Mastercastle

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Mastercastle
Από αριστερά προς τα δεξιά: Steve Vawamas, Giorgia Gueglio, Πιέρ Γκονέλλα
Πληροφορίες
ΠροέλευσηΓένοβα, Ιταλία
Μουσικά είδηHeavy metal
Παρουσία2008-παρόν
ΜέληGiorgia Gueglio
Πιέρ Γκονέλλα
Steve Vawamas
Alessandro Bissa
Ιστότοπος
http://www.mastercastle.net

Οι Mastercastle είναι heavy metal μουσικό συγκρότημα από την Ιταλία που δημιουργήθηκε το 2008 από τον κιθαρίστα Pier Gonella και την τραγουδίστρια Giorgia Gueglio.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το λογότυπο των Mastercastle.

Οι Pier Gonella και Giorgia Gueglio ήταν σε αρκετές μπάντες κατά το παρελθόν και θέλησαν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Κανένα συγκεκριμένο μουσικό είδος δεν επιλέχθηκε, αλλά έμφαση δόθηκε στην παραγωγή μουσικής με φυσικό τρόπο.

Οι δυο τους έγραψαν αρκετά τραγούδια και ηχογράφησαν ένα promo, αποτελούμενο από τέσσερα κομμάτια, ώστε να κερδίσουν το ενδιαφέρον κάποιας εταιρίας. Παράλληλα με όλα αυτά το line-up ολοκληρώθηκε από τον drummer Alessandro Bissa (aka Bix) και τον μπασίστα Steve Vawamas. Η είσοδός τους στην μπάντα άλλαξε το αρχικό project, μετατρέποντάς το σε κανονική μπάντα. Έπειτα, υιοθέτησαν το όνομα Mastercastle.[1]

Τον Ιούλιο του 2008 έστειλαν το demo τους στη Lion Music, η οποία ανταποκρίθηκε και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους The Phoenix, στις 17 Απριλίου του 2009.[2] Το album έγινε θερμά αποδεκτό παγκοσμίως, οπότε η μπάντα ξεκίνησε αμέσως τη συγγραφή νέου υλικού για την επόμενη δουλειά τους. Ένα νέο demo με τέσσερα κομμάτια στάλθηκε στη Lion Music και έτσι έκλεισαν μια συμφωνία εκ νέου. Με την εμπειρία του προηγούμενού τους album, η μπάντα δούλεψε καλύτερα από πριν και παρήγαγε 12 κομμάτια (2 instrumental). Το άλμπουμ Last Desire κυκλοφόρησε από τη Lion Music στις 18 Ιουνίου του 2010.[3]

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «LION MUSIC - the progressive, neoclassical & hard rock label». www.lionmusic.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Σεπτεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2017. 
  2. «Roadrunner Records Page Not Found». Roadrunner Records Official Website. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Μαΐου 2017. Ανακτήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2017. 
  3. «LION MUSIC - the progressive, neoclassical & hard rock label». www.lionmusic.com. Ανακτήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2017. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]