Κώστας Δράμπης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: προσθήκη σήμανσης επαληθευσιμότητας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 15: Γραμμή 15:


[[Κατηγορία:Έλληνες ποδοσφαιριστές]]
[[Κατηγορία:Έλληνες ποδοσφαιριστές]]
[[Κατηγορία:Ποδοσφαιριστές αδιευκρίνιστης θέσης]]
[[Κατηγορία:Μέσοι ποδοσφαιριστές]]
[[Κατηγορία:Έλληνες καθηγητές φυσικής αγωγής]]
[[Κατηγορία:Έλληνες καθηγητές φυσικής αγωγής]]
[[Κατηγορία:Ποδοσφαιριστές Άρη Θεσσαλονίκης]]
[[Κατηγορία:Ποδοσφαιριστές Άρη Θεσσαλονίκης]]

Έκδοση από την 23:26, 22 Φεβρουαρίου 2021


Κώστας Δράμπης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1952
Φλώρινα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής

Ο Κώστας Δράμπης γεννήθηκε το 1952 στη Φλώρινα. Στον τοπικό αθλητικό όμιλο έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Και, στα 17 του, ήταν ήδη βασικός στην ενδεκάδα της ομάδας. Το 1971, ο Άγγλος προπονητής του Άρη, Γουίλφ ΜακΓκίνες, τον ανακαλύπτει και τον εντάσσει στο δυναμικό του Άρη Θεσσαλονίκης.

Από την πρώτη του κιόλας χρονιά, ο Δράμπης έδειξε ότι θα εξελιχθεί σε μια εκ των πολυτιμότερων μονάδων του Άρη (και χωρίς μάλιστα να του έχουν δοθεί πολλές ευκαιρίες). Από την περίοδο 1972/73, είναι πλέον αναντικατάστατο στέλεχος του βασικού σχήματος.

Ήταν πολλά τα προσόντα του σπουδαίου αυτού μέσου. «Έβλεπε γήπεδο» όσο λίγοι, αγωνιζόμενος πάντοτε με το κεφάλι ψηλά. Διέθετε μακρινή μεταβίβαση ακριβείας. Δε δίσταζε να παίρνει πρωτοβουλίες, πολλές φορές ενώ η μπάλα «ζεματούσε»! Ακόμα, ήταν εξαιρετικός σουτέρ κυρίως από μεγάλη απόσταση. Και, τέλος, δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα σε κανέναν (αντίπαλο ή διαιτητή) ν’ ασχοληθεί αρνητικά μαζί του. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι στα 15 χρόνια καριέρας του, ο Δράμπης δεν αντίκρισε ποτέ την κόκκινη κάρτα, παρά μόνο δύο φορές την κίτρινη.

Έπαιξε 250 φορές με τον Άρη, πετυχαίνοντας και 45 γκολ. Το 1981 άφησε τους «κίτρινους» στα 29 του χρόνια, κι έγινε παίκτης του Μακεδονικού. Με τη φανέλα του οποίου κέρδισε την άνοδο στη «μεγάλη» κατηγορία ένα χρόνο αργότερα!!! Ως αρχηγός των «πρασίνων» στην Α’ Εθνική, συμμετείχε σε 33 αγώνες (σκοράροντας 1 φορά). Το 1984, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Στις μέρες μας, ο παλαίμαχος άσος είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Παλαιότερα, δίδαξε και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ ασχολήθηκε με την προπονητική δουλεύοντας σε ερασιτεχνικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε ακαδημίες.