Sunshine of Your Love

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"Sunshine of Your Love"
Ψυχεδελικο ροκ,Χαρντ ροκ,Μπλουζ από Cream
από το άλμπουμ Disraeli Gears
Διάρκεια4:00

Το " Sunshine of Your Love " είναι ένα τραγούδι του 1967 του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Cream . Με στοιχεία hard rock, psychedelia και pop, είναι ένα από τα πιο γνωστά και πιο δημοφιλή τραγούδια των Cream. Ο Μπασίστας και τραγουδιστής Τζακ Μπρους βασίστηκε σε ένα ξεχωριστό μπάσο riff που ανέπτυξε μετά από μια συναυλία του Jimi Hendrix . Ο κιθαρίστας Ερίκ Κλαπτον και ο στιχουργός Pete Brown συνέβαλαν αργότερα στο τραγούδι. Ο ηχολήπτης Tom Dowd πρότεινε τη ρύθμιση του ρυθμού στην οποία ο ντράμερ Ginger Baker παίζει έναν ξεχωριστό ρυθμό , αν και ο Baker ισχυρίστηκε ότι ήταν η ιδέα του.

Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο δεύτερο άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις των Cream Disraeli Gears τον Νοέμβριο του 1967. Η Atco Records, η αμερικανική εταιρία του γκρουπ, δεν ήταν αρχικά σίγουρη για τις δυνατότητες του τραγουδιού. Μετά από συστάσεις από άλλους καλλιτέχνες που σχετίζονται με την εταιρία, κυκλοφόρησε μια μονόκλιτη έκδοση τον Δεκέμβριο του 1967. [α] Το τραγούδι έγινε το πρώτο και υψηλότερο αμερικανικό single των Cream και ένα από τα πιο δημοφιλή single του 1968. Τον Σεπτέμβριο του 1968, έγινε μια μέτρια επιτυχία στο διάγραμμα μετά την κυκλοφορία του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Although several music writers indicate a January 1968 or 1968 release, including Bobby Owsinski, Riley Haas, Chris Welch, and Bob Leszczak, the single entered the Cash Box Looking Ahead chart dated 30 December 1967, precluding the possibility of a January 1968 release.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Cash Box (30 December 1967). «Looking Ahead». Cash Box 29 (23): 18.