realme

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
realme
Τοπική επ.真我
Νομική μορφήΙδιωτική Εταιρεία (Privately Held Company)
Κλάδοςconsumer electronics
Ίδρυση4 Mαΐου 2018
ΙδρυτήςΣκάι Λι, Madhav Sheth
ΈδραShenzhen, Κίνα, Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας
Σημαντικά πρόσωπαΣκάι Λι (CEO-Global), Madhav Sheth (CEO-India, Europe), Xu Qi (CMO), Yao Kun (CTO), Wang Wei (CPO)
ΠροϊόνταSmartphones, Smart Wearables, Smart TVs, Τσάντες
Υπάλληλοι1001-5000 (2020)
ΣλόγκανDare To Leap
Ιστότοποςhttps://www.realme.com/eu/
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube
Commons page Πολυμέσα

H realme  είναι εταιρεία κατασκευής smartphone που εδρεύει στο Σεντσέν της Κίνας. Η εταιρεία ιδρύθηκε στις 4 Μαΐου 2018 από τον Σκάι Λι (Li Bingzhong), ο οποίος ήταν πρώην αντιπρόεδρος της Oppo. Η Realme προσφέρει επίσης μια μεγάλη γκάμα άλλων προϊόντων, όπως Smart TVs και Smart wearables όπως Fitness band, Smartwatches κ.λπ. Η realme έχει χαρακτηριστεί ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον κόσμο.[1]

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η realme εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα το 2010 με το όνομα "OPPO Real".  Ήταν sub-brand της Oppo (η οποία είναι θυγατρική της BBK Electronics) μέχρι τη δημιουργία της ως spinoff στις 4 Μαΐου 2018.[2]

Τον Μάιο του 2018, κυκλοφόρησε το πρώτο της τηλέφωνο, το Realme 1.

Στις 30 Ιουλίου 2018, ο πρώην αντιπρόεδρος της Oppo και επικεφαλής του υπερπόντιου τμήματος της Oppo, Σκάι Λι, ανακοίνωσε την επίσημη παραίτησή του από την Oppo και την πρόθεσή του να καθιερώσει τη Realme ως ανεξάρτητη μάρκα στο Weibo. Με το σύνθημα της εταιρείας "Dare to Leap", δήλωσε ότι στο μέλλον, η μάρκα Realme θα επικεντρωθεί στην παροχή κινητών τηλεφώνων με σταθερή απόδοση και κομψό σχεδιασμό, προσφέροντας στους νέους μια χαρούμενη ζωή με προσιτή "τεχνολογία" και "ομορφιά".

Στις 15 Νοεμβρίου 2018, η realme υιοθέτησε νέο λογότυπο.

Στις 22 Νοεμβρίου 2018, η Realme έγινε το Νο 1 αναδυόμενο εμπορικό σήμα στην αγορά Smartphone της Ινδίας.  Οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων Realme στην Ινδία έχουν ξεπεράσει τις πωλήσεις της μητρικής εταιρείας Oppo και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μάρκα της αγοράς ινδικών smartphone από τότε. Ο Madhav Sheth κατέχει επί του παρόντος τη θέση του CEO της Realme India και της Realme Europe.

Η Realme India έχει τον τίτλο του πιο ποιοτικού brand στον χώρο των smartphone στην Ινδία.

Στις 15 Μαΐου 2019, η Realme πραγματοποίησε το πρώτο της συνέδριο στο Πεκίνο για την επίσημη είσοδό της στην κινεζική εγχώρια αγορά, λανσάροντας τα Realme X, Realme X Lite και Realme X Master Edition.

Τον Ιούνιο του 2019, η Realme ανακοίνωσε επίσημα την είσοδό της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Στις 26 Ιουνίου 2019, η Realme κυκλοφόρησε την πρώτη φωτογραφία της με την κάμερα 64MP.

Σύμφωνα με μια έκθεση από το διεθνές ίδρυμα αναλυτών Counterpoint, η Realme κατέγραψε 4,7 εκατομμύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο το δεύτερο τρίμηνο του 2019, η οποία είναι αύξηση 848% από έτος σε έτος και έχει γίνει ένας από τους 10 κορυφαίους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τον Αύγουστο του 2019, η realme παρουσίασε μια πρωτότυπη συσκευή με τετραπλή κάμερα 64MP στην Κίνα και την Ινδία.

Μέχρι τον Αύγουστο του 2019, η realme είχε ξεπεράσει τους 10 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Έναν χρόνο αργότερα, έφτασε στους 45 εκατομμύριους χρήστες.[3]

Τον Φεβρουάριου του 2020, η εταιρεία κυκλοφόρησε το Realme X50 Pro με Snapdragon 865, 8/12GB RAM, επαναστατική φόρτιση 65W και προσιτή τιμή.[4]

Στις αρχές του 2021, παρουσίασε τον πρώτο της τηλέφωνο με φακό 108MP, το Realme 8 Pro.[5]

Προϊόντα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η realme κυκλοφορεί κυρίως κινητά τηλέφωνα, ακουστικά handsfree, έξυπνα ρολόγια και IoT προϊόντα. Ωστόσο, προσφέρει και μία γκάμα αξεσουάρ όπως θήκες τηλεφώνων και φορητούς φορτιστές (power banks).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «realme: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα smartphone στον κόσμο». Techblog. 1 Φεβρουαρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2021. 
  2. «Realme: Ετοιμάζεται να γίνει ανεξάρτητη από την Oppo;». gr.gizchina.com. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2021. 
  3. «Η Realme έφτασε τους 45 εκ. χρήστες παγκοσμίως». Techblog. 31 Αυγούστου 2020. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2021. 
  4. «Realme X50 Pro 5G: Έρχεται με κορυφαία χαρακτηριστικά και global διάθεση!». gr.gizchina.com. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2021. 
  5. O'Donnell, Deirdre. «Realme's first 108MP camera phone will be the Dimensity 1200-powered X9 Pro». Notebookcheck (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2022. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]