Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ministry of Sound Australia

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το λογότυπο της Ministry of Sound Australia

Η Ministry of Sound Australia Pty Ltd είναι αυστραλιανή θυγατρική εταιρεία της Ministry of Sound Recordings Ltd. Αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία μουσικών παραγωγών Dance μουσικής στην Αυστραλία και από τις μεγαλύτερες, συνολικά, δισκογραφικές στην χώρα της Ωκεανίας. Αν και ανήκει ολοκληρωτικά, ως θυγατρική, στην Ministry of Sound Recordings, έχει πλήρη ανεξαρτησία, αναφορικά με τις κινήσεις της εντός Αυστραλίας. Πριν από το 2006, η MoSA ήταν γνωστή με την ονομασία Ministry of Sound (UK) Pty Ltd.

Η Ministry of Sound Australia διαθέτει τις δικές της θυγατρικές δισκογραφικές εταιρείες, στις οποίες ανήκουν πολλοί εγχώριοι, αλλά και ξένοι μουσικοί. Τα άλμπουμ της Ministry of Sound Australia, και ειδικότερα το The Annual & Clubbers Guide τείνουν, τελευταία, να είναι ποιοτικότερα από αυτά της μητρικής της εταιρείας από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η MoSA παρέχει την δυνατότητα στους DJs που ανήκουν σε αυτή, να επιλέγουν οι ίδιοι ποια κομμάτια θα συμπεριλαμβάνονται στους δίσκους τους, κι αυτό παρά το γεγονός πως παράγει μόλις το 25%, σε αριθμό, των δίσκων που παράγει η μητρική της. Η MoSA βασίζεται περισσότερο σε underground καλλιτέχνες και κομμάτια, σε αντίθεση με την MoS UK, η οποία βασίζεται κυρίως στην εμπορική μουσική. Η MoSA, από την πλευρά της, επικεντρώνεται στην underground dance μουσική σκηνή της Αυστραλίας, κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη μουσική σκηνή έχει εξελιχθεί σε βαθμό αντίστοιχο με αυτόν της Γερμανίας και των χωρών της Σκανδιναβίας.

Κάθε μουσική κυκλοφορία της MoSA από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 και μετά, έλαβε την 1η θέση στα ARIA compilation, club and dance charts, ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται εντός του top 10 για εβδομάδες, ακόμη και μήνες, μετά την αρχική κυκλοφορία της.

Την περίοδο 1999-2007, την διανομή των παραγωγών της Ministry of Sound Australia είχε αναλάβει η EMI Music Group Australia. Από το 2008 και μετά, η Ministry of Sound Australia διαχειρίζεται, στον τομέα της διανομής, από την Universal Music Australia.

Σημαντικοί DJs οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε δίσκους της MoSA είναι, μεταξύ άλλων, οι Tall Paul, Groove Terminator, Mark Dynamix, Hook N Sling, Kid Kenobi, John Course, Axwell, Goodwill, Sean Quinn, DJ Brendon, The Aston Shuffle, MYNC, Steve Aoki, Stafford Brothers, Tommy Trash και The Bloody Beetroots.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]