Gossip Girl

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Gossip Girl
The words "gossip girl" written in light yellow on a black background. The letters are lowercase and the letter "p" has an extended descender.
ΕίδοςΝεανικό Δράμα
ΔημιουργοίΤζον Σβαρτς
ΠρωταγωνιστέςΜπλέικ Λάιβλι
Λέιτον Μίστερ
Πεν Μπάντζλι
Τσέις Κρόφορντ
Εντ Γουέστγουικ
Κρίστεν Μπελ
Κέλι Ράδερφορντ
Μάθιου Σετλ
Τζέσικα Ζορ
Τέιλορ Μόμσεν
ΧώραΗ.Π.Α.
Αριθμός επεισοδίων121
Παραγωγή
Διάρκεια39-44 λεπτά ανά επεισόδιο
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςCW (Η.Π.Α.)
Star Channel (Ελλάδα)
Προβολή19 Σεπτεμβρίου 2007
17 Δεκεμβρίου 2012
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
ΙστοσελίδαΕπίσημη ιστοσελίδα

Το Gossip Girl είναι αμερικανική νεανική τηλεοπτική σειρά δράματος, που δημιουργήθηκε από τον Τζον Σβαρτς και έκανε πρεμιέρα στις Η.Π.Α. στις 19 Σεπτεμβρίου του 2007 στο αμερικάνικο κανάλι CW. Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Μπλέικ Λάιβλι, Λέιτον Μίστερ, Πεν Μπάντζλι, Τσέις Κρόφορντ, Εντ Γουέστγουικ, Κρίστεν Μπελ (η οποία κάνει τη φωνή της κουτσομπόλας), Κέλι Ράδερφορντ, Μάθιου Σετλ, Τζέσικα Ζορ και Τέιλορ Μόμσεν.

Η πλοκή της σειράς περιστρέφεται γύρω από τις ταραχώδεις ζωές εφήβων που ανήκουν στην ανώτερη κοινωνική τάξη του Upper East Side στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Η σειρά ξεκίνα με την επιστροφή της έφηβης it girl Σερίνα βαν ντερ Γούτσεν (Μπλέικ Λάιβλι) μετά από τη «μυστηριώδη εξαφάνιση» της. Η Gossip Girl ανακαλύπτει ότι η Serena είχε πάει σε οικοτροφείο στην Κορνουάλη του Κονέκτικατ, αλλά κανένας δεν την υποδέχτηκε στον Μανχάταν με ενθουσιασμό. Η Μπλερ Γουάλντορφ (Λέιτον Μίστερ), της οποίας οι δημιουργοί την περιγράφουν ως «η βασίλισσα στο κέντρο του δικού τους παιχνιδιού σκάκι», είναι η queen bee του κολεγίου Constance Saint Jude prep school. Αυτή επίσης είναι η παιδική "κολλητή φίλη" και περιστασιακός αντίπαλος της Σερίνα βαν ντερ Γούτσεν. Ακόμη, στην ιστορία πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν ο υπότροφος Νταν Χάμφρει (Πεν Μπάντζλι), ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως τον "outsider" από το Μπρούκλιν, την πρώτη αγάπη της Μπλερ, και το δήθεν "golden boy", Νέιτ Αρτσιμπάλτ (Τσέις Κρόφορντ), και το "κακό αγόρι" και φυσικός κληρονόμος μίας τεράστιας περιουσίας Τσακ Μπας (Εντ Γουέστγουικ), ο οποίος είναι μέρος της ελίτ του Μανχάταν. Άλλοι χαρακτήρες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ταραχώδη ζωή αυτών των εφήβων είναι η Βανέσσα Άνταμς (Τζέσικα Ζορ), παιδική κολλητή φίλη του Νταν, η Τζένυ Χάμφρει (Τέιλορ Μόμσεν), η έφηβη αδερφή του Νταν, την οποία η Μπλερ χαρακτηρίζει ως "Little J". Στην συνέχεια, στη σειρά υπάρχουν η Λίλυ βαν ντερ Γούτσεν (Κέλι Ράδερφορντ), μητέρα της Σερίνα και εξίσου κληρονόμος μίας πολύ μεγάλης περιουσίας και ο Ρούφους Χάμφρει, πρώην ιδρυτής του συγκροτήματος Lincoln Hawk και πρώην εραστής της Λίλυ. Ο Ρούφους είναι πατέρας  και επίσημος κηδεμόνας του Νταν και της Τζένυ. Επίσης, σε αρκετά επεισόδια εμφανίζεται και ο πατέρας του Τσακ Μπας, Μπαρτ Μπας, ο οποίος είναι ένας αγενής και πάμπλουτος επιχειρηματίας του Μανχάταν. Τέλος, μία χαρακτηριστική φυσιογνωμία της σειράς είναι η Ντορότα (Σουζάνα Τσαντκόφσκι), η ιδιωτική υπηρέτρια της Μπλερ ήδη από τα παιδικά της χρόνια.

