Paris Match

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Paris Match
ΕκδότηςHachette Filipacchi Médias και Hachette
ΙδρυτήςPaul Gordeaux
Ίδρυση1949
ΈδραΛεβαλουά-Περέ, Γαλλία[1]
ΓλώσσαΓαλλικά[1]
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube
Commons page Πολυμέσα σχετικά με το περιοδικό

Το Paris Match είναι ένα από τα δημοφιλέστερα σήμερα διεθνή περιοδικά επικαιρότητας.

Είναι γαλλικό εβδομαδιαίο εικονογραφημένο περιοδικό που καλύπτει κυρίως γεγονότα και θέματα της διεθνούς επικαιρότητας. Ιδρύθηκε το 1949 στο Παρίσι από τον εκδότη της εφημερίδας "Φιγκαρό", τον Ζ. Πουβόστ. Κατά το αντικείμενο των θεμάτων του θεωρείται εκδοτικός διάδοχος των παλαιοτέρων εικονογραφημένων περιοδικών Ματς (Match) και "Λ' Ιλουστρασιόν" (L' Ilustration) των οποίων η κυκλοφορία είχε σταματήσει.

Το περιοδικό Paris Match ή λεγόμενο και "Paris Match" ακολούθησε απ΄ αρχής της έκδοσής του το αμερικανικό πρότυπο του "Λάιφ" (Life). Το περιεχόμενό του σήμερα είναι πολύ σημαντικό σε θεματολογία ενώ έχει και πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ πολιτικού, οικονομικού, καλλιτεχνικού και τουριστικού ενδιαφέροντος. Η γλώσσα του είναι απλή και εκλαϊκευμένη, απευθυνόμενη σε κοινό περισσότερο της μεσαίας τάξης.

Εκτός της εβδομαδιαίας έκδοσης περιλαμβάνονται τακτικά και έκτακτες εκδόσεις (εκτός σειράς) ή ειδικές εκδόσεις με περισσότερο ιστορικό και αναμνηστικό (souvenir) αφιέρωμα όπως π.χ. το Νο 2916, (2005), με 100 ειδικές σελίδες αφιερωμένες στον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄.

Το Paris Match κυκλοφορεί ευρύτατα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Λατινική Αμερική και στις πρώην γαλλικές αποικίες. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα και καταστήματα διάθεσης ξένου τύπου.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]