Open House Athens

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Open House Athens logo designed by Beetroot

Το Open House Athens (ΟΗA) είναι μια πολιτιστική εκδήλωση που προωθεί την αρχιτεκτονική στο ευρύ κοινό. Η εκδήλωση είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και βασίζεται στους θεσμούς του εθελοντισμού και των χορηγιών.

Διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Open House Greece”. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 για αυτόν τον σκοπό κι αποτελεί μέλος του παγκόσμιου δικτύου Open House Worldwide, στο οποίο ανήκουν όλοι οι φορείς που διοργανώνουν επίσημα Open House εκδηλώσεις ανά τον κόσμο.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δωρεάν αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις σε κτίρια της πόλης με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον –ιδιωτικά και δημόσια– πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο και διαρκεί ένα σαββατοκύριακο.

Το πρώτο Open House Athens διοργανώθηκε το 2014. Η εκδήλωση έχει επικρατήσει να πραγματοποιείται το πρώτο σαββατοκύριακο του Απριλίου. Με την πάροδο των χρόνων, το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με πλήθος παράλληλων δράσεων, που ξεκινούν μια εβδομάδα νωρίτερα.

Το Open House Athens είναι μία από τις πιο πετυχημένες πολιτιστικές δράσεις της Αθήνας, που χαίρουν ευρείας απήχησης από το κοινό. Κάθε χρόνο το OHA ανοίγει περίπου 100 κτίρια και προσελκύει πάνω από 10.000 επισκέπτες. Για τη διεξαγωγή του επιστρατεύονται πάνω από 500 εθελοντές. Συνολικά σημειώνονται περίπου 40.000 επισκέψεις στις ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επίσημος ιστότοπος

http://www.openhouseworldwide.org/