Stade Bordeaux-Atlantique

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Stade Bordeaux-Atlantique
Νομική μορφήαθλητικές εγκαταστάσεις
Ίδρυση2012
ΈδραΜπορντό, Γαλλία
ΙδιοκτήτηςVinci και Fayat
ΜητρικήVinci και Fayat

Η Stade Bordeaux-Atlantique είναι η ονομασία της εταιρείας[1] η οποία διαχειρίζεται το Stade Matmut-Atlantique.

Η Stade Bordeaux-Atlantique είναι από κοινού θυγατρική των ομίλων Vinci και Fayat.

Το Matmut-Atlantique χρηματοδοτείται υπό την μορφή σύμπραξης δημοσίου-ιδιώτη (PPP) μεταξύ του Δήμου του Μπορντό και της εταιρείας « Stade Bordeaux-Atlantique » (ιδιοκτησίας, με ισόποσα ποσοστά, των Vinci και Fayat).

Το συμβόλαιο συνεργασίας προβλέπει την ανάθεση, για χρονική διάρκεια 30 ετών μετά την ολοκλήρωση της ανέγερσης του νέου γηπέδου, στην εταιρεία Stade Bordeaux-Atlantique την επιστασία των συμπληρωματικών εργασιών που θα πραγματοποιούνταν έως τις 30 Απριλίου 2015 (ο σχεδιασμός, η λήψη όλων των απαραίτητων αδειών, η τμηματική χρηματοδότηση, η κατασκευή), την ευθύνη των απαραίτητων μελλοντικών εργασιών συντήρησης-ανακαίνισης του γηπέδου, την συντήρηση και την διατήρηση, καθώς και την εκμετάλλευση του νέου γηπέδου (συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ονοματοδοσίας του γηπέδου).

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2015, το γήπεδο έλαβε την ονομασία Matmut-Atlantique, σύμφωνα με την αρχή του naming (ή ονοματοδοσία), έναντι ετήσιου ποσού της τάξεως των 2 εκατομμυρίων € για διάστημα 10 ετών[2][3].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Stade Bordeaux-Atlantique της Γαλλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).