Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Fon7

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

σου απαντω εδώ στο Ελλας Φουτμπολ που ειχες βρει στην βιβλιοθηκη της βουλης (item=40447 ψηφ.σελ. 132) αναφερει τις μετονομασιες συλλογων το 1963 απο τις μεγαλες συγχωνευσεις στα τρικαλα Καστορια , στη Μυτιληνη και στην Πρεβεζα λεει για μετονομασια του ΠΑΣ Πρεβεζας Νικόπολη σε ΠΑΣ Πρέβεζα. δηλαδη δεν ηταν ουτε νεα Νικοπολη ουτε ΑΕ(?)

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Προπολεμικά είχε δημιουργηθεί Νικόπολη.Διαλύθηκε και επανιδρύθηκε με την ονομασία Ν. Νικόπολη.Για αυτό υποθέτω Νέα Νικόπολη.Η ΕΠΣΗΠ την ανέφερε σαν Ν. Νικόπολη.Συνήθως στον τύπο την ανέφεραν σαν Νικόπολη.

Μέσα από τις βαθμολογίες της ΕΠΣΗΠ προκύπτει ότι η Ν. Νικόπολη μετονομάστηκε σε ΠΑΣ Πρέβεζα και η ΑΕ Πρέβεζας έμεινε ανενεργή.Μετά από 2 χρόνια επανήλθε και η ΑΕ Πρέβεζας ξανά.Στην ουσία η συγχώνευση ήταν η μετονομασία της Νικόπολης και η εγκατάλειψη της ΑΕ Πρέβεζας.


Για ΠΑΣ Νικόπολη πρώτη φορά το βλέπω.Να σου πω την αλήθεια δεν θεωρώ και απίθανο.Απλά να μην αναφέραν το ΠΑΣ.Όπως στα Γιάννινα ήταν ΠΑΣ Ατρόμητος,ΠΑΣ Αβέρωφ.Όποτε θυμόταν το ανέφεραν.Πάντως αυτό το ΠΑΣ Νικόπολη παίζει να μην το ξέρουν ούτε οι ίδιοι οι Πρεβεζιάνοι.


Κάποια στοιχεία από βιβλίο για τον αθλητισμό των Ιωαννίνων κυρίως που αναφέρει κάποια πράγματα για την Νικόπολη.Το 1949 η Νικόπολη συγχωνεύεται με τον Αετό και δημιουργούν την ΑΕ Πρέβεζας.Βέβαια σήμερα η ΑΕ Πρέβεζας αναφέρει σαν έτος ίδρυσης το 1947.Άγνωστο γιατί.Τα χρώματα είναι το πράσινο και το άσπρο.Σήμερα η ΑΕ Πρέβεζας φοράει όντως πράσινο-άσπρο.Εκτός από ποδόσφαιρο αναπτύσσει και στίβο και διοργανώνει τα Άκτια.Το 1952 δημιουργούν ξανά την Νικόπολη με χρώματα μπλε-άσπρο.Το 1954 αλλάζει χρώματα και φοράει κίτρινο και μαύρο.Το 1957-58 φέρνει προπονητή τον «γάλλο»,Παπαδόπουλος,παλιός παίχτης του Παναιτωλικού.Πολλοί την χαρακτηρίζουν σαν την Δόξα Δράμας της δυτικής Ελλάδος.Φωτογραφία της δημοσιεύτηκε στις αθλητικές σελίδες του περιοδικού Ταχυδρόμος.

Άγνωστο αν υπάρχουν λάθη στα παραπάνω.Τα παραπάνω είναι από το αρχείο του συγγραφέα.

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

Στον κατάλογο των ομάδων ανα ΕΠΣ το καλοκαιρι του 1958 (ειναι στο αλλο Ελλας Φουτμπολ) την εχει παντως ως "Νεα Νικόπολη" σκετο

ΥΓ ΠΑΣ Θυελλα 2015 , πήρε κιτρινη κάρτα στην πρεμιερα ΑΜ 6527 (της χρονιας δηλαδη που εμφανιστηκε στο πρωταθλημα δεν ειναι απο μετονομασια )

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Μάλλον θα είναι από την επανίδρυση της.Έγινε Νέα.


Επανίδρυση τότε θα έγινε.Όπως με τον ΠΑΣ Σύβρου φέτος.

