Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Drspiros

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

https://epsthesprotias.gr/paidiko-protathlima-k12-apotelesmata-agonon-katataksis/

Οι ΑΜ από την Θεσπρωτία.


Επίσης μερικά από την ΕΠΣ Ηπείρου.Μερικά ίσως είναι από πέρυσι,

Α.Σ.ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 6664.

Ανεξαρτοποιήθηκε από την Προοδευτική Περάματος.Φαντάζομαι ως τώρα θα είχε το ΑΜ της Προοδευτικής.Γράφτηκε ότι θα λέγεται ΠΑΣ Γιάννενα (Ποδ. Αθλ. Σύλ.) ή Γιάννενα WFC.Σαν έτος ίδρυσης χρησιμοποιεί το 2015 που ξεκίνησε σαν Προοδευτική.


Α.Σ.ΕΡΜΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 6556

Α.Σ.ΑΠΟΛΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2018 6615

ΑΟ ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 6549 επανίδρυση

ΟΙ ΤΑΥΡΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 6569

ΑΤΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 6614

ΟΙ ΤΑΥΡΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 6569

https://www.epsip.gr/teams/teams.php

Ρίξε καμιά ματιά και εσύ αν σου λείπει καμία.

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

ωραια, Θεσπρωτια ειχα μονο 7 ΑΜ Για το γυναικειο ειχα διαβασει την επικειμενη αποσχιση αλλα κατα λαθος βγηκε και στο σαιτ της ΕΠΟ η επιστολη αναγνωρισης συλλογου που στελνουν στις ΕΠΣ. η ανακοινωση αφορουσε αλλαγες στον ΚΑΠ στην ιδια "ανακοινωση" Αποφάσεις Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (20/08/2019)

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

@Fon7 Μπορεις να με βοηθησεις λιγο με Αρτα; στη λιστα εχω 3252 εναν Αστερα (σκετο) και 5932 εναν Αστερα Αρτας. Υποθετω οτι το 5932 ειναι ο Αστερας Φιλοθεης Αρτας , και ο 3252 ειναι ο ανενεργος πλεον Αστερας Παντανασσας που μου φαινεται "παλιοτερος"(ολους τους αλλους Αστερες , Γριμποβο Ροκκα στη λιστα της ΓΓΑ τους εχω)

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Δυστυχώς δεν γνωρίζω πολλά για το παρελθόν των ομάδων.

http://www.artagoal.gr/content/eps-artas-oi-omades-poy-exafanistikan

Φαντάζομαι αυτό το έχεις δει,.

Βλέπω στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχει ένας Χρυσός Αστέρας Παντάνασσας αλλά δεν νομίζω να υπήρξε μετακόμιση.

Εδώ με το ζόρι βρίσκεις ιστορικά στοιχεία για την Αναγέννηση που είναι το μεγάλο όνομα.

Ποια χρονιά είναι περίπου αυτοί οι ΑΜ;

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

To 5932 ειναι 2007-08 1η εμφανιση/ εγγραφη (μπορει να ναι και για υποδομες ακαδημιες) το 3252 είναι για 1981-82

Νομιζω ειχα διαβασεθι οτι η Παντανασσα Αρτας ειναι και η "εδρα" του ΑΟ Φιλιππιαδας μετα τη μετακομιση αλλαγη ΕΠΣ ΑΜ...ειναι κοντα στο Λουρο (που εκει ειναι και οριο νομων) σχεδον απεναντι απο Φιλιππιάδα και λιγο βορεια. Στην Αιτ/νια η Παντανασσα ειναι στη λιμνη Τριχωνιδα δυτικα Αγρινιου και Καινουριου

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν βρίσκω καν έτος ίδρυσης της Φιλοθέης.Ούτε ένα αρχειάκι της ΕΠΣ που είχε μέσα ΑΜ ομάδων.Η Φιλοθέη για 2007-08 είναι πιθανή.

81-82 να είναι κανένας Αστέρας Ρόκκα;Να έγινε τότε επίσημο σωματείο;Δυστυχώς χάλασε ο υπολογιστής και πρέπει κάπως να σώσω τον σκληρό.Να έβλεπα καμιά βαθμολογία.

