Lonely Day

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"Lonely Day"
Single από System of a Down
από το άλμπουμ Hypnotize
Κυκλοφόρησε17 Απριλίου 2006
FormatCD - digital download
Ηχογραφήθηκε2004
ΕίδοςPost-grunge
Διάρκεια2:47 (άλμπουμ έκδοση)
ΔισκογραφικήColumbia Records & American Records
ΣτιχουργόςΝτάρον Μαλακιάν
ΣυνθέτηςΝτάρον Μαλακιάν
ΠαραγωγόςΡικ Ρούμπιν - Ντάρον Μαλακιάν
singles των System of a Down ανά χρονολογία
"Hypnotize"
(2005)
"Lonely Day"
(2006)
"Kill Rock 'n Roll"
(2006)

Το Lonely Day είναι ένα τραγούδι του αμερικανικού metal συγκροτήματος System of a Down, που συμπεριλήφθηκε στον πέμπτο δίσκο τους, Hypnotize, το 2005. Το τραγούδι κυκλοφόρησε και ως single, έναν χρόνο αργότερα και ήταν το δεύτερο από τον συγκεκριμένο δίσκο. Το single εισήλθε σε πολλά σε πολλά charts ανά τον κόσμο: στα δανικά έφτασε στο νούμερο 20, τα νεοζηλανδικά το νούμερο 17, τα φινλανδικά το νούμερο 16, ενώ στα αμερικανικά Alternative Songs (Billboard) και Mainstream Rock (Billboard), το νούμερο 10.

Το τραγούδι γράφτηκε εξ ολοκλήρου από τον Ντάρον Μαλακιάν, αναλαμβάνοντας πλήρως και τα φωνητικά. Υπήρχε μία φήμη ότι το κομμάτι γράφτηκε για τον αδελφό του, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, επειδή ο Ντάρον, δεν έχει αδέλφια.[1] Για προώθηση του κομματιού κυκλοφόρησε και video clip. Στην 49η τελετή των Grammy, το κομμάτι ήταν υποψήφιο στην κατηγορία Best Hard Rock Performance.[2] Το 2007, το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε στο trailer της ταινίας Disturbia, χωρίς όμως να συμπεριληφθεί και στο soundtrack της.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Gowing, Liam (March 2, 2006). «His son has got him covered: System of a Down's artist of choice is Vartan Malakian, the guitarist's dad». Los Angeles Times. http://articles.latimes.com/2006/mar/02/news/wk-ungallery2. Ανακτήθηκε στις February 1, 2012. 
  2. Blabbermouth.net. "SLAYER, LAMB OF GOD, STONE SOUR Among GRAMMY Nominees", December 7, 2006, at Blabbermouth.net Αρχειοθετήθηκε September 16, 2007, στο Wayback Machine.; last accessed December 7, 2006.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]