The Highwaymen

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Οι Highwaymen ήταν αμερικανικό συγκρότημα της κάντρι μουσικής σκηνής που δημιουργήθηκε το 1985 από τους τέσσερις μεγαλύτερους καλλιτέχνες που πρωτοστάτησαν στο υποείδος της κάντρι μουσικής, παράνομη κάντρι(outlaw country): Τζόνι Κας, Γουάιλον Τζένινγκς, Γουίλι Νέλσον και Κρις Κριστόφερσον. Μεταξύ 1985 και 1995, το συγκρότημα ηχογράφησε τρία στούντιο άλμπουμ, τα «Highwayman», «Highwayman 2» και «The Road Goes on Forever», με το πρώτο τους single «Highwayman» να βρίσκεται στην κορυφή των chart της κάντρι μουσικής την χρονιά που κυκλοφόρησε(1985). Οι Highwaymen σταμάτησαν την συνεργασία τους μετά τον θάνατο του Γουάιλον Τζένινγκς το 2002.

Άλμπουμ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Highwayman (1985)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κυκλοφόρησε το 1985 περιλαμβάνοντας το single «Highwayman» που έγινε νούμερο ένα επιτυχία στις Η.Π.Α. και την διασκευή του «Desperados Waiting for a Train» του Γκάι Κλάρκ το οποίο έφτασε στο Top 20 των charts. Εκτός από τα τέσσερα επίσημα μέλη του συγκροτήματος, στο άλμπουμ εμφανίστηκε και ο Τζόνι Ροντρίγκεζ ο οποίος έδωσε τα ισπανικά φωνητικά στο τραγούδι «Deportee».

Highwayman 2 (1990)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1990 και μετά από μία πενταετία ενασχόλησης των μελών του συγκροτήματος με τις ατομικές καριέρες τους, ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν το sequel του πρώτου τους άλμπουμ, με όνομα «Highwayman 2». Το άλμπουμ έφθασε στο νούμερο τέσσερα των κάντρι charts με πιο εμπορική επιτυχία το τραγούδι «Silver Stallion».

The Road Goes on Forever (1995)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το «The Road Goes on Forever» το τρίτο και τελευταίο άλμπουμ των Highwaymen, κυκλοφόρησε το 1995 και αποτελεί το άλμπουμ μεταξύ των τριών του συγκροτήματος με την μικρότερη αναγνωσιμότητα και εμπορική επιτυχία.

Φιλμογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Highwaymen πρωταγωνίστησαν στην γουέστερν ταινία δράσης και δράμα του 1986, «Stagecoach».

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Joseph Hudak. The Highwaymen: The Fights and Friendship of Country’s Great Supergroup. RollingStone.com
  2. The Highwaymen. AllMusic.com