We Heart It

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Logo της ιστοσελίδας μέχρι τον Δεκέμβριο 2016

Το We Heart It αποτελεί εικονικό κοινωνικό δίκτυο για εικόνες έμπνευσης. Αυτοπροσδιορίζεται ως "Ένα σπίτι για την έμπνευση σας" και "Ένα μέρος οργάνωσης και δημοσίευσης όσων σας αρέσουν". Οι χρήστες μπορούν να συλλέξουν τις αγαπημένες τους εικόνες, να τις μοιραστούν με τους φίλους τους και να τις οργανώσουν σε συλλογές. Η πρόσβαση στο We Heart It πραγματοποιείται είτε μέσω ενός browser είτε μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής που διατίθεται τόσο σε Android όσο και σε iOS.

Ιστορικό Πλαίσιο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

To We Heart It ιδρύθηκε το 2008 από τον Fabio Giolito, από την Βραζιλία. Ξεκίνησε την ιστοσελίδα σκεπτόμενος την ιδέα της αποθήκευσης εικόνων και έπειτα κοινοποίησης σε φίλους. Όταν το προϊόν άρχισε να εξελίσσεται, ο Fabio ζήτησε βοήθεια από τον συνιδρυτή του, Bruno Zanchet, σχετικά με την υποδομή της ιστοσελίδας. Οι δυο τους πήραν κάποια επιχορήγηση και η ιστοσελίδα πήρε τη μορφή εταιρείας με έδρα στο Σαν Φρανσίσκοτης Καλιφόρνια το 2011.

Η εταιρεία αποτελείται από 25 υπαλλήλους. Από τον Ιούνιο του 2013, έχει μαζέψει 8 εκατομμύρια δολάρια ως χρηματοδότηση από το White Oak και την IDG Ventures.

Από τον Φεβρουάριο του 2014, κατατάσσεται στην 754η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της Alexa.

Τον Μάιο του 2014, κυκλοφόρησε η κινητή διαφήμιση για την εφαρμογή.

Τον Ιανουάριο του 2016, το We Heart It ανακοίνωσε μέσω βίντεο την συνεργασία με την Popular TV.

Τον Ιούνιο του 2016, προχώρησε σε συνεργασία με την εταιρεία The Blu Market, της οποίας συν-διευθύνοντες σύμβουλοι είναι ο Steven Forkosh και ο Kevin Jonas, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους χρήστες και διαφημιστές.

Χαρακτηριστικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

To We Heart It είναι μία οπτική πλατφόρμα που περιλαμβάνει ακίνητες εικόνες, κινούμενες εικόνες (GIF) και βίντεο. Προσφέρει εικονίδια ακολούθησης, ζωντανά widgets καθώς και κουμπιά κοινοποίησης για τους χρήστες που επιθυμούν να ενσωματώσουν το We Heart It στην ιστοσελίδα τους ή το blog τους.

Είναι γνωστό για την θετική του "κοινότητα", δεδομένου πως δεν υπάρχουν δυνατότητες σχολιασμού, οι χρήστες νιώθουν πιο άνετα να δημοσιεύσουν περιεχόμενο, καθώς δεν θα λάβει αρνητικά σχόλια, όπως θα μπορούσε να συμβεί σε ορισμένα κοινωνικά δίκτυα.

Τον Δεκέμβριο του 2015, κυκλοφόρησε η εφαρμογή Easel μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν εικόνες με αποφθέγματα,φίλτρα και χρώματα και να τις δημοσιεύσουν στο We Heart It ή άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Χρήση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Δεκέμβριο του 2013, το We Heart It απέκτησε 25.000.000 μηνιαίους χρήστες. 4 στους 5 από τους 25.000.000 χρήστες της ιστοσελίδας είναι κάτω των 24 χρονών και περισσότεροι από το 70% είναι θηλυκού γένους. Ο μέσος όρος ηλικίας των χρηστών βρίσκεται στα 19.

Κατά μέσο όρο τα μέλη της σελίδας την επισκέπτονται για περισσότερο από 16.5 λεπτά κάθε φορά. Ο μέσος όρος επισκεψιμότητας της εφαρμογής από έναν χρήστη είναι 25 φορές μηνιαίως.

Το Μάρτιο του 2015, το We Heart It δημιούργησε ένα νέο χαρακτηριστικό με το οποίο οι 30.000.000 εγγεγραμμένοι χρήστες είχαν την δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους στέλνοντας εικόνες.

Η The Huffington Post ανέφερε πως η ιστοσελίδα αποτελεί μία από τις καλύτερες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο για όσους αναζητούν έμπνευση.

Το We Heart It ανήκε στις καλύτερες εφαρμογές της Google Play για το 2013 και το 2015.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. http://weheartit.com/about Ανακτήθηκε 16 Ιανουαρίου 2017.
  2. Shontel, Alysson. Another Pinterest Has Arrived In Silicon Valley: WeHeartIt Snags $8 Million With 20 Million Uniques. Business Insider. Ανακτήθηκε 16 Ιανουαρίου 2017.
  3. Alexa Statistics Summary for weheartit.com. Alexa. Ανακτήθηκε 17 Ιανουαρίου 2017.
  4. Taylor, Colleen. Now With 25M Monthly Users, Social Photo Startup We Heart It Partners With Teen Vogue & Others. Tech Crunch. Ανακτήθηκε 17 Ιανουαρίου 2017.
  5. Play Picks Apps - Our Best Apps of 2013. Google Play. Ανακτήθηκε 17 Ιανουαρίου 2017.
  6. Best Apps of 2015. Google Play. Ανακτήθηκε 18 Ιανουαρίου 2017.