Old Spice

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Old Spice
ΕφευρέτηςWilliam Lightfoot Schultz
Έτος έναρξης1934
ΕταιρείαShulton, Inc.
Σημερινός προμηθευτήςProcter & Gamble

Η Old Spice είναι Αμερικανική εμπορική επωνυμία ανδρικών προϊόντων καλλωπισμού. Κατασκευαζόταν από την Procter & Gamble, η οποία απέκτησε την εμπορική επωνυμία το 1990 από τη Shulton, Inc., τον αρχικό παραγωγό της Old Spice, η οποία ιδρύθηκε το 1934 από τον William Lightfoot Schultz.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στα ανδρικά προϊόντα, κυριαρχούσαν το σαπούνι ξυρίσματος και η λοσιόν για μετά το ξύρισμα, τα οποία διατίθεντο στην αγορά συνοδευόμενα από ένα ναυτικό θέμα. Τα ιστιοφόρα ειδικότερα, χρησιμοποιήθηκαν ως εμπορικό σήμα. Τα αρχικά πλοία που χρησιμοποιούνται στη συσκευασία, ήσαν το Grand Turk και το Friendship. Άλλα πλοία που χρησιμοποιήθηκαν από στις συσκευασίες της Old Spice, συμπεριλαμβάνουν το John Wesley, Salem, Birmingham, Maria Teresa, Propontis, Recovery, Sooloo, Star of the West, Constitution, Java, United States και το Hamilton.

Σε μια προσπάθεια να κερδίσει μερίδιο αγοράς στο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό σαπούνι μπάρα, ένας μάχιμος αντιπρόσωπος πωλήσεων, αφού παρατήρησε την επιτυχία των συναδέλφων του, με θέμα πωλήσεις διακοπών "σαπούνι με ένα σχοινί" της Old Spice, πλησίασε τον νεοδιορισθέντα Γενικό Διευθυντή της P & G στα προσωπικά σαπούνια, σχετικά με την έναρξη της προσφοράς ενός σαπουνιού, σε ένα σημείο ισότιμης τιμής, με τους ηγέτες στην αγορά. Καθ'όλη τη δεκαετία του 2000, η Procter & Gamble εισήγαγε πολλές μορφές του αποσμητικού, αφρόλουτρα και σπρέι σώματος, σε διάφορα αρώματα με την επωνυμία Old Spice.

Στις αρχές του 2008, το πρωτότυπο άρωμα της Old Spice, ανασυσκευάστηκε ως «Κλασικό Άρωμα» ("Classic Scent"), τόσο στις εκδόσεις για μετά το ξύρισμα όσο και για την κολόνια. Τα λευκά γυάλινα μπουκάλια έδωσαν τη θέση τους σε πλαστικά και τα γκρι πώματα σε ερυθρά. Το ζελέ για ντους της Old Spice Classic, πωλήθηκε χρησιμοποιώντας το σύνθημα «Η αρχική. Αν ο παππούς σου δεν την είχε φορέσει, εσύ δεν θα υπήρχες.»

Προϊόντα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα σχήματος σημαντήρα μπουκάλια της Old Spice ήταν το βασικό της προϊόν, διαθέσιμο στο αρχικό του άρωμα καθώς επίσης και στο νεότερο Pure Sport. Το 2006, η Old Spice εισήγαγε το OS Signature, ένα εντελώς νέο άρωμα, το οποίο κέρδισε το 2006, το Καλλωπιστικό Βραβείο για το Καλύτερο Σπορ Άρωμα, του περιοδικού «FHM». Τα προϊόντα Red Zone της Old Spice, περιλαμβάνουν την εκδοχή "Scratch-and-sniff" ("Γρατσούνισε-και-μύρισε") του αρώματος του περιοδικού «Signature«FHM».

Από το 2015, η Old Spice, έχει πέντε κύριες γραμμές προϊόντων περιποίησης και η κάθε γραμμή διαθέτει μια ποικιλία από προϊόντα και αρώματα, Wild Collection, Classic, Fresher Collection, Red Zone και High Endurance.

Διαφήμιση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η διαφημιστική καμπάνια με προεξέχοντες τους Isaiah Mustafa, Terry Crews, Νιβ Κάμπελ και Κόρτνεϊ Κοξ ως οι «Άνθρωποι της Old Spice», έγιναν δημοφιλείς μετά την πρώτη διαφημιστική καταχώρηση, που τιτλοφορήθηκε «The Man Your Man Could Smell Like» και έγινε viral.[1] Η Old Spice, εγκαινίασε το 2013, μια σειρά από τηλεοπτικές διαφημίσεις στην Ινδία, τιτλοφορούμενες «Mantastic Man», με πρωταγωνιστή το supermodel και ηθοποιό Milind Soman. Η διαφήμιση «Make A Smellmitment», έκανε το ντεμπούτο της το 2015, προωθώντας τον TimberSwagger) και τον Bearglove.

Φωτοθήκη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]