Monkey D. Luffy

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Monkey D. Luffy
Χαρακτήρας από One Piece
Πρώτη εμφάνισηOne Piece chapter 1: «Romance Dawn» (Weekly Shōnen Jump No.34, 1997)
Δημιουργήθηκε απόΕϊτσίρο Όντα
Εκφωνείται απόΙαπωνικά:
Μαγιούμι Τανάκα
Ουράρα Τακάνο (Defeat Him! The Pirate Ganzack!)
Αγγλικά:
Έρικα Σρόιτερ (μεταγλώττιση 4Kids)
Κολίν Κλίνκενμπιρντ (μεταγλώττιση Funimation)
Ελληνικά:
Βούλα Κώστα (Μεταγλώττιση ALTER)
Πληροφορίες χαρακτήρα
Ψευδώνυμο(α)Straw Hat (Ψάθινο καπέλο)
ΙδιότηταΚαπετάνιος
Συμμετοχή σε ομάδεςStraw Hat Pirates
Straw Hat Grand Fleet
Dadan Family (πρώην)
Οικογένεια
ΓονείςMonkey D. Dragon
Κέρλι Ντάνταν (θετή μητέρα)
ΑδέρφιαΠόρτγκας Ντ. Έις (θετός αδελφός)
Σάμπο (θετός αδελφός)
ΣυγγενείςMonkey D. Garp (παππούς)
Φρούτο του διαβόλουΦρούτο του Λαστίχου (ゴムゴムの実, Gomu Gomu no Mi)

Ο Monkey D. Luffy (ελληνικά: Μόνκυ Ντι Λούφυ) είναι ο κεντρικός χαρακτήρας στο anime και manga One Piece. Είναι καπετάνιος των Straw-Hat Pirates και διακρίνεται για την χρυσή του καρδιά και την απεριόριστη πείνα του. Όνειρό του είναι να γίνει ο βασιλιάς των πειρατών, βρίσκοντας τον θησαυρό του Gol D. Roger. Έχει φάει ένα φρούτο του διαβόλου (Devil Fruit) το οποίο έκανε το σώμα του λάστιχο. Είναι 19 ετών.

Παρελθόν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Luffy έζησε τα παιδικά του χρόνια σε ένα μικρό χωριό στην επαρχία του Goa Kingdom στο East Blue. Όταν ήταν μικρός τους επισκέπτονταν συχνά το πλήρωμα του πειρατή Red-Haired Shanks. Ο Luffy ως μικρό παιδί, βλέποντάς τους αγάπησε τη ζωή του πειρατή και αποφάσισε ότι θα γίνει και ο ίδιος. Είπε μάλιστα στον Shanks πως θα δημιουργήσει ένα πλήρωμα ισχυρότερο από το δικό του. Επίσης, η ουλή κάτω από το αριστερό του μάτι, οφείλεται στην προσπάθεια του ίδιου του Luffy να αποδείξει στον Shanks πόσο γενναίος είναι: κόπηκε με ένα μαχαίρι, ενώ ο Shanks είναι αυτός ο οποίος έφερε και το φρούτο του διαβόλου στο Luffy. Αν και δεν του το έδωσε και αντίθετα προσπάθησε να τον εμποδίσει να το φάει, εντούτοις ήταν εκείνος που το μετέφερε στο νησί του Luffy.

Μια μέρα, κι ενώ το πλήρωμα του Shanks ήταν σε ένα πανδοχείο, εισέβαλε μια ομάδα ληστών και ζήτησε μπύρα. Η πανδοχέας τους είπε πως δεν υπήρχε άλλη, καθώς την πήραν όλη οι πειρατές. Τότε, ο αρχηγός των ληστών (επονομαζόμενος Hikuma the Bear) απαίτησε από το πλήρωμα του Shanks να τους δώσουν όλη τη μπύρα. Εκείνος απάντησε αρνητικά μιας και την είχαν ήδη πιεί όλη, προσφέροντάς του πάντως ένα μπουκάλι που είχε απομείνει και ζητώντας συγνώμη. Ο Hikuma, τότε, κατέβρεξε τον Shanks με τη μπύρα από το μπουκάλι. Ο Shanks, έσπευσε να καθαρίσει όση μπύρα έπεσε κάτω και ο Hikuma, προκειμένου να τον εξευτελίσει, προκάλεσε κι άλλες ζημιές στο πανδοχείο κι έφυγε. Εκείνος όμως δεν θύμωσε. Αντίθετα, γέλασε ξεκαρδισμένος απ' τη συμπεριφορά του ληστή.

Ο Luffy όμως δεν άντεξε να βλέπει τον φίλο του να εξευτελίζεται και, παρόλο που ήταν μόλις ένα μικρό παιδί, κυνήγησε τον Hikuma. Ο Hikuma εξοργισμένος απ' το θράσος του μικρού αποφάσισε να τον σκοτώσει, αλλά τότε εμφανίστηκε ο Shanks. Ένα μέλος του πληρώματος του Shanks, ο Benn Beckman, νίκησε μόνος του όλη την ομάδα του Hikuma. Ο ίδιος ο Hikuma όμως, κάτάφερε να ξεφύγει, έχοντας μαζί του τον Luffy.

Ο Hikuma πήρε το Luffy σε μια βάρκα και προσπάθησε να ξεφύγει εκ θαλάσσης. Όταν έφτασε βαθιά, πέταξε τον Luffy στη θάλασσα και συνέχισε να απομακρύνεται. Ξαφνικά, όμως, εμφανίστηκε ένα Sea King το οποίο καταβρόχθισε τον Hikuma μαζί με την βάρκα του αμέσως και γύρισε το κεφάλι του για να φάει και τον Luffy (ο οποίος δεν μπορούσε να κολυμπήσει επειδή είχε ήδη φάει το φρούτο του διαβόλου). Για άλλη μια φορά, εμφανίστηκε ο Shanks και έδιωξε το Sea King, σώζοντας τον Luffy. Το Sea King είχε όμως αρπάξει το αριστερό (και καλό) χέρι του Shanks. Η στιγμή αυτή χαράχτηκε βαθιά στη μνήμη του Luffy για πάντα.

