The End of the F***ing World

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The End of the F***ing World
Λογότυπο της σειράς
ΕίδοςΜαύρη κωμωδία
Κωμική-δραματική
Βασίζεται σεμυθιστόρημα-κόμι, Τσαρλς Φόρσμαν,
The End of the Fucking World
ΣκηνοθεσίαΤζόναθαν Έντγουισλ
Λούσι Τσέρνιακ
Λούσι Φορμπς
Ντέστινι Εκαράγκα
ΣενάριοΤσάρλι Κόβελ
ΠρωταγωνιστέςΆλεξ Λόθερ
Τζέσικα Μπάρντεν
Συνθέτης(ες)Γκράχαμ Κόξον
ΧώραΗνωμένο Βασίλειο
ΓλώσσαΑγγλικά
Αριθμός κύκλων2
Αριθμός επεισοδίων16
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςΕντ Μακντόναλτ
Μάρι Φέργκιουσον
Άντι Μπέικερ
Πέτρα Φριντ
Ντόμινικ Μπιουκάναν
Τζόναθαν Έντγουισλ
ΠαραγωγήΚέιτ Όγκμπορν
ΦωτογραφίαΤζάστιν Μπράουν
Μπεν Φόρντσμαν
Διάρκεια19 - 24 λεπτά
Εταιρεία παραγωγήςClerkenwell Films
Dominic Buchanan Productions
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςChannel 4
All 4
Netflix
Αναλογία πλευρών1080i (16:9 HDTV)
4K (Ultra HD)
ΉχοςStereo
5.1
Προβολή24 Οκτωβρίου 2017–
4 Νοεμβρίου 2019
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ιστοσελίδα[http://www.channel4.com/programmes/the-end-of-the-ing-world

To The End of the F***ing World είναι βρετανική μαύρη κωμική-δραματική τηλεοπτική σειρά, βασισμένη στο μυθιστόρημα-κόμικ, με το ίδιο όνομα, του Τσαρλς Φόρσμαν. Η πρώτη σεζόν αποτελούνταν από οχτώ επεισόδια, τα οποία προβλήθηκαν, αρχής γενομένης, στις 24 Οκτωβρίου του 2017, από τον τηλεοπτικό σταθμό Channel 4, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αργότερα κυκλοφόρησαν και στη διαδικτυακή πλατφόρμα του καναλίου, All 4. Στις 5 Ιανουαρίου του 2018, η σειρά κυκλοφόρησε παγκόσμια, μέσω της πλατφόρμας Netflix.[1] Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Άλεξ Λόθερ και Τζέσικα Μπάρντεν, με τον πρώτο να παίζει έναν 17χρονο, ο οποίος θεωρεί ότι είναι ψυχοπαθής, και τη δεύτερη να ερμηνεύει την Alyssa, συμμαθήτρια του πρώτου, η οποία βλέπει τον James, ως τρόπο διαφυγής από την οικογένεια της. Μεταξύ άλλων, σε δευτερεύοντες ρόλους, εμφανίζονται οι Τζέμα Γουέλαν, Γούνμι Μοσάκου, Στιβ Όραμ, Κριστίν Μπότομλι, Νάβιν Τσόντρι, Μπάρι Γουόρντ και Ναόμι Άκι.

Η σειρά, όπως προαναφέρθηκε, είναι βασισμένη σε κόμικς του Φόρσμαν, το The End of the Fucking World, το οποίο έγινε βιβλίο το 2013. Ο Τζόναθαν Έντγουισλ, δημιουργός της σειράς, επικοινώνησε με τον Φόρσμαν και δημιούργησε μία ταινία μικρού μήκους το 2014.[2] Παρόλα αυτά, τον Απρίλιο του 2017, ξεκίνησαν τα γυρίσματα της πρώτης σεζόν. Το σενάριο το ανέλαβε η Τσάρλι Κόβελ, ενώ τα επεισόδια σκηνοθετήθηκαν από τον Έντγουισλ και τη Λούσι Τσέρνιακ. Τον Αύγουστο του 2018, η σειρά ανανέωσε για δεύτερη σεζόν, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Channel 4, στις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Κατόπιν συνέβη ό,τι και στην πρώτη σεζόν, με την πλατφόρμα του καναλίου All 4 να τα ανεβάζει και ύστερα το Netflix να τη διανέμει παγκοσμίως.[3] Πριν καν την κυκλοφορία της δεύτερης σεζόν, η Κόβελ είπε, ότι δεν θέλει να συμμετάχει σε μία πιθανή τρίτη σεζόν.[4]

Η τηλεοπτική σειρά από τη στιγμή της κυκλοφορίας της απέσπασε θετικές κριτικές ιδιαίτερα για το σενάριο της, την παραγωγή της και τα θέματά της. Επίσης, επαινέθηκαν και οι δύο πρωταγωνιστές για τις ερμηνείες τους. Το 2018, υπήρξε υποψήφια στα British Television Academy Rewards στην κατηγορία Καλύτερη Δραματική Σειρά. [5] Το 2019, κέρδισε βραβείο από τα Peabody Awards.[6]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Joest, Mick (2 Ιανουαρίου 2018). «The End Of The F***ing World Trailer: First Look At Netflix's New Dark Comedy». CinemaBlend. Ανακτήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2018. 
  2. «It's the End Of The F***ing World for E4». Chortle. 24 Απριλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2018. 
  3. McCreesh, Louise (8 Οκτωβρίου 2019). «Here's when The End of the F***ing World season 2 will premiere on Channel 4». DigitalSpy. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2019. 
  4. Carr, Flora (28 Οκτωβρίου 2019). «The End of the F***ing World creator Charlie Covell says there won't be a season 3». RadioTimes. Ανακτήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2019. 
  5. «Television | Drama Series in 2018». http://awards.bafta.org/award/2018/television/drama-series. Ανακτήθηκε στις 21 August 2018. 
  6. «The End of the Fxxxing World (Netflix)». http://www.peabodyawards.com/award-profile/the-end-of-the-fing-world. Ανακτήθηκε στις 30 December 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]