Vampire Knight

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Vampire Knight είναι ένα ιαπωνικό μάνγκα που γράφτηκε από την Μάτσουρι Χίνο. Εκδόθηκε από το 2004 εώς το 2013 στο περιοδικό Lala.

Έχουν κυκλοφορήσει τρεις νουβέλες κι ένα σίκουελ μάνγκα με το όνομα Vampire Knight Memories.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Kaien Cross,ο διευθυντής της Ακαδημίας Cross θέλει να πετύχει την ειρηνική συνήπαρξη μεταξύ των ανθρώπων κι των βαμπίρ.Ωστόσο κρύβει το γεγονός ότι οι μαθητές της νυχτερινής τάξης είναι βαμπίρ.

Ο Kaien ορίζει τον Zero Kiryu και την κόρη του Yuki Cross ως φύλακες για να κρατήσουν ασφαλείς τους μαθητές ημέρας από τους μαθητές της νύχτας.

Άνιμε[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το μάνγκα έχει πάρει μία προσαρμογή σε άνιμε από το στούντιο Deen.Τον Απρίλιο του 2008 πραγματοποιείται η πρεμίερα της πρώτης σεζόν κι τον Οκτώβριο του 2008 κυκλοφόρησε η δεύτερη σεζόν.

Νουβέλες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι νουβέλες Vampire Knight:Ice Blue Sin,Vampire Knight Fleeting Dreams & Vampire Knight:Noir's Trap γράφτηκαν από την Αγιούνα Φουτζισάκι.

Στις νουβέλες βλέπουμε ιστορίες οι οποίες δεν παρουσιάζονται στο μάνγκα.Ο Kaito εμφανίζεται για πρώτη φορά στη νουβέλα Vampire Knight:Ice Blue Sin κι αργότερα εμφανίζεται στο πεντηκοστό κεφάλαιο του μάνγκα.

Σίκουελ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Νοέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε το σίκουελ Vampire Knight Memories στο περιοδικό Lala DX.

Η ιστορία παίρνει θέση στο παρών κι στο παρελθόν.Στο παρόν ο Kaname ξυπνάει από τον ύπνο του κι πλέον είναι άνθρωπος.Γνωρίζει δύο κορίτσια,την Ai την κόρη του και την αδελφή της Ren που είναι η κόρη του Zero και της Yuki.Τα δύο κορίτσια του αφηγούνται ιστορίες από το παρελθόν.

Στο παρελθόν πριν από χίλια χρόνια ο Zero και η Yuki παίρνουν το χρόνο τους ώστε να επουλώσουν τις πληγές τους και φτιάχνουν τη σχέση τους από την αρχή.Ο καιρός περνάει μέχρι που ο Zero και η Yuki γίνονται ζευγάρι πηγαίνοντας κόντρα στα στερεότυπα μεταξύ των κοινωνιών βαμπίρ και ανθρώπων.

Το σίκουελ έχει αποσπάσει θετικές κριτικές. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δραματικά cd.