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Ο πρώτος αγώνας εθνικής κατηγορίας διεξήχθη στο γήπεδο Μοναστηρακίου, την Κυριακή.

Η γηπεδούχος, Θυελλα, με ανακοίνωση της, ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν για να διεξαχθεί στη φυσική έδρα ο αγώνας με την ΑΕ Μεσολογγίου:

Το γήπεδο Μοναστηρακίου από την κατασκευή του, έχει φιλοξενήσει μόνο αγώνες τοπικού πρωταθλήματος των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου, από το 1970-71 έως το 1981, της Αιτωλοακαρνανίας από 1981 έως το 2016-17 και της Πρέβεζας-Λευκάδας από το 2017 έως το 2019-20.

https://www.sportsioannina.gr/index.php/g-ethniki/94908-2020-10-26-10-21-47


Λίγο που κοίταξα δεν βρήκα κάτι στην ΕΠΣΗΠ

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

73-74 εμφανίζεται μια Θύελλα Μον στην Γ ερασιτεχνική στον τρίτο όμιλο.Βγήκε 5η.

74-75 είναι στην Γ νότου.Βγήκε πρώτη.Την αναφέρει σαν Θύελλα Μοναστηρίου.

75-76 στην Β νότου.Τερμάτισε 7η και τελευταία.Είχε ποινή 16 βαθμών και τερμάτισε με -2.Αναφέρεται σαν Θύελλα Μοναστηρακίου.

76-77 στην Β νότου.Ξανά τελευταία,10η,με ποινή 21 βαθμών.Τερμάτισε με -20.

77-78 δεν την βρίσκω.Στην Γ νότου υπάρχει μια Θύελλα Πολ.Δεν νομίζω να έχει σχέση.

78-79 τα ίδια.Στην Γ νότου τώρα αναφέρει μια Θύελλα Ποπ.

79-80 το ίδιο με 78-79.

80-81 τα ίδια.Η παραπάνω Θύελλα ίσως να είναι η Θύελλα Πολυδρόσου.

81-82 πλέον έχουν μείνει μόνο οι ομάδες των Ιωαννίνων.

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

Νόμιζα οτι αναφέρονταν στον ΑΟ Μοναστηρακίου (στη λιστα σωματειων που ειχε παλιοτερ η ΕΠΣ Αιτ/νιας με ΑΜ 3929 τον εγραφε ως «Μοναστηρακι Βόνιτσας» . Βέβαια το ΑΜ σημαινει εγγραφη το 1983. Υπηρχε λοιπον Θυελλα Μοναστηρακιου παλιοτερα που επαιζε στην Ηπειρου (οπως ο Αμβρακικος πχ;)

Επισης και για τη Νικόπολη, στους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας 1953-54 στην Αθ.Ηχω τηαν αναφερουν ως «Νεα Νικόπολη» , μονο στη μετονομασια εχει το ΠΑΣ πρεβεζας Νικόπολη, και δε θυμαμαι να εχω δει το ΑΕ Νικόπολης . λίγο άσχετο αλα εκεινη την εποχη , μετα το Β Παγκόσμιο δηλαδη, που επισημοποιηθκε στην ΑργολιδοΚορινθια , και ο Παναργειακος αναφεροταν ως Νέος Παναργειακός

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Δυστυχώς ψάχνουμε δύσκολα κομμάτια.Με δυσκολία υπήρχε ενημέρωση για την πρώτη κατηγορία.Στην Β και στην Γ υπάρχει θέμα γενικά.Δυστυχώς οι αναφορές επίσημων πηγών και εφημερίδων μπερδεύουν.Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα βγει μια άκρη.


Στον τύπο οι νέες ομάδες στην αρχή αναφέρονταν πολλές φορές με τα παλιότερα ονόματα.Το ίδιο γινόταν ως ένα σημείο με τον ΠΑΣ Γιάννινα και το Μπιζάνι.Κυρίως στις αθηναικές βέβαια.Μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο και στην περίπτωση της Πρέβεζας,άσχετα αν πρόκειται για έντυπο της ομοσπονδίας.Συνδιάζει το νέο όνομα με το παλιό. ΠΑΣ Πρέβεζας Νικόπολης.

Απαντήστε στο "ΕΠΣ Π-Λ"