Όσκαρ Βιζάρι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Όσκαρ Βιζάρι
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση23  Φεβρουαρίου 1970
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπετοσφαιριστής

Ο Όσκαρ Βιζάρι (γεννημένος στις 23 Φεβρουαρίου 1970) είναι Αργεντινός, με ιταλική υπηκοότητα παλαίμαχος διεθνής πετοσφαιριστής. Έχει ύψος 195εκ και αγωνιζόταν στη θέση του ακραίου.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Όσκαρ Βιζάρι υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Μπάνκο Ντε Κόρδοβα, ομάδα της πατρίδας του, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1990.

Το 1990 λοιπόν, αποφάσισε να αφήσει την Αργεντινή και να ταξιδέψει στην Ιταλία για λογαριασμό της Μπρέσια, στην οποία παρέμεινε για δύο χρόνια.

Το καλοκαίρι του 1992 μετεγγράφη στην επίσης ιταλική Ματσεράτα, στην οποία παρέμεινε για έξι χρόνια, μέχρι που το 1998 μεταπήδησε στην Κατάνια. Την αγωνιστική περίοδο 1999-00 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Ροβέρε Καριφάνο, ενώ επόμενος σταθμός στην καριέρα του αποτέλεσε η Έσσε Λορέτο.

Το 2003 άφησε την Ιταλία και ταξίδεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, ωστόσο ένα χρόνο αργότερα μεταπήδησε στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί που είχε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον Ολυμπιακό τον οδήγησαν στο να τερματίσει την επαγγελματική του καριέρα λίγο καιρό αργότερα.

Διεθνείς συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αν και Αργεντίνος, ο Βιζάρι απέκτησε την ιταλική υπηκοότητα και αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα πετοσφαίρισης της Ιταλίας, με την οποία πραγματοποίησε δεκάδες συμμετοχές.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]