Μετάβαση στο περιεχόμενο

Munich Re

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το λογότυπο της Munich Re

Η Munich Re Group ή Munich Reinsurance Company (Γερμανικά: Münchener Rück, Münchener Rückversicherungs-Gesellschaft) είναι αντασφαλιστική εταιρεία με έδρα το Μόναχο της Γερμανίας. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους αντασφαλιστές παγκοσμίως. Η ERGO, θυγατρική της Munich Re, είναι ο κύριος ασφαλιστικός κλάδος του Ομίλου. Οι μετοχές της Munich Re είναι εισηγμένες σε όλα τα γερμανικά χρηματιστήρια και στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών της Xetra. Το Munich Re περιλαμβάνεται στον δείκτη DAX του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, του Euro Stoxx 50 και άλλων δεικτών.

Το 1880, ο Carl von Thieme, ντόπιος Erfurt, ο πατέρας του οποίου ήταν διευθυντής της Θουριγγίας, ίδρυσε την Münchener Rückversicherungs-Gesellschaft μαζί με τον Wilhelm von Finck (συνιδιοκτήτη της τράπεζας Merck Finck & Co) και τον Theodor von Cramer-Klett. Ακολούθησε η ίδρυση της Allianz Versicherungs-Gesellschaft το 1890. Ο Carl von Thieme ήταν επικεφαλής του Munich Re μέχρι το 1921 και ο Wilhelm von Finck ήταν πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου μέχρι το 1924. Το Μόναχο Re έγινε γνωστό μετά τον σεισμό του 1906 στο Σαν Φρανσίσκο ως ο μοναδικός ασφαλιστής που παρέμεινε διαλυτός μετά την πληρωμή όλων των απαιτήσεων.

Το 2016 το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανερχόταν σε 31,8 δισ. Ευρώ. Τα συνολικά έσοδα του ομίλου για το έτος (εγγεγραμμένα μικτά ασφάλιστρα) ήταν € 48,9 δισ., Με ενοποιημένο αποτέλεσμα ύψους € 2,581 εκατ.

Τον Φεβρουάριο του 2010, ο αμερικανός επενδυτής Warren Buffett έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της Munich Re της εταιρείας. Από τον Δεκέμβριο του 2015 μείωσε τις συμμετοχές του σε λιγότερο από 3%.

Το δωρεάν επιτόκιο δηλώνεται σχεδόν 100%, με περίπου 200.000 μετόχους (Φεβρουάριος 2016)

Προφίλ μετόχων:

Θεσμικοί επενδυτές (70,2%)

Ιδιώτες μέτοχοι (18,7%)

Οι εταιρείες επενδύσεων (9,6%)

Ασφαλιστικές εταιρείες (0,3%)

Τράπεζες (1,2%)

Οι περισσότεροι μέτοχοι βρίσκονται στη Γερμανία (περίπου 40,6%), ακολουθούμενος από τη Βόρεια Αμερική (26%), άλλες ευρωπαϊκές χώρες (21,2%), Ηνωμένο Βασίλειο (11,5%), άλλες χώρες (0,7%).

Μόναχο αντασφαλίσεων Αμερική

Αμερικανική Σύγχρονη Ασφαλιστική Ομάδα

Εταιρεία επιθεώρησης και ασφαλίσεως ατμού Hartford

Munich Reinsurance Trading LLC