Sportradar

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Sportradar AG
Ίδρυση2000
ΈδραΣανκτ Γκάλεν, Ελβετία, Ελβετία
Υπάλληλοι1.900
Ιστότοποςsportradar.com

Η Sportradar AG είναι μια πολυεθνική εταιρεία με έδρα το Σανκτ Γκάλεν της Ελβετίας, που συλλέγει και αναλύει δεδομένα που αφορούν τον αθλητισμό. Η Sportradar παρέχει υπηρεσίες σε εταιρείες στοιχημάτων, εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες και διεθνείς αθλητικές οργανώσεις όπως η ΟΥΕΦΑ[1] και η ΔΟΕ.[2] Από τον Ιανουάριο του 2016, η εταιρεία διαθέτει 35 γραφεία σε 24 χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως στο Τρόντχαϊμ, το Λονδίνο και τη Λιουμπλιάνα. Τα προϊόντα της Sportradar περιλαμβάνουν ζωντανά αποτελέσματα και στατιστικά στοιχεία αθλητικού περιεχομένου. Μέσω της μάρκας «Betradar», η Sportradar λειτουργεί μια γκάμα εργαλείων για πράκτορες στοιχημάτων (bookmakers), συμπεριλαμβανομένων των στοιχηματικών αποδόσεων αθλητικών αγώνων, με αποτέλεσμα, την παρακολούθηση της αγοράς και των υπηρεσιών συναλλαγών.

Μέσω της θυγατρικής στις ΗΠΑ, «Sportradar US», η Sportradar είναι ο επίσημος πάροχος δεδομένων των αθλητικών ομοσπονδιών NFL, NHL και NASCAR. Στο τέλος του 2015 η Sportradar ανανέωσε τη συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ως επίσημος συνεργάτης υπηρεσίας συλλογής των δεδομένων της.[3]

Από το 2005, η εταιρεία είχε μια συνεργασία με τη Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την ανίχνευση της απάτης και των στημένων αγώνων.[4] Το σύστημα αναπτύχθηκε αργότερα και ξεκίνησε ως Σύστημα Ανίχνευσης Απάτης (Fraud Detection System).[1] Εκτός από την ανίχνευση της απάτης, η Sportradar διοργανώνει εργαστήρια ακεραιότητας μαζί με τις ομοσπονδίες όπως η MLS,[5] η Σέριε Α[6] και η Διεθνής Ομοσπονδία Χόκεϊ επί πάγου.[7] Τα εργαστήρια αυτά διδάσκουν στους συλλόγους και τους παίκτες για το πώς λειτουργεί η αγορά στοιχημάτων, οι διάφορες μορφές των στημένων αγώνων και πώς ανιχνεύεται η χειραγώγηση ενός αγώνα.[8]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «Protecting the game». UEFA. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2015. 
  2. «Sportradar, IOC Sign Deal To Share Info About Betting In Olympic Sports». Sports Business Daily. Ανακτήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2015. 
  3. «Tennis Gamblers' Demand for Live Betting Nets ITF Data Deal». Washington Post Business Page. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Δεκεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2016. 
  4. «Manipulationsverdacht: DFB zeigt Hoyzer an». Spiegel Online. Ανακτήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2015. 
  5. «MLS tools up in the war against match fixing with Sportradar extension». Inside World Football. Ανακτήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2015. 
  6. «Lega Pro: al terzo tentativo approvato dall'assemblea dei club il bilancio 2013-2014». Repubblica. Ανακτήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2015. 
  7. «Match-fixers beware». International Ice Hockey Federation. Ανακτήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2015. 
  8. «Do Fantasy Sports Spell The End Of Corruption In Athletics?». TechCrunch. Ανακτήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2015. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]