Μετάβαση στο περιεχόμενο

RapidShare

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Rapidshare
Νομική μορφήOne-click hosting
Ίδρυση2006
Διάλυση31  Μαρτίου 2015
ΈδραΤσαμ,Ελβετία, Ελβετία
Σημαντικά πρόσωπαChristian Schmid
Ιστότοποςhttp://www.rapidshare.com

Η RapidShare ήταν μια Γερμανική εταιρεία εύκολης αποθήκευσης αρχείων (one-click hosting), προσφέροντας υπηρεσίες επί πληρωμή είτε και δωρεάν (αλλά με περιορισμούς). Λειτουργεί σε εξυπηρετητές που βρίσκονται στην Ελβετία και χρηματοδοτείται από τους συνδρομητές. Στις 3 Ιουνίου 2008 ο ιστότοπος άλλαξε εμφάνιση καθώς επίσης και η εταιρεία το λογότυπό της.

Η RapidShare έχει δύο διαφορετικούς ιστότοπους, αλλά και οι δύο ισχυρίζονται ότι ανήκουν σε διαφορετικές εταιρείες. Ο αυθεντικός ιστότοπος είναι η RapidShare.de, η οποία χρησιμοποιεί τη Γερμανική τοποθεσία ".de", και τα κεντρικά βρίσκονται στην πόλη Τσαμ της Ελβετίας.

Στις 20 Οκτωβρίου, 2006, η RapidShare ανακοίνωσε το εξής "Δυστυχώς όλοι οι δίσκοι της RapidShare.de είναι γεμάτοι τώρα". Ένας νέος ιστότοπος, η RapidShare.com φτιάχτηκε για να μεταφερθούν τα αρχεία από την RapidShare.de στην RapidShare.com. Όταν άνοιξε η Rapidshare.com, οι κάτοχοι των Premium λογαριασμών εκείνη την περίοδο στην RapidShare.de, μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την RapidShare.de και την RapidShare.com, μέχρι να λήξουν οι λογαριασμοί τους. Είναι αδύνατον, να χρησιμοποιείται λογαριασμός της RapidShare.com στον γερμανικό ιστότοπο.

Η Rapidshare προσφέρει δύο εφαρμογές για διαχείριση αρχείων:

  • Rapidshare Uploader

Αυτή η εφαρμογή επιτρέπει τη μεταφόρτωση αρχείων. Δεν μπορεί να συνεχίσει (resume) μια μεταφόρτωση αρχείου που διακόπηκε. Είναι διαθέσιμη για Windows 98/ME/NT/2000/XP και λειτουργεί χωρίς εγκατάσταση.

  • Rapidshare Manager

Αυτή η εφαρμογή διαφέρει από τον Uploader, ειδικά στην συνέχιση των μεταφορτώσεων αρχείων τόσο προς (upload) όσο και από (download) τους εξυπηρετητές, αλλά είναι διαθέσιμο για Windows Vista.

Ο ιστότοπος επιτρέπει τη μεταφόρτωση αρχείων, έχοντας ως όριο τα 100mb (rapidshare.com) και 300mb (rapidshare.de). Ο χρήστης προμηθεύεται ένα μοναδικό url, το οποίο χρησιμεύει στους υπόλοιπους που θέλουν να κατεβάσουν το αρχείο. Κανένας χρήστης δεν επιτρέπεται να αναζητήσει αρχεία στον εξυπηρετητή. Μπορούν μόνο να χρησιμοποιούν τα urls που τους έχουν δοθεί.

Οι εξυπηρετητές της RapidShare έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο ταχύτητας 250 gigabit/s, και η συνολική χωρητικότητά τους είναι 4.5 petabytes. Οι κάτοχοι λογαριασμού Premium μπορούν να κατεβάσουν μέχρι 5GB την ημέρα.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]