Legea

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κλάδοςυφαντουργία
Ίδρυση1993
Έδρα, Ιταλία
Προϊόντααθλητικός εξοπλισμός
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube

Η LEGEA s.r.l. είναι ιταλική εταιρεία ειδών αθλητικής ένδυσης, η οποία ιδρύθηκε το 1993 από τους Τζοβάνι Ακάνφορα, Εμίλια Ακάνφορα και Λουίτζι Ακάνφορα. Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μάρκες μεταξύ των ιταλικών ερασιτεχνικών ομάδων ποδοσφαίρου, η οποία τώρα επεκτείνεται στις επαγγελματικές ομάδες κορυφαίων κατηγοριών.  

Πληροφορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι χορηγός ένδυσης σε ποδοσφαιρικές Εθνικές ομάδες, όπως η Εθνική Μαυροβουνίου και η Εθνικής Γιβραλτάρ, αλλά και σε κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, όπως η Παλέρμο, η Κοσένζα Κάλτσιο, η Ρετζίνα Κάλτσιο και η Λιβόρνο Κάλτσιο στην Ιταλία, η Μπρέντα και η Ναϊμέχεν στην Ολλανδία, η Δε Νιου Σαιντς και η Κάρμαθεν Τάουν στην Ουαλία, η Φεϊρένσε στην Πορτογαλία, η Λόμμελ στο Βέλγιο, η Τσερνομόρετς Οδησσού στην Ουκρανία, η Σπάρτακ Σουμπότιτσα στη Σερβία, η Τσέλιε στη Σλοβενία, ο Λεβαδειακός και η ΑΕΛ στην Ελλάδα, ο Ερμής Αραδίππου στην Κύπρο και πολλοί ακόμα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ήταν η μοναδική ιταλική μάρκα που χορηγούσε εθνική ομάδα στο Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, την Εθνική Βόρειας Κορέας. Σύμφωνα με την εταιρεία, «Πολλοί μας ρώτησαν τι ενδιαφέρον θα είχαμε ώστε να χορηγήσουμε τη Βόρεια Κορέα και αν αυτό δεν θα ισοδυναμούσε με αρνητική δημοσιότητα, αλλά διαφωνούμε ... δεν υπάρχει αρνητική δημοσιότητα.»[1]

Τα κεντρικά γραφεία της είναι στην Πομπηία και έχει πολλά παραρτήματα σε όλη την Ιταλία. Έχουν επίσης διανομείς σε χώρες της Ευρώπης, στον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Business is business, says North Korea's sponsor». web.archive.org. 10 Ιουνίου 2010. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Ιουνίου 2010. CS1 maint: Unfit url (link)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]