Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Αρκάς

TYRIOTIS (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ Αρκά καλημέρα, είμαι αρχάριος χρήστης της wikipedia και σε ευχαριστώ για τις διορθώσεις σου για τον Τυρό.

Ότι έχεις διορθώσει είναι σωστό αλλά θα ήθελα να σε ενημερώσω για κάποια θέματα που ίσως δεν γνωρίζεις.

Στον πλυθησμό του Τυρού έχεις βάλει 217 ο οποίος είναι ο πληθυσμός της γειτονιάς του Άνω Τυρού και όχι ολόκληρης της τοπικής Κοινότητας Τυρού που μαζί με την παραλία Τυρού είναι 1249 η οποία αποτελεί και έδρα της τοπικής Κοινότητας Τυρού αλλά και της Δημοτικής Ενότητας Τυρού.

Επίσης κάτι άλλο που ίσως να μην γνωρίζεις είναι πως η έταιρη τοπική Κοινότητα των Σαπουνακαιϊκων η οπόια έχει δυο γειτονιές την Παραλία και τα Σαπουνακαιϊκα είναι οικιστικα ενωνμένες με της γειτονιές της τοπικής Κοινότητας Τυρού και αποτελούν ενιαίο οικιστικό σύνολο που οι κατοικοι και όσοι γνωριζουν αποκαλούν Τυρό, δηλαδή δεν τις ξεχωριζουν σαν απεχουν χιλιομετρα η μια απο την άλλη αλλα το θεωρούν ένα χωριό μια ενιαία οντότητα. Όταν λοιπόν γράφουμε 217 η ξεχωρίζουμε τις κοινότητες δημιουργουμε αλαλούμ.

Για αυτό το λόγο ως πληθυσμό είχα γράψει 1779 με την απογραφή του 2011 και 1752 με την καινούργια.

Για την ιστορία μεχρι το 1912 αποτελούσαν ένα χωριό και για λόγους άγνωστους με βασιλικό διάταγμα του 1912 εγιναν δύο αλλά πάλι ως Τυρό το ξεραμε και μας ηξεραν.

Το 1993 συνενώθηκαν και δημιουργήθηκε ο Δήμος Τυρού.

Επίσης έχουν ξεκινήσει η διαδικασίες για την συνένωση των δυο κοινοτήτων και πάλι.

Σε ευχαριστώ πολύ.


Διοικητική διαίρεση Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας

Αρκάς (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα πατριώτη!

Τα στοιχεία που μου λες, τα γνωρίζω μέσες άκρες. Παρεμφερή θέματα άλλωστε ισχύουν και σε άλλες κοινότητες της Κυνουρίας, όχι μόνο σ' εσάς. Στην πραγματικότητα, τα συγκεντρωτικά στοιχεία που αναφέρεις, θα έπρεπε να μπουν σε μία νέα σελίδα με την ονομασία «Τοπική Κοινότητα Τυρού». Μπορώ να στη δημιουργήσω και να τα συμπληρώσεις, αν δε γνωρίζεις πως να το ξεκινήσεις.

Αν θέλουμε μάλιστα να είμαστε ακριβέστεροι, τα λήμματα όπως είναι, είναι τελείως λάθος. Ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου του λήμματος Τυρός, μαζί με τις φωτογραφίες, θα έπρεπε να μεταφερθεί στο λήμμα Παραλία Τυρού και όχι εκεί που είναι. Αλλά δεν ήθελα να το ανοίξω το θέμα, για την αποφυγή ενδεχόμενης γκρίνιας. Νομίζω όμως ότι καταλαβαινεις καλύτερα από εμένα αυτά που έγραψα*** και ότι επί τη ευκαιρία που ανοίξαμε την κουβέντα, καλό θα ήταν να γίνει σε όλα μια διόρθωση επί το ακριβέστερο. Και αν θες οτιδήποτε πιο «τεχνικό» είμαι εδώ να σε βοηθήσω.

*** και απόδειξη αυτού ο πίνακας εδώ: Δήμος Νότιας Κυνουρίας#Δημοτική Ενότητα Τυρού

Φιλικά.

Απαντήστε στο "Πλυθησμός Τυρού και ονμασία"