Ράιντερ Καπ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Ryder Cup)
Ράιντερ Καπ
ΆθλημαΓκολφ
Ίδρυση1972
Επίσημη ιστοσελίδαrydercup.com

Το Ράιντερ Καπ[1] (αγγλικά: Ryder Cup) είναι διοργάνωση γκολφ διετούς διάρκειας μεταξύ ομάδων από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η διοργάνωση διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, ενώ ο χώρος εναλλάσσεται μεταξύ των περιοδειών στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη. Το Ράιντερ Καπ πήρε την ονομασία του από τον Άγγλο επιχειρηματία Σάμουελ Ράιντερ που έδωσε το τρόπαιο. Η διοργάνωση διοργανώνεται από κοινού από την PGA of America και την Ryder Cup Europe, την τελευταία κοινοπραξία της PGA European Tour (60%), της PGA of Great Britain and Ireland (20%) και της PGA of Europe (20%).[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Βόλτα στον κόσμο Η Καθημερινή
  2. Harig, Bob (23 Σεπτεμβρίου 2014). «At Ryder Cup, follow the money». ESPN.com. Ανακτήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2014. According to [Ryder Cup Europe director Richard] Hills, the European Tour controls 60 percent of the event [in Europe], with the PGA of Great Britain and the PGA of Europe each holding 20 percent. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Ryder Cup της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).