Infinity

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Infinity Systems
Νομική μορφήSubsidiary
ΚλάδοςAudio
Ίδρυση1968
ΈδραΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής, U.S.
ΠροϊόνταΕνισχυτές, Ηχεία
ΙδιοκτήτηςSamsung
ΜητρικήHarman International
Ιστότοποςwww.infintysystems.com
Commons page Πολυμέσα
Μεγάφωνα αυτοκινήτου Infinity

Η Infinity είναι αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής ηχείων. Ιδρύθηκε το 1968 από τους Arnie Nudell (1937-2017), John Ulrick (1939-2015) και Cary Christie (οι δύο πρώτοι ήταν αεροναυπηγοί της Litton). Έχει παράγει πολλές σειρές ηχείων για το σπίτι και το αυτοκίνητο, γνωστές για διάφορες για την εποχή τους καινοτομίες, όπως τα μεγάφωνα με μαγνήτες νεοδυμίου, τους κώνους πολυπροπυλενίου, μονάδες επίπεδων μεγαφώνων ribbon (quasi-ribbon), όπως π.χ. EMIT (Electromagnetic Induction Tweeter), EMIM (Electromagnetic Induction Midrange), L-EMIM midbass, EMIT-R (radial tweeter), SEMIT (Super EMIT), κτλ.

Από τα πρώτα high-end ηχεία της Infinity to 1968, ήταν το Servo-static (εφάρμοζε σερβοέλεγχο της κίνησης του woofer για μεγαλύτερη ακρίβεια αναπαραγωγής) και το Quantum.

Το ογκώδες Infinity-IRS (Infinity Reference System) απετέλεσε το πρώτο σύστημα ultra high-end στη δεκαετία του 1980, με κόστος $65.000. Περιελάμβανε 76 EMIT tweeters, 36 EMIM μονάδες midrange και 12 woofer 12" πολυπροπυλαινίου, σε 4 κατακόρυφες στήλες. Η παραγωγή της σειράς διεκόπη με την πώληση της Infinity στη Harman Kardon. Τότε, ο Arnie Nudel ίδρυσε την Genesis Technologies, μία άλλη εταιρεία κατασκευής ηχείων high-end στην οποία συνεχίστηκε η παράδοση της Infinity. Το σύστημα 1.2, η ναυαρχίδα της Genesis με κόστος $235,000[1][2], ουσιαστικά απετέλεσε βελτιωμένη εκδοχή του συστήματος IRS της Infinity.

Σήμερα, η Infinity αποτελεί τμήμα της Harman International Industries group.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Αυγούστου 2020. Ανακτήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2010. 
  2. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Σεπτεμβρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2010.