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

Αστερας Ροκκα 2200 και Αστερας Γριμποβου 2915 . Εχω εναν Αστερα Αρτας 5932 και εναν Αστερα σκετο 3252 (και κατι Λυκοι Φιλοθεης, Κριος Φιλοθεης κοντα στο 6000) λογικα καπου θα ειχαμε βρει καταλογο σωματειων της επσ αρτας γιατι εχω μπολικα αμ (ειναι σε αλλη συζητηση "Αθλητικη Φωνη" δυναμη σωματειων 2017-18 pdf που δεν υπαρχει πια ....)

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

Α.Π.Συ.Φ.Α. Αστέρας (Αθλητικος Ποδοσφαιρικος Συλλογος Φιλοθεης Αρτας Αστερας) με μια αποφαση του 2009 στη βαση δεδομενων της ΓΓΑ του 2011 ( ΑΡ.ΠΡΩΤ.:47813/14-10-2009, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ). Και ιδρυτης του ΑΣ Αστερας Παντανασσας ενας κος Νάστος που εχει εκδοσει ποιηματα και γεννηθηκε το 1943 , πιθανοτερο να ιδρυσε ομαδα στο χωριο του στα 38 του παρα στα 64 του

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Μάλλον τα έχεις ψάξει πολύ καλύτερα από μένα θα έλεγα :)

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)
Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

5730 ΑΡΤ Α.ΠΟ. Αρτα 2004 (4χ4) υπηρχε στη λιστα αλλα ως ομαδα futsal?

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν ξέρω καθόλου.Αφήνω κάποια πιθανότητα.Ακαδημίες ποδοσφαίρου είναι.Πρέπει να έχουν σελίδα.

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

https://archive.artapress.gr/articles/23/ αρθρο του 2007 που λεγοτν αλλιως τα γηπεδα 5χ5 . ιδιοκτητης εγκαταστασεων 5χ5 κλπ φτιαχνει και ομαδα-ακαδημιες για τα τοπικα κι εδω εχουμε 3-4 τετοιες Το 4χ4 μαλλον δικη μου σημειωση τυπογραφικο λαθος. για να γραφτει σε ΕΠΟ/ΕΠΣ πρεπει να δηλωσει ονομασια με ελληνικους χαρακτηρες (ΚΑΠ η καποις αλλος κανονισμος της ΕΠΟ τα γραφει) στη Θεσσαλονικη πχ θα παιξουν φετος οι ΑΣ Σουτέρς

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Κλασική ιστορία πλέον.Ακαδημίες και όποιος αντέξει.Σαν ακαδημία play συμμετείχε και στις υποδομές της ΕΠΣΗΠ.

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

@Fon7 το λινκ με τα ΑΜ,Θεσπρωτιας δε δουλευει πια και απο οτι φαινεται δεν το χα κανει αρχειοθετηση οπως σκεφτομου ν (λες και το περιμενα οτι θα χαθει η σελιδα) και Μαλλον δε τις σημειωσα ολες (απο αυτες που παιζουν τη τελευταια 5ετια λειπει μονο η Θυελλα Γκρικας Ψακκας κι η Φορτουνα Αγιας Μαρινας - αυτην ισως να μην την ειχε) τα ειχες σημειωσει εσύ;

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

α και μολις προσεξα οτι ο ΠΑΣ Θυελλα 2015 αρχισε αν αυτοαναφερεται ως Θυελλα μοναστηρακιου και εβαλε και το ονομα του χωριου στο σημα

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Δυστυχώς δεν κράτησα τους ΑΜ.Θα δω μήπως κανένα site αντέγραψε την ανακοίνωση.Ελπίζω επίσης να τα βάλουν στην καινούρια σελίδα.

Στο μεταξύ κατεβαίνουν ξανά τα Σύβοτα στο τοπικό.

Παλιό σήμα 1987

https://theball.gr/epistrefoyn-sto-topiko-protathlima-ta-syvota/


Νέο σήμα 1988

https://theball.gr/to-neo-logo-ton-syvoton/


Στο μεταξύ η Ένωση αντέγραψε το ιστορικό πρωταθλητών και κυπελλούχων από την βίκι.Μιλάμε για οργάνωση.

