Άννα Φάλκι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Άννα Φάλκι
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Anna Falchi (Ιταλικά)
Γέννηση22 Απριλίου 1972 (1972-04-22) (52 ετών)
Τάμπερε
Χώρα πολιτογράφησηςΙταλία
Φινλανδία
Ιδιότηταμοντέλο[1], τηλεοπτικός παρουσιαστής, ηθοποιός ταινιών, τραγουδιστής και ηθοποιός τηλεόρασης[2]
Όργαναφωνή
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Άννα Φάλκι (Πραγματικό όνομα: Anna Christina Palomaki-Falchi) (Τάμπερε, 22 Απριλίου 1972), είναι Ιταλίδα μοντέλο, ηθοποιός και παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών φιλανδικής καταγωγής.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Άννα Φάλκι γεννήθηκε στο Τάμπερε της Φιλανδίας από Ιταλό πατέρα και από Φιλανδέζα μητέρα. Έχει επίσης έναν αδερφό. Στην Ιταλία μετακόμισε το 1978 μαζί με την οικογένειά της και στην ηλικία των έξι ετών.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ξεκίνησε να εργάζεται ως μοντέλο και στον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Ιταλία του 1989 ήρθε δεύτερη κερδίζοντας τον τίτλο Miss Cinema. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε για πρώτη φόρα παίζοντας σε μια διαφήμιση για την Τράπεζα της Ρώμης το 1992.

Ιδιωτική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Άννα Φάλτσι το 2008

Από το 1994 έως το 1996 συνδέθηκε με τον τηλεπαρουσιαστή Ροζάριο Φιορέλο, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του '90 συνδέθηκε με τον οδηγό αγώνων μοτοσυκλέτας Μαξ Μπιάτζι .

Το 2005 παντρεύτηκε στο Μόντε Αρτζεντάριο με μια πολυτελή τελετή με τον Ρωμαίο επιχειρηματία και χρηματιστή Στέφανο Ρικούτσι, από τον οποίο χώρισε ένα χρόνο αργότερα [3] [4] .

Από το 2008 έως το 2010 συνδέθηκε με τον επιχειρηματία της Ρομάνα, Ντένι Μοντέσι, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη, την Αλίσα. Έχοντας πάρει διαζύγιο από τον Ρικούτσι, από το 2011 έως το 2022 συνδέθηκε ρομαντικά με τον Αντρέα Ρουτζιέρι, δημοσιογράφο της Rai και αναπληρωτή του Φόρτσα Ιτάλια από το 2018. [5]

Φιλμογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]