Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Γραμμή 4: Γραμμή 4:


==Ιστορικό==
==Ιστορικό==
Η ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2000 που ήταν η τρίτη κάτα σειρά προκάλεσε βαθιά εσωκομματική κρίση στο κόμμα εκείνη τη περίοδο περίοδο αυτή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προχώρησε σε διεργασίες για την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Τον Μάρτιο του 2001 ανακοίνωσε την δημιουργία κόμματός, με τον τίτλο «Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών».<ref>[http://news.in.gr/greece/article/?aid=183611 news.in.gr, Και το όνομα αυτού... Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών]</ref> Οι πρώτες δημοσκοπήσεις κατέγραψαν πολύ υψηλά ποσοστά για το νέο κόμμα που έφθαναν μέχρι και στο 24%. Σύντομα όμως άρχισε να καταγράφεται ραγδαία πτώση των ποσοστών του κόμματος, αφού δεν κατάφερε να παρουσιάσει κάποια ουσιαστική πρόταση και απλώς εξαργύρωνε την υψηλή δημοτικότητα που είχε αποκτήσει ο αρχηγός του ως Δήμαρχος Αθηναίων. Η πτώση της δημοτικότητας του κόμματος και τα οικονομικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, οδήγησαν τελικά σε αναστολή της λειτουργίας του, που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2002. <ref>[http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=92897 Ελευθεροτυπία, Ν.Δ.: 35 χρόνια ίδιος μηχανισμός, με 7ήττες, 6 νίκες και 7 αρχηγούς]</ref>
Η ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2000 που ήταν η τρίτη κάτα σειρά ήττα προκάλεσε βαθιά εσωκομματική κρίση στο κόμμα εκείνη τη περίοδο περίοδο αυτή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προχώρησε σε διεργασίες για την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Τον Μάρτιο του 2001 ανακοίνωσε την δημιουργία κόμματός, με τον τίτλο «Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών».<ref>[http://news.in.gr/greece/article/?aid=183611 news.in.gr, Και το όνομα αυτού... Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών]</ref> Οι πρώτες δημοσκοπήσεις κατέγραψαν πολύ υψηλά ποσοστά για το νέο κόμμα που έφθαναν μέχρι και στο 24%. Σύντομα όμως άρχισε να καταγράφεται ραγδαία πτώση των ποσοστών του κόμματος, αφού δεν κατάφερε να παρουσιάσει κάποια ουσιαστική πρόταση και απλώς εξαργύρωνε την υψηλή δημοτικότητα που είχε αποκτήσει ο αρχηγός του ως Δήμαρχος Αθηναίων. Η πτώση της δημοτικότητας του κόμματος και τα οικονομικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, οδήγησαν τελικά σε αναστολή της λειτουργίας του, που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2002. <ref>[http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=92897 Ελευθεροτυπία, Ν.Δ.: 35 χρόνια ίδιος μηχανισμός, με 7ήττες, 6 νίκες και 7 αρχηγούς]</ref>
Μετά την αναστολή της λειτουργίας του ως κόμμα, το ΚΕΠ μετατράπηκε σε Κίνηση Πολιτικού Προβληματισμού και Παρέμβασης.<ref>[http://news247.gr/eidiseis/article81978.ece news247.gr, Η διαδρομή του Δημήτρη Αβραμόπουλου]</ref> Ο αρχηγός του κόμματος, Δημήτρης Αβραμόπουλος προσχώρησε λίγο αργότερα στο Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Μετά την αναστολή της λειτουργίας του ως κόμμα, το ΚΕΠ μετατράπηκε σε Κίνηση Πολιτικού Προβληματισμού και Παρέμβασης.<ref>[http://news247.gr/eidiseis/article81978.ece news247.gr, Η διαδρομή του Δημήτρη Αβραμόπουλου]</ref> Ο αρχηγός του κόμματος, Δημήτρης Αβραμόπουλος προσχώρησε λίγο αργότερα στο Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.



Έκδοση από την 13:05, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών, γνωστό και με το ακρωνύμιο Κ.Ε.Π. υπήρξε βραχύβιο ελληνικό πολιτικό κόμμα, της περιόδου 2001-2002. Πρόεδρος του Κινήματος υπήρξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που προερχόταν απο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ παλαιότερα είχε διατελέσει διπλωμάτης και επί οκτώ χρόνια δήμαρχος Αθηναίων.

Ιστορικό

Η ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2000 που ήταν η τρίτη κάτα σειρά ήττα προκάλεσε βαθιά εσωκομματική κρίση στο κόμμα εκείνη τη περίοδο περίοδο αυτή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προχώρησε σε διεργασίες για την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Τον Μάρτιο του 2001 ανακοίνωσε την δημιουργία κόμματός, με τον τίτλο «Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών».[1] Οι πρώτες δημοσκοπήσεις κατέγραψαν πολύ υψηλά ποσοστά για το νέο κόμμα που έφθαναν μέχρι και στο 24%. Σύντομα όμως άρχισε να καταγράφεται ραγδαία πτώση των ποσοστών του κόμματος, αφού δεν κατάφερε να παρουσιάσει κάποια ουσιαστική πρόταση και απλώς εξαργύρωνε την υψηλή δημοτικότητα που είχε αποκτήσει ο αρχηγός του ως Δήμαρχος Αθηναίων. Η πτώση της δημοτικότητας του κόμματος και τα οικονομικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, οδήγησαν τελικά σε αναστολή της λειτουργίας του, που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2002. [2] Μετά την αναστολή της λειτουργίας του ως κόμμα, το ΚΕΠ μετατράπηκε σε Κίνηση Πολιτικού Προβληματισμού και Παρέμβασης.[3] Ο αρχηγός του κόμματος, Δημήτρης Αβραμόπουλος προσχώρησε λίγο αργότερα στο Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Παραπομπές