Διεθνές Αεροδρόμιο Πούλκοβο: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Thijs!bot (συζήτηση | συνεισφορές)
Thijs!bot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ robot Adding: sv:Pulkovo flygplats
Γραμμή 22: Γραμμή 22:
[[ko:풀코보 공항]]
[[ko:풀코보 공항]]
[[ru:Пулково (аэропорт)]]
[[ru:Пулково (аэропорт)]]
[[sv:Pulkovo flygplats]]

Έκδοση από την 14:54, 31 Ιανουαρίου 2007

Το Πούλκοβο (αγγλ. Pulkovo, ρώσικα Аэропорт Пулково) είναι το αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης (Κωδικός ΙΑΤΑ: LED). Βρίσκεται περίπου 17 χιλιόμετρα νότια τής πόλης. Η πρώτη ονομασία του αεροδρομίου ήταν Αεροδρόμιο Σοσεϊναγια (Shosseynaya Airport). Η κατασκευή του άρχισε τον Ιανουάριο τού 1931 και ολοκληρώθηκε στις 24 Ιουνίου του 1932. Στην διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό αεροδρόμιο. Με την λήξη του πολέμου συνεχίστηκε η χρήση του ως πολιτικό αεροδρόμιο. Τον Απρίλιο του 1973 πήρε την σημερινή του ονομασία από το ομώνυμο χωριό όπου είναι κατασκευασμένο. Η κίνηση αυξήθηκε από την δεκαετία του '70 μέχρι την δεκαετία του '90 κατά 50%. Η αύξηση συνεχίστηκε και στα επόμενα χρόνια. Το 2003 σημειώθηκαν 26,934 προσγειώσεις και απογειώσεις.

Ο Αεροσταθμός (terminal) Pulkowo 1 εξυπηρετεί κυρίως πτήσεις εσωτερικού, από και προς τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και διεθνείς πτήσεις τσάρτερ. Ο αεροσταθμός Pulkowo 2 εξυπηρετεί όλες τις υπόλοιπες πτήσεις. Το αεροδρόμιο διαθέτει και έναν αεροσταθμό για διακίνηση εμπορευμάτων. Υπάρχουν δύο αεροδιάδρομοι.

Η εταιρεία τού αεροδρομίου λειτουργεί και μια αεροπορική εταιρεία (αγγλ.: Pulkovo Airlines) που παρέχει πτήσεις προς διεθνείς προορισμούς.

Εξωτερικές συνδέσεις