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Διαγραφή 9 αδρανοποιημένων σωματείων α.ΑΣΤΗΡ ΓΡΙΜΠΟΒΟΥ ΑΜ ΕΠΟ 2915- β.ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΑΕΤΟΙ ΑΕΚ ΑΜ ΕΠΟ γ.5295-ΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙ 2008 ΑΜ ΕΠΟ 6059 -δ.ΟΜ ΑΘΛ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΜ ΕΠΟ 5697-ε.ΑΠ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΛΟΒΑΤΟΥ ΑΜ ΕΠΟ 5640-στ.ΦΙΛΟΦΕΗ ΑΟ-.ΛΥΚΟΙ ΑΜ ΕΠΟ5271-ζ..ΑΡΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΑΜ ΕΠΟ 3096-η..ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΣΥΚΙΩΝ ΑΡΤΑ ΑΜ ΕΠΟ 4706-θ. ΚΛΕΙΔΙΟΥ ΑΕ ΑΜ ΕΠΟ 3588.

http://epithesi.gr/sport-arta/anakoinose-eps-artas4.html

Μιας και το πέτυχα αν και λογικά το είδες.Για Θεσπρωτία δεν βρίσκω,

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Τα ωραία της Κέρκυρας....Φαντάζομαι είδες την νέα παρουσία του ΑΟΚ Κανονιού.Τελικά δεν είναι νέος σύλλογος αλλά είναι ο Άρης Μέσης.

http://www.corfucorner.gr/?id=22027&obj=news&category=

Η ΕΠΣ στην σελίδα της τον αναφέρει σαν ΑΟΚ Κανονιού.

https://www.epskerkyras.gr/table.asp?diorganosi=%CE%92%20%CE%95%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97%20(%CE%A0%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%91%CE%98%CE%9B%CE%97%CE%9C%CE%91)


Στο δεύτερο λινκ όμως τον αναφέρει σαν Άρη Μέσης.Κατεβάζεις το εξελάκι.

https://www.epskerkyras.gr/article.asp?code=3426


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι για να φτιάξεις καινούρια ομάδα,πρέπει να κατεβάσεις για 2 χρόνια ακαδημία και μετά να φτιάξεις τμήμα ανδρών.Αλλιώς πρέπει να πάρεις έναν σύλλογο που υπάρχει ήδη.

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

περιεργο φαινοταν σαν ομαδα του ΠΑΟ Σφακιανακης που επαιζε στα πρωταθληματα υποδομων νομιζα οτι θα ηταν μετονομασια του συλλογου αυτου σε πιο "ανδρικο" ονομα ... τα λεει στο αρθρο αν και δε νομιζω οτι υπαρχει τεοιος πριορισμος για να φτιαξεις νεοσυστατο συλλογο. λιγο ασχετο αλλα διαβαζοντας το πολυ ενδιαφερον corfucorner προσεξα οτι ειναι λιγο (εως πολυ) πολεμιο στη διοικηση της ΕΠΣ Κερκυρας

επισης απο οτι βλεπω ο ΑΑΣ Τραβερσο δεν εκανε ακομα επισημη αλλαγη ονομασιας στον Αστερα Σπαρτυλα

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Το corfucorner είναι αρκετά καλό σε θέματα τοπικού της Κέρκυρας.Έχει κατά καιρούς δημοσιεύματα για τις ομάδες και τι γίνεται γενικά κάθε καλοκαίρι.Επίσης έχει αρχείο να μην το ματιάσουμε.

Ναι είναι αρκετά πολεμικό προς την τωρινή ΕΠΣ.Είχαν πάει στο Κανόνι για ρεπορτάζ και έφαγαν πόρτα από τον Σφακιανάκη.Το Κανόνι είναι την ΕΠΣ.Κάπως έτσι ξεκίνησε η κόντρα.Πιθανόν να υπήρχαν θέματα και πιο πριν.


