It's Okay to Not Be Okay

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το It's Okay to Not Be Okay (κορεατικά: 사이코지만 괜찮아, Saikojiman gwaenchana) είναι μια ρομαντική τηλεοπτική σειρά της Νότιας Κορέας του 2020 με πρωταγωνιστές τους Κιμ Σου-γιουν και Σέο Γε-τζι. Η σειρά αφηγείται μια ασυνήθιστη ρομαντική ιστορία μεταξύ δύο ανθρώπων που καταλήγουν να θεραπεύουν ο ένας τον άλλον τις συναισθηματικές και ψυχολογικές πληγές. Προβλήθηκε στο tvN κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 (KST) χρονικό διάστημα από 20 Ιουνίου έως 9 Αυγούστου 2020 για 16 επεισόδια. Η σειρά είναι διαθέσιμη παγκοσμίως στο Netflix.[1][2]

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά αφηγείται την ιστορία του Μουν Γκανγκ-τάε, κοινοτικού λειτουργού υγείας σε ψυχιατρικό θάλαμο, που δεν έχει χρόνο για αγάπη, και της Κο Μουν-γιανγκ, μίας επιτυχημένης συγγραφέα παιδικών βιβλίων, που δεν έχει μάθει ποτέ πώς είναι η αγάπη. Μετά τη συνάντησή τους, οι δύο αρχίζουν αργά να θεραπεύουν τις συναισθηματικές πληγές του άλλου. Καθώς εξελίσσεται η ιστορία, αποκαλύπτεται επίσης η αλήθεια πίσω από τα αλληλένδετα παρελθόντά τους, που τους στοιχειώνει.

Συμμετοχή και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Γκανγκ-ταέ είναι ένας ορφανός νοσηλευτής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο ΟΚ. Είναι συμπαθητικός αλλά δυσκολεύεται με την αυτοεκτίμηση ώς αποτέλεσμα των προηγούμενων εμπειριών του και αποφεύγει να έχει στενές σχέσεις με οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον μεγαλύτερο αδερφό του.

  • Σέο Γε-τζι ως Κο Μουν-γιανγκ

Ένας δημοφιλής συγγραφέας παιδικών βιβλίων με αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας. Είχε μια ταραγμένη παιδική ηλικία και μια ταραχώδη σχέση με τους γονείς της. Αναπτύσσει μια ρομαντική εμμονή για τον Γκανγκ-ταέ μετά από μια τυχαία συνάντηση και συχνά καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τραβήξει την προσοχή του.

  • Ο Τζανγκ-σε ως Μουν Σανγκ-ταέ

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Μουν Γκανγκ-ταέ, ο οποίος είναι αυτιστικός. Είναι οπαδός της Μουν-γιανγκ, καθώς και υπέροχος εικονογράφος. Ήταν ο μοναδικός μάρτυρας της δολοφονίας της μητέρας του, που είχε ως αποτέλεσμα τον παράλογο φόβο του για τις πεταλούδες. Ο φόβος του εξελίσσεται σε εφιάλτες κάθε άνοιξη, και αναγκάζει τον Γκάνγκ-ταέ να μετακομίσει μαζί του για να "φύγει από τις πεταλούδες".

  • Παρκ Κίου-γιανγκ ως Ναμ Τζου-ρι

Μια νοσοκόμα και συνάδελφος του Γκανγκ-ταέ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο OK. Είναι ερωτευμένη με τον Γκανγκ-ταέ και φαίνεται να είναι ντροπαλή και εύκολα ζηλεύει από άλλους που είναι κοντά με τα ρομαντικά τους ενδιαφέροντα. Αντιπαθεί την Μουν-γιάνγκ, με την οποία είχε μια σύντομη φιλία στο δημοτικό σχολείο.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Kang, Minji (Μαρτίου 23, 2020). «Korean Romance Drama It's Okay to Not Be Okay To Premiere on Netflix in June». Netflix Media Center. Seoul. Ανακτήθηκε στις Μαρτίου 24, 2020. 
  2. Kim, Doo-yeon (21 Μαΐου 2020). «'사이코지만 괜찮아' 티저 영상 공개…김수현·서예지의 '조금 이상한 로코'». Sports Hankook (στα Κορεατικά). Ανακτήθηκε στις 21 Μαΐου 2020.