De lege ferenda: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Templar52 (συζήτηση | συνεισφορές)
Νέα σελίδα: Ο όρος '''De lege ferenda''', ή '''lex ferenda''', είναι λατινικοί συνώνυμοι όροι που χρησιμοποιούνται κυρίως στη [[...
 
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο όρος '''De lege ferenda''', ή '''lex ferenda''', είναι λατινικοί συνώνυμοι όροι που χρησιμοποιούνται κυρίως στη [[νομική]], όπου και χαρακτηρίζουν ένα νόμο όχι όπως έχει, ή όπως υφίσταται, αλλά όπως θα έπρεπε να ήταν προκειμένου να ήταν δικαιότερος.
Οι όροι '''De lege ferenda''', ή '''lex ferenda''', είναι λατινικοί συνώνυμοι όροι που χρησιμοποιούνται κυρίως στη [[νομική]], όπου και χαρακτηρίζουν ένα νόμο όχι όπως έχει, ή όπως υφίσταται, αλλά όπως θα έπρεπε να ήταν προκειμένου να ήταν δικαιότερος.
* Αντίθετος όρος είναι [[de lege lata]] ή [[lex lata]], αντίστοιχα.
* Αντίθετος όρος είναι [[de lege lata]] ή [[lex lata]], αντίστοιχα.
Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από τη Νομική Ποινική Επιστήμη στην σχετική έρευνα της υφιστάμενης νομοθεσίας όπου μετά από κάποιο κάματο ανάλυσης διατυπώνονται απόψεις για την αναπροσαρμογή των νόμων εξελικτικά ώστε να διασφαλίζουν το κοινωνικό σύνολο από εγκλήματα.. Χαρακτηριστικά ο όρος αυτός είναι που κυριαρχεί κάθε φορά στην αναθεωρητική εξουσία της [[Βουλή]]ς. Επίσης σε χρήση απαντάται κα στην ακαδημαϊκή φιλολογία, την κριτική κειμένων, κ.λπ.
Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από τη Νομική Ποινική Επιστήμη στην σχετική έρευνα της υφιστάμενης νομοθεσίας όπου μετά από κάποιο κάματο ανάλυσης διατυπώνονται απόψεις για την αναπροσαρμογή των νόμων εξελικτικά ώστε να διασφαλίζουν το κοινωνικό σύνολο από εγκλήματα.. Χαρακτηριστικά ο όρος αυτός είναι που κυριαρχεί κάθε φορά στην αναθεωρητική εξουσία της [[Βουλή]]ς. Επίσης σε χρήση απαντάται και στην ακαδημαϊκή φιλολογία, την κριτική κειμένων, κ.λπ.


[[Κατηγορία: Λατινικές φράσεις]]
[[Κατηγορία: Λατινικές φράσεις]]

Έκδοση από την 16:57, 5 Ιανουαρίου 2011

Οι όροι De lege ferenda, ή lex ferenda, είναι λατινικοί συνώνυμοι όροι που χρησιμοποιούνται κυρίως στη νομική, όπου και χαρακτηρίζουν ένα νόμο όχι όπως έχει, ή όπως υφίσταται, αλλά όπως θα έπρεπε να ήταν προκειμένου να ήταν δικαιότερος.

Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από τη Νομική Ποινική Επιστήμη στην σχετική έρευνα της υφιστάμενης νομοθεσίας όπου μετά από κάποιο κάματο ανάλυσης διατυπώνονται απόψεις για την αναπροσαρμογή των νόμων εξελικτικά ώστε να διασφαλίζουν το κοινωνικό σύνολο από εγκλήματα.. Χαρακτηριστικά ο όρος αυτός είναι που κυριαρχεί κάθε φορά στην αναθεωρητική εξουσία της Βουλής. Επίσης σε χρήση απαντάται και στην ακαδημαϊκή φιλολογία, την κριτική κειμένων, κ.λπ.