Αυτό με τον Αστέρα δεν το ήξερα καν.Το ίδιο γίνεται από το 2010 με τον Κένταυρο Αρίλλα και με ομάδες στην ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας Θύελλα Σινώπης,ΑΟ Αγίου Πέτρου.Γενικά μου φαίνεται συμβαίνει συχνά.

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

ναι μαλλον δεν μπαινουν στον κοπο να κανουν τις τυπικες διαδικασιες (Γενικη Συνελευση-τροποποιηση καταστατικου πρωτοδικειο και τα χαρτια σε ΓΓΑ ΕΠΟ ΕΠΣ και οπου αλλου,παραβολα πιθανον, τους καταλαβαινω, ακομα δηλωνω σε διαφορες υπηρεσιες τραπεζες κλπ την αλλαγη αριθμου ταυτοτητας απο τοτε που την εχασα το 2010).

Ο Τραβερσο ξεκινησε το 2018-19 νομιζω αντε την πρωτη χρονια μπορει να μην προλαβαν τις προθεσμιες.

το 1950 ΑΜ το κληρονομει ο ΑΟ κανονιου λοιπόν,, απο οτι βλεπω στη db μου για τις ομαδες Κερκυρας που επαιξαν απο 2008-09 και μετα (και αυτες που επαιξαν απο Δ και πανω πιο πριν ) μου λειπει το ΑΜ του Δια Κασσιόπης , υποθετωντας οτι ο ΠΟ Κερκυρα πήρε του Αστερα Κερκυρας(Κοτσελιου) και ο Νέος όλυμπος του Αρη Κερκυρας (Κομπιελου) με τα παρατσουκια η περιοχες , μαλλον στο corfucorner τα διαβασα για να ξεχωρίζουν απο τους παλιους

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Γενικώς είναι ένα μικρό μεγάλο μπαχαλάκι και δύσκολα να βγει άκρη.Άρης Κέρκυρας από εδώ,Άρης Κέρκυρας από εκεί.

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

@Drspiros

Οπότε λύθηκε φαντάζομαι η παρεξήγηση με τους Αμβρακικούς.Πάντως βλέπω ότι έβαλαν το σήμα του γνωστού Αμβρακικού από όσο μπορώ να δω.

https://gianninasports.blogspot.com/2015/04/60.html

Ένα αφιέρωμα για τον Αμβρακικό που αναφέρει ιστορικά στοιχεία.Περιορισμένα μεν.Βέβαια το 1987 λέει κατέκτησε το κύπελλο ΕΠΣ Π-Λ.Αναφέρει ότι έπαιξε και Αιτωλοακαρνανία αλλά δεν αναφέρει πότε.Μήπως πριν ενταχθεί στην ΕΠΣ Ηπείρου ή αργότερα;

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

@Fon7 Το ΑΜ του "σημαινει" οτι γραφτηκε σε ΕΠΟ για πρωταθλημα 1966-67 η 1967-68 αν επαιζε Αιτ/νια θα επαιζε στην ΕΠΣ Πατρων, το 68 αποσχιστηκε η ΕΠΣΑιτ. αλλα νομιζω οτι πηγε κατευθειαν Ηπειρου.

Λογικα στις εφημεριδες γραφαν σκετο Βονιτσα εκεινη την εποχη κι αυτος που εκανε τη σελιδα εβαλε και το Αμβρακικος.

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

66-67 στον νότιο όμιλο της Γ ερασιτεχνικής ΕΠΣΗΠ έχει Αμβρακικό.Δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο Αμβρακικό.

67-68 Β ερασιτεχνική Νότος.Εδώ τον αναφέρει σαν Αμβρακικός Βόνιτσας.

68-69 Β

69-70 Α

70-71 Α

71-72 Α

72-73 Α

73-74 Α νότος

74-75 Α νότος

75-76 Α νότος

76-77 Α νότος εδώ πάλι τον αναφέρει σαν Αμβρακικό

77-78 Α νότος Αμβρακικός

78-79 Α 2ος νότος Αμβρακικός.Βγήκε πρώτος μάλιστα στον όμιλο του.

79-80 Α νότος Αμβρακικός.Βγήκε πρώτος στον όμιλο του.