Λίγες μέρες μετά, ο Shanks έφυγε από το νησί για τελευταία φορά. Πριν φύγει έδωσε το ψάθινο καπέλο του στον Luffy κι εκείνος του υποσχέθηκε να τον βρεί και να του το επιστρέψει στο μέλλον ως ένας ισχυρός πειρατής.

Μαχητικές ικανότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Luffy μάχεται χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις που απέκτησε τρώγοντας ένα φρούτο του διαβόλου. Το συγκεκριμένο το οποίο έφαγε ("Gomu Gomu no Mi" που σημαίνει "Λαστιχένιο Φρούτο") έκανε το σώμα του λαστιχένιο.

Η ικανότητά του να τεντώνει το σώμα του του δίνει τη δυνατότητα να εξαπολύει ισχυρες επιθέσεις και να χτυπάει στόχους πολύ μακρύτερα. Μπορεί να χρησιμοποιήσει το σώμα του σαν όπλο με πολλούς διαφορετικούς και πρωτότυπους τρόπους.

Επίσης, το γεγονός ότι είναι λαστιχένιος καθιστά τα χτυπήματα με ρόπαλο, γροθιές, ακόμα και σφαίρες (σημείωση: οι σφαίρες στο One Piece δεν είναι όμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σήμερα σε αυτόν τον κόσμο, αλλά θυμίζουν βόλια) σχεδόν άχρηστα εναντίον του, μιας και οτιδήποτε χτυπήσει πάνω του με δύναμη, αναπηδά. Μπορεί ωστόσο να τραυματιστεί κανονικά με τη χρήση κοφτερών αντικειμένων, οπότε δεν είναι ανίκητος.

Τέλος, εκτός από την ικανότητα που του έδωσε το φρούτο του διαβόλου, ενισχύεται η δύναμη του στη μάχη από το πάθος του και τη μεγάλη θέληση του να γίνει ο Βασιλιάς των Πειρατών.

Κατά την εξέλιξη της ιστορίας ο Luffy εφάρμοσε δύο νέες τεχνικές,τα "Gears"(ταχύτητες) τα οποία αυξάνουν τις μαχητικές του ικανότητες και είναι δύο,το "Gear Second" (Δεύτερη ταχύτητα) , το "Gear Third" (Τρίτη ταχύτητα) και το "Gear Forth" (Τεταρτη ταχύτητα)

Το Gear Second δουλεύει όπως τα αναβολικά. Ο Luffy πιέζει τα πόδια του, χρησιμοποιώντας τα ως αντλίες για να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα του, αυξάνοντας έτσι κατά πολλές φορές την ταχύτητα του και την ισχύ των επιθέσεων του,έτσι για τον lufy είναι σαν δεύτερος γύρος. Η διάρκεια της τεχνικής αυτής είναι σύντομη και οι συνέπειες είναι μεγάλες, καθώς η διάρκεια ζωής του Luffy μειώνεται διαρκώς και επίσης επιφέρει μεγάλη κούραση και πόνο όταν χρησιμοποιείται, στο σημείο που ο Luffy δεν θα μπορεί να κουνηθεί.

Το Gear Third αυξάνει τη δύναμη ενός μέρους του σώματος του Luffy.Ο Luffy δαγκώνει τον αντίχειρά του (προφανώς ανοίγει μια πληγή στον αντίχειρα που φτάνει ως τα κόκαλά του) και φυσάει με δύναμη,φουσκώνοντας κυριολεκτικά τα κόκκαλα του με αέρα.Το χέρι του οποίου ο Luffy φύσηξε τον αντίχειρα μεγαλώνει και γίνεται παρόμοιο όπως ενός γίγαντα,όταν το κάνει αυτό είναι για τον luffy ένας ακόμα γύρος.Με κάποιο τρόπο μπορεί να μεταδίδει τον αέρα από το ένα κόκκαλο στο άλλο,δίνοντας του τη δυνατότητα να μεγαλώνει και άλλα σημέια του σώματος του.Επειδή ο Luffy φούσκωσε τα ότου και όχι μόνο το δέρμα του, το νέο μέγεθος των μερών του σώματός του διατηρεί την σκληρότητα του,δίνοντας του έτσι ένα τεράστιο ποσοστό δύναμης, χάνοντας όμως παράλληλα την ταχύτητα του.Μετά τη χρήση αυτής της τεχνικής, ο Luffy γίνεται μικροσκοπικός (στο μέγεθος μιας πάνινης κούκλας), και δεν φαίνεται να έχει η δυνατότητα να τεντώνει το σώμα του, και η δύναμή του χάνεται. Ο Luffy παραμένει μικρός για ίσο χρονικό διάστημα όσο χρησιμοποίησε την τεχνική.

Το Gear forth είναι μια τεχνική παρόμοια με το Gear Third μόνο που ο Luffy δεν κάνει μεγαλύτερο μόνο ένα μέρος του σωματός του, αλλά γίνεται γενικά μεγαλύτερος. Επίσης, σκληραίνει το σώμα του με τη χρήση του Haki, που απέκτησε προπονούμενος με τον περιβόητο "Dark Knight"- Silver Rayleigh έναν πρώην πειρατή και το πρώην δεξί χέρι του Gol D Roger.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]