόδους 2019-20 και 2020-21 ο ΠΟ Τρίγλιας εξασφάλισε την παραμονή του στη Φούτμπολ Λιγκ που αποτελούσε την τρίτη επαγγελματική κατηγορία. Μετά την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών το 2021 και τη συγχώνευση της Φούτμπολ Λιγκ στη Σούπερ Λιγκ 2 είχε δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Συμφωνία με Ηρακλή

Το καλοκαίρι του 2021 υπήρξε συμφωνία της ΠΑΕ Τρίγλια με τον Ηρακλή , ώστε την ομάδα να την αναλάβουν οι παράγοντες του Ηρακλή , να μετονομαστει σε Ηρακλής Θεσσαλονίκης και να αγωνίζεται στη Θεσσαλονίκη[2]. Η συμφωνία περιελάμβανε και την απόκτηση του ερασιτεχνικού ιδρυτικού σωματείου από τους παράγοντες του Ηρακλή[3]. Έτσι την περίοδο 2021-22 η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα αγωνιστεί στην θέση της Τρίγλιας στη Σούπερ Λιγκ 2.

Τίτλοι και διακρίσεις

Συμμετοχές στα Εθνικά πρωταθλήματα

Παραπομπές

Εξωτερικοί σύνδεσμοι