Η επιτυχία του Gossip Girl έφτασε και σε χώρες εκτός των ΗΠΑ. Η σειρά έλαβε ένα μεγάλο αριθμό υποψηφιοτήτων για βραβεία καθώς και 18 Βραβεία Teen Choice. Ο τελευταίος κύκλος της σειράς, αποτελούμενη από 10 επεισόδια, έκανε πρεμιέρα στις 8 Οκτωβρίου του 2012 και ολοκληρώθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 2012.[1]

Ανάπτυξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καστ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Μπλέικ Λάιβλι, η Λέιτον Μίστερ και ο Πεν Μπάντζλι, είναι οι μόνοι που εμφανίζονται σε όλα τα επεισόδια. Η Κρίστεν Μπελ, η οποία υποδύεται τη φωνή της κουτσομπόλας σε όλα τα επεισόδια, δεν εμφανίζεται σε κανένα, παρά μόνο στο τελευταίο,[2] όντας τελικά ο Νταν Χάμφρι.[3] Αρχικά, ο ρόλος της Τζορτζίνα Σπαρκς προσφέρθηκε στην Μίσα Μπάρτον, αλλά τον απέρριψε, τελικά κατέληξε στην Μισέλ Τράχτενμπεργκ.[4] Ο Πεν Μπάντζλι ήταν στα πρόθυρα παραίτησης από την υποκριτική, μέχρι που του προσφέρθηκε ο ρόλος του Νταν Χάμφρει. Στην αρχή τον απέρριψε, αλλά πείστηκε να ενταχθεί στο καστ από την παραγωγό Στέφανι Σάβεϊτζ.[4] Το κανάλι CW, δεν ήθελε τον Εντ Γουέστγουικ για το ρόλο του Τσακ Μπας, γιατί έμοιαζε περισσότερο με κατά συρροήν δολοφόνος παρά με ρομαντικό πρωταγωνιστή.[4] Ο Γουίλιαμ Μπόλντουιν, που υποδύθηκε τον νεκρό πατέρα της Σερίνα Βαν Ντερ Γούντσεν (Μπέικ Λάιβλι), απέφευγε τη συνάντηση με την ηθοποιό, έτσι ώστε να μπορούν να έχουν μια πιο ρεαλιστική, τεταμένη σχέση.[4]

Η Λέιτον Μίστερ έπρεπε να βάψει τα μαλλιά της από φυσικά ξανθά σε μελαχρινά, για να πάρει το ρόλο της Μπλερ Γουόλντορφ.[5] Στη σειρά, ο Τσακ έχει ένα κατοικίδιο σκύλο ονόματι "Μαϊμού", στο βιβλίο ο χαρακτήρας Τσακ έχει για κατοικίδιο μία πραγματική μαϊμού.[4]

Οι χαρακτήρες που ακολουθούν, έχουν καταγραφεί στη σειρά που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στους τίτλους τέλους της σειράς.

Πρωταγωνιστικός ρόλος