80-81 Γ εθνική πρώτη φορά σε εθνική κατηγορία

81-82 Γ εθνική

82-83 Δ εθνική

Λογικά πήγε στην ΕΠΣ Π-Λ αλλά δεν έχω πληροφορίες.Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 70 πάντως ήταν από τις δυνατές ομάδες της ΕΠΣΗΠ και πρωταγωνιστούσε στην Α ερασιτεχνική.

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

στην αιτ/νια εχει 1983-84 Β 3ος όμιλος Αμβρακικος 10ος μολις γλυτωσε τον υποβιβασμο (11οςκαι 12ος ) 1984-85 Β - 3 ΠΑΣ Βονιτσας 2ος και ανοδος 1985-86 Α - 3ος ομιλος Αμβρακικός πάλι 6ος στον ομιλο το πρωταθλημα κατεκτησε ο Αστερας Αγρινιου (μπαραζ οι πρωτοι των 3 ομιλων) την ιδια χρνια στην ΕΠΣ Π-Λ ο Αμβρακικος πρωταθλητη και ανεβηκε Δ 1986-87 Α - 2ος ομιλος 17ος προτελευταιος και υποβιβασμος στη Β την ιδια χρονια που ο Αμβρακικος επαιζε Δ 1987-88 εχει μονο τους 2 ομιλους της Α , απο αυτη τη χρονια αρχιζουν να λειπουν πολλοι ομιλοι κατηγοριων στο σαιτ epsa.pentalofo.gr (δεν ξαναεμφανιζεται ουτε ΠΑΣ ουτε Αμβρακικος Βονιτσας)

μετα τον υποβιβασμο του Αμβρακικου απο Δ τον βλεπουμε σε 2 τελικους κυπελλου ΕΠΣ Π-Λ τη δεκαετια 90

νομιζω οτι ο Αμβρακικος ξεκινησε απο Ηπειρου οταν στη Πατρων παιζαν ομαδες απο νοτια Αιτ/νια κυριως Αγρινιο Ναυπακτο Μεσολογγι Κατοχη και μετα πηγε Π-Λ με την αποσχιση. Στην Αιτ/νιας θα γραφτηκε ο ΠΑΣ Βονιτσας τη δεκαετια 80 η τελη 70 (οπως και η πρωτη ΑΕ Μενιδιου)

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Λογικά θα υπήρχαν 2 ομάδες.Μπορεί να έπαιξε και καμιά συγχώνευση μετά.


ΑΕ Μενιδίου

https://ae-menidiu.blogspot.com/p/70-80.html

Λογικά και αυτή έχει παρόμοια ιστορία.Τώρα είναι ΕΠΣ Άρτας

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Ενδιαφέροντα όσα αναφέρει για τον Τηλυκράτη και ίσως μπορούν να μπουν στο λήμμα.

ΠΑΣ Τηλυκράτης δεν είδα να αναφέρεται ποτέ βέβαια σε τοπικές εφημερίδες.Δεν ξέρω τι γινόταν στην Λευκάδα.

54-55 συμμετέχουν και οι 2 ομάδες στην ΕΠΣΗΠ μέχρι 62-63.63-64 ο Λευκάτας βγαίνει τελευταίος και μηδενισμένος ενώ ο Τηλυκράτης κανονικά.64-65 εμφανίζεται μόνο ο Πανλευκάδιος στις βαθμολογίες.

66-67 ο Πανλευκάδιος βγαίνει πρωταθλητής ενώ στην Γ ερασιτεχνική εμφανίζεται ο ΠΑΣ Λευκάδα.

67-68 ο Πανλευκάδιος συμμετέχει κανονικά στην Α και ο ΠΑΣ Λευκάδα στην Γ.Βγήκε πρωταθλητής στον όμιλο του.

68-69 εμφανίζεται ο Φοίνικας Λευκάδας.Φυσικά δεν υπάρχει πουθενά ΠΑΣ Λευκάδα.

71-72 όντως εμφανίζεται ο Νέος Τηλυκράτης στην Γ ενώ ο Φοίνικας συνεχίζει κανονικά στην Α.

