Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Αρκάς

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Για να είμαι ειλικρινής έχω μια αμφιβολία - το λιγότερο - σχετικά με το κατά πόσο είναι σωστό τα μοναστήρια να χαρακτηρίζονται ως οικισμοί. Τόσο ο Τίμιος Πρόδρομος όσο και άλλα ακόμη σίγουρα είναι γνωστά - σχεδόν αποκλειστικά - για την ιστορία τους ως μοναστήρια και όχι ως στατιστικά δεδομένα. 😕🤷‍♂️

Αρκάς (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα. Δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα για να έχω συγκεκριμένη άποψη. Πάντως μερικά, αν θυμάμαι καλά και θες να το ελέγξεις, αναφέρονται στις στατιστικές απογραφές της ΕΛΣΤΑΤ. Όχι όλα. Οπότε μάλλον το θέμα είναι λίγο περίπλοκο.

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Σίγουρα, είναι όντως περίπλοκο θέμα. Απλώς, και εκεί βρίσκεται η κύρια διαφωνία μου, το θέμα είναι πώς τους "φερόμαστε". Δηλαδή, πχ. εάν θα χρησιμοποιούμε πρότυπο οικισμού ή κτιρίου, εάν θα τα παρουσιάζουμε στην αρχή της εισαγωγής ως αυτό που πραγματικά είναι (μοναστήρια δλδ.), κτλ.

Αρκάς (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι, το κατάλαβα, απλώς δεν έχω τελική απάντηση και δε με έχει απασχολήσει σοβαρά το θέμα. Δική μου άποψη θεωρώ ότι θα ήταν σωστό να αναφέρονται ως μοναστήρια. Σωστότερη όμως ίσως να ήταν, όσα αναφέρονται ως οικισμοί από την ΕΛΣΤΑΤ να έχουν ξεχωριστά λήμματα για το μοναστήρι και ξεχωριστό για τον οικισμό. Αλλά επειδή και αυτό μάλλον υπερβολή είναι, ίσως όσα αναφέρονται από την ΕΛΣΤΑΤ να έχουν πρότυπο οικισμού και όσα δεν αναφέρονται, να έχουν πρότυπο κτηρίου. Δεν ξέρω σίγουρα.

Απαντήστε στο "Μοναστήρια"