Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Legion

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα, μήπως η κατηγορία "Έλληνες Βασιλόφρονες" θα ήταν σωστό να "μικρύνει" λίγο και να γίνει "Έλληνες βασιλόφρονες". Επίσης, γιατί βασιλόφρονες και όχι μοναρχικοί εφόσον μιλάμε περισσότερο για μια μορφή καθεστώτος παρά ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, πχ. στην Ελλάδα ήταν βασιλιάς, ενώ στο Λουξεμβούργο είναι Μέγας Δούκας, στο Λίχτενσταϊν Πρίγκιπας, στο Μονακό παρομοίως κτλ.

Legion (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι απλά έτυχε να το γράψω με κεφαλαίο. Νομίζω επίσης ο όρος συνηθίζεται πιο συχνά στην Ελλάδα. Ας δούμε τον εθνικό διχασμό για παράδειγμα το δίπολο μεταξύ Αντιβενιζελικών, Βενιζελικών και βασιλοφρόνων.

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Το ότι στην Ελλάδα για την ελληνική περίπτωση χρησιμοποιήθηκε αυτός ο όρος δεν θεωρώ απαραίτητα πως σημαίνει αυτόματα πως θα πρέπει να εφαρμοστεί έτσι και σε άλλες περιπτώσεις... Ελληνοκεντρικότητα δεν θα το πω, όμως το γεγονός του να προσπαθείται να αποδοθεί με "ελληνικούς" όρους κάτι που ξεφεύγει από τα στενά ελληνικά όρια το θεωρώ παράλογο... Προσωπικά δεν πρόκειται να επιμείνω παραπάνω επί του θέματος, απλώς ήθελα να εκφράσω την διαφωνία μου σε λογικά πλαίσια, χωρίς διαθέσεις για τίποτε παραπάνω...

Legion (συζήτησησυνεισφορές)

Έβαλα καθαρά το ''Έλληνες Βασιλόφρονες'' για να μπορεί ο αναγνώστης να αντιληφθεί τις διαφορές της εποχής του Εθνικού διχασμού και να μπορεί να κατηγοριοποιήσει τις βιογραφίες της βικιπαίδεια σε κάθε ιδεολογική και πολιτική πλευρά της εποχής. Σκέφτηκα περίπου έτσι όπως το σκέφτηκες και εσύ. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την κατηγορία ''μοναρχισμός'' αλλά θα ήταν πολύ γενική εφόσον κατηγοριοποιούνται εκεί και ξένοι φιλοβασιλικοί.

Απαντήστε στο "Βασιλόφρονες"