Εθνική Ημέρα Τρένων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το τρένο UP 1982 στην Εθνική Ημέρα Τρένων το 2011 στο Σικάγο.

Η Εθνική Ημέρα των Σιδηροδρόμων (ΗΠΑ) είναι ημέρα προώθησης (διαφήμισης) των πλεονεκτημάτων των σιδηροδρομικών ταξιδιών έναντι άλλων μεταφορικών μέσων αλλά και επιμόρφωσης στην ιστορία του σιδηροδρόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η πρωτοβουλία διοργάνωσης των εκδηλώσεων ανήκει στην ""Amtrak"(D/R) (National Railroad Passenger Corporation) που από το 2008 και κάθε χρόνο το Σάββατο πλησιέστερα στις 10 Μαΐου, στην επέτειο του χτυπήματος της Xρυσής ακίδας(D/R) στο Προμόντορι της Γιούτας, η οποία σηματοδότησε την ολοκλήρωση του πρώτου διηπειρωτικού σιδηροδρόμου στις ΗΠΑ, διοργανώνει σε πολλούς σιδηροδρομικούς σταθμούς εκθέσεις με σιδηροδρομικό εξοπλισμό, βόλτες με παλαιά τρένα, και κάθε είδους επιμορφωτική δράση.

Οι μεγαλύτερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Ουάσινγκτον, τη Φιλαδέλφεια, το Σικάγο και το Λος Άντζελες . [1]

Τα μεγάλα γεγονότα της Εθνικής Ημέρας Τρένων συνήθως περιλαμβάνουν επιδείξεις εξοπλισμού στους κύριους σταθμούς του συστήματος της Amtrak, Acela Express και Keystone Service στις βορειοανατολικές πόλεις καθώς και στα βαγόνια τύπου Superliner στο Σικάγο, το Λος Άντζελες, το Σαν Αντόνιο και τη Φλόριντα που χρησιμοποιούνται σε τρένα μεγάλων αποστάσεων σε αυτές τις περιοχές. Σε άλλες πόλεις παρουσιάζεται σιδηροδρομικός εξοπλισμός και από εμπορευματικούς σιδηροδρόμους, πρακτορεία διαμετακόμισης, μη κερδοσκοπικούς σιδηροδρομικούς οργανισμούς και ιστορικές εταιρείες.
Εκτός από εκδηλώσεις σε ενεργούς σταθμούς της Εθνικής Σιδηροδρομικής Επιβατικής Εταιρείας, μουσεία ιστορίας σιδηροδρόμων συμμετέχουν επίσης στην Εθνική Ημέρα Τρένων με περιηγήσεις σε ιστορικά σιδηροδρομικά αυτοκίνητα και βόλτες με τρένο. [2]

Φωτογραφίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]