Μετάβαση στο περιεχόμενο

Sally Forth (κόμικ)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Sally Forth είναι ο τίτλος αλλά και η κεντρική ηρωίδα ενός κόμικ στριπ που δημιούργησε ο Γουάλι Γουντ και που δημοσιεύτηκε σε έντυπα απευθυνόμενα σε στρατιωτικούς.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σέξι ηρωίδα, που συχνά εμφανιζόταν γυμνή, πρωτοεμφανίστηκε σαν νεοσύλλεκτη με περιβολή κομάντο. Η πρώτη γνωριμία μαζί της έγινε τον Ιούνιο του 1968 στο Αμερικάνικο ταμπλόιντ Military News, ένα 16-σέλιδο έντυπο που απευθυνόταν σε στρατιώτες. Το όνομα Sally Forth είναι ένα λογοπαίγνιο με τη έκφραση "to sally forth" που σημαίνει "ξεκινάω ταξίδι στην περιπέτεια".

Σε μια συνέντευξη το 1976 ο Γουντ είχε δηλώσει:

Όλα ξεκίνησαν το 1968 όταν μου ζήτησαν να φτιάξω ένα κόμικ σε μια ταμπλόιντ για στρατιωτικούς, 4 έγχρωμες σελίδες με χιουμοριστικά σκετσάκια για το στρατό... Σχεδίασα ένα φιλόδοξο κάθαρμα με το όνομα "Wild Bill Yonder", μερικούς ακόμα χαρακτήρες που για κάποιο λόγο μου διαφεύγει το όνομα τους... και αυτή που πίστευα, και ακόμα πιστεύω, ότι είχε ένα σπουδαίο όνομα για ηρωίδα κόμικ... Τη Sally Forth.

Η Sally επέστρεψε στις 26 Ιουλίου του 1971 στο ταμπλόιντ Overseas Weekly, έντυπο για τους Αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούσαν στο εξωτερικό. Με τη συνεργασία των Νικ Κιούτι, Πολ Κίρτσνερ και Λάρι Χάμα η Sally συνέχισε μέχρι τις 22 Απριλίου του 1974. Ο Γουντ μετέπειτα συγκέντρωσε και εξέδωσε τα σκετσάκια σε μια σειρά τεσσάρων τόμων. Το διάστημα 1993-1995 ο φίλος και συνεργάτης του Γουντ, Μπιλ Πίρσον αναδιαμόρφωσε τα σκετσάκια σε μια σειρά κόμικ που εξέδωσε η Eros Comix (θυγατρική της Fantagraphics που ειδικεύεται σε κόμικς για ενήλικες). Το 1998 ο Πίρσον δημοσίευσε όλη τη σειρά σε έναν 160-σέλιδο τόμο.

Λίγο πριν πεθάνει ο Γουντ (1981) είχε δημοσιεύσει δύο ακόμα ιστορίες της Sally Forth, με εντελώς πορνογραφικό περιεχόμενο, στο περιοδικό Gang Bang (πορνογραφικά κόμικ). Ενώ στη πρώτη από τις δύο ιστορίες το αποτέλεσμα ήταν στα ίδια επίπεδα με την παλιά σειρά, στη δεύτερη ήταν εμφανής ο εκφυλισμός των δυνάμεων του σχεδιαστή, με πιο χοντροκομμένα σχέδια και επαναλαμβανόμενα αστεία. Καμία από τις δύο αυτές ιστορίες δεν δημοσιεύτηκε σε κάποια από τις ανατυπώσεις της σειράς.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]