73-74 τον νέο τον αναφέρει απλώς σαν Τηλυκράτη.Λάθος ή έγινε κάποια μετονομασία.Υπάρχει ο Φοίνικας κανονικά.

74-75 εμφανίζεται ο Τηλυκράτης στην Α και εξαφανίζεται ο νέος Τηλυκράτης και ο Φοίνικας.

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

πηγή

Είναι μια μεταπτυχιακή εργασία για τον αθλητισμό στα Ιωάννινα.Δεν ξέρω όμως κατά πόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πηγή.Έχει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα μέσα κυρίως για κάποιο άρθρο γενικά για αθλητισμό ή γενικότερα.Ειδικότερα μέχρι εδώ που έχω διαβάσει αναφέρει κάπου στα σχόλια στην σελ 57

Π. Γ. Σταματέλου, «Η κοινωνία των Ιωαννίνων (1950-1951): η μαρτυρία του Τύπου»,Ηπειρωτικά Χρονικά, 33, 1998-1999,373· ένα μέρος της ιδρυτικής πράξης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου εντοπίστηκε στο προσωπικό αρχείο του Κωνσταντίνου Κόκκα. Σύμφωνα με το έγγραφο ημερομηνία ίδρυσης της Ε.Π.Σ.ΗΠ. ορίζεται η 1η Ιουνίου του 1952 ενώ η ένωση περιλαμβάνει τους νομούς Ιωαννίνων και Άρτας-Πρέβεζας. Τα ιδρυτικά σωματεία της ένωσης είναι τα: 1) Π.Α.Σ.«Ατρόμητος» 2) Π.Α.Σ. «Αβέρωφ» 3) Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος «Ολυμπιακός» 4) «Παναμβρακικός» Άρτας 5)«Αετός» Άρτας . Τον Δεκέμβριο του ίδιο έτους η Ε.Π.Σ.ΗΠ. καταθέτει το καταστατικό της στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων και στις αρχές του 1953, η ένωση αναγνωρίζεται και τυπικά από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων με σκοπό στο Β.Α.Σ., τόμ. Α’, Α.Π.Ι., 1914,Ιωάννινα, αύξ. αριθμ. 684

ΒΑΣ=Βιβλίο Αναγνωρισμένων Σωματείων

ΑΠΙ=Αρχείο Πρωτοδικείου Ιωαννίνων


ΥΓ:μας έφαγαν οι Ρετζαίοι...:(

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

@Fon7 εχω βρει προσφατα μια μεταπτυχιακη εργασια για το ΕΑΠ (ανοικτο πανεπιστημιο) κοινωνιολογια με εναν μεταπτυχιακο που εκανε ερευνα στο αρχειο της ΕΠΣ Λάρισας. πολυ ενδιαφερουσα και καλογραμμενη (εγω θα του βαζα καλο βαθμο :p ) με περιγραφη σε τι κατασταση ηταν το αρχειο η δμη του κλπ. αν και αφορουσε περισσοτερο την κοινωνικη αναλυση δημιουργιας ομαδων/ονομασιων/εμβληματων σε συνοικιες/χωρια περιοχες κλπ Επισης μια αλλη μεταπτυχιακη εργασια για το Πανεπιστημιο Θεσσαλιας σχετικα με την Αλεξανδρουπολη (Εθνικο - ΓΣ Αλεξανδρουπολης) που ειναι ηδη πηγη στα αντιστοιχα λημματα. Μαλιστα την εκανε απο οτι ειδα ο προπονητης της ομαδας βολλευ του Εθνικου που εφτασε στους 4 της Ευρωπης πριν λιγα χρονια , αν δεν κανω λαθος, παντως διετελεσε σιγουρα προπονητης του βολλευ.

Το academia μου φαινεται γνωστο και αξιοπιστο και νομιζω μπορει να χρησιμοποιηθει και με μεγαλυτερο βαθμο αξιοπιστιας απο καποιο καλογραμμενο ακομα μπλογκ π.χ. , ισως θα θελει λιγο προσοχη στα πνευματικα δικαιωματα.

ΥΓ λιγο ασχετο, αλλα εχω βαλει ως "υποπτο" για ΑΜ 195 (1946-1947) εναν "Αετό Αρτας" ειχε προκυψει απο καποια συνομιλια μας αυτό; (πιο παλια εγγραφη/επισημοποιηση απο ομαδες Ιωαννινων και παρομοια με Αρη Κερκυρας που επαιξε πρωτος σε Κυπελλο Ελλαδας...) Ισως δε μου χωρουσε στα αγνωστα ΑΜ 200-400. Παντως ο Ολυμπιακος Αρτας η 6η ομαδα του 1ου πρωταθληματος αν θυμαμαι καλα επισημποιηθηκε λιγο πριν την εναρξη του πρωταθλκηματος οποτε "σωστα" φαινονται οι 5 σαν αρχκα ιδρυτικα μελη.

ΥΓ2 δεν καταλαβα το "Ρετζαιοι" το μυαλο μου παει στον παικτη Ρετζα. Τον κο Κουγια δεν τον θελετε λιγο πισω;

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Για στείλε αυτές τις εργασίες.Θα ήθελα να τις διαβάσω.

Ο Αετός Άρτας ιδρύθηκε το 1949 εκτός αν τα έκαναν θάλασσα οι αρτινοί στην έρευνα.Από όσο θυμάμαι στο κύπελλο συμμετείχαν ομάδες απ΄την Ήπειρο το 49 ή το 50.


Λήσταρχοι Ρετζαίοι.

Αν διαβάσεις την εργασία θα καταλάβεις.Έκαψαν το δικαστικό μέγαρο και έτσι χάθηκαν τα σχετικά αρχεία τα οποία αφορούσαν ίδρυση συλλόγων κτλ.


Ωραίο και αυτό με την ΕΠΣ Θεσπρωτίας.Αν βρεις κάτι στείλε.

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

ευχαριστώ πολύ

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι αυτά τα είδα στην ΕΠΣ Θεσπρωτίας και τα πέρασα.Γενικά μιλάω αν βρεις κάτι στείλε.


Ειδικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 1987

2 ομάδες από 12 Ενώσεις που είχαν έως 12 σωματεία στην κορυφαία κατηγορία τους και δε διέθεταν Γ΄ τοπική.


Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει έτσι ακριβώς.Η ΕΠΣ Θεσπρωτίας είχε σίγουρα γ τοπική τότε.Βέβαια είχε 10 ομάδες στην α τοπική.35 με 38 σωματεία είχε τότε η Θεσπρωτία.

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

αν θυμαμαι καλα, ετσι ανεφερε το ρεπορταζ της εφημερίδας. Ισως για να πιασουν την περίπτωση καποια ΕΠΣ με πολλες ομαδες , μεγαλη σε δυναμη σωματειων κλπ να ειχε Α κατηγορια με 10 η 12 ομαδες

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Πανηγύρια στο Μοναστηράκι και σε όλο το Ξηρόμερο

Αφιέρωμα στη Θύελλα 2015 που ανέβηκε στη Γ’ Εθνική και θα είναι ένας από τους αντιπάλους της Κατσικάς

Πάμε στο Μοναστηράκι Αιτωλοακαρνανίας, ένα ζωντανό χωριό της πρώην επαρχίας Ξηρομέρου.

Το Μοναστηράκι διοικητικά ανήκει στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας. Απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από τη Βόνιτσα. Κοντά είναι η Πάλαιρος, η Λευκάδα, η Πρέβεζα και άλλα τουριστικά θέρετρα, όπως και το αεροδρόμιο του Ακτίου.

Και μια χρήσιμη διευκρίνιση: δίπλα στο όνομα της Θύελλας υπάρχει το έτος 2015. Πολλοί μπερδεύονται και νομίζουν ότι πρόκειται για ένα νέο σωματείο. Όπως μας εξήγησε ο κ. Πετρόπουλος, η ομάδα ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’60 με το ίδιο όνομα. Αρχικά ανήκε στην ΕΠΣ Ηπείρου, μετά το 1981 εντάχθηκε στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και τα τελευταία χρόνια είναι στην ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας. Η Ένωση αυτή είναι μοναδική στην Ελλάδα που διοργανώνει πρωταθλήματα με συμμετοχή ομάδων από τρεις νομούς, ήτοι Πρέβεζας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας. Στη διαδρομή των χρόνων συνέβη μετονομασία της ομάδας σε Α.Ο. Μοναστηρακίου. Αυτό όμως δεν άρεσε σε πολλούς και το 2015 το ιστορικό σωματείο πήρε πάλι την παλιά ονομασία ΠΑΣ Θύελλα Μοναστηρακίου, προσθέτοντας και το έτος της αλλαγής.


ΙΔΡΥΣΗ: Το καταστατικό του σωματείου επικυρώθηκε από το Πρωτοδικείο Λευκάδας με την ονομασία «ΠΑΣ Θύελλα» στις αρχές δεκαετίας του ’60.

https://www.agon.gr/athlitika/33447/panigyria-sto-monastiraki-kai-se-olo-to-xiromero/

Μερικά στοιχεία για τον ΠΑΣ Θύελλα 2015


12-17 υπάρχει ΑΟ Μοναστηρακίου στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας στην Β κατηγορία.Τότε υποβιβάστηκε στην Γ.17-18 εμφανίζεται στην ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας στην Β.

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

@Fon7 Ενδιαφέρον, οποτε ειναι μετονομασια του ΑΟ Μοναστηρακίου (που ειχε το ΑΜ 3929 σε μια λιστα ομαδων που ειχε η ΕΠΣ Αιτ/νιας , συγκεκριμενα στη λιστα ειχε το ονομα «Μοναστηρακι Βόνιτσας». Οταν παρει την πρωτη καρτα στη Γ Εθνικη του χρονου θα το δουμε στις ποινες στο σαιτ της ΕΠΟ

στο epsa.pentalofo.gr που εχουν μαζεψει οσες βαθμολογιες μπορεσαν απο ΕΠΣ Αιτ/νίας στον καταλογο ομαδων εχουν μονο τον ΑΟ Μοναστηρακιου που στο σημα του εχει ετος ιδρυσης 1983 (εχει πχ ολες τις εκδοχες του Απολλωνα Θερμων , νεο θερμιο Απολλων κλπ)

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Θα γίνει επιβεβαίωση του χρόνου.

Αυτό το epsa.pentalofo θυμάμαι πήγαινε πολύ πίσω στον χρόνο.Θυμάμαι κοιτάγαμε για την Βόνιτσα σε αυτό.Κατέβασε τις βαθμολογίες ή ήταν σε άλλο site;

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

@Fon7 τις εχει στο "Παλαιότερα Αποτελέσματα" (1983-2012)

Fon7 (συζήτησησυνεισφορές)

Πρέπει να ήταν ομάδα εκεί στο Καλπάκι.2007-08 έπαιζε στο Καλπάκι.Βέβαια έδρες αλλάζουν ή δηλώνουν 2 έδρες και να έπαιζε και στην πόλη μέσα.Συνηθισμένο φαινόμενο.

Γραφεία μπορεί να είχε και σε κανένα πολιτιστικό σύλλογο.


ΥΓ:Μπορώ να κάνω και εγώ την συζήτηση μου έτσι όπως το έχεις και να απαντάω από κάτω;Τώρα αναγκάζομαι να έρθω εδώ για να σου απαντήσω.Αν πάω να απαντήσω εκεί που έγραψες θα μου βγάλει μόνο επεξεργασία κώδικα και φυσικά δεν θα μπορέσω να σε ταγκάρω για να το δεις.Δεν πιάνει αν βάλω @.

Drspiros (συζήτησησυνεισφορές)

@Fon7 ναι μπορεις Προτιμησεις Μου - Λειτουργίες Beta - «Flow» ή «Δομημένες Συζητήσεις στη συζήτηση χρήστη»

Σε εχω στη λιστα παρακολουθησης οποτε αν επεξεργαστεις κατι στη συζητηση σου θα εμφανιστει σε μενα. Επισης αντιστοιχο νομιζω ειναι το πρότυπο:ping ((ping|username))

Απαντήστε στο "ΑΜ 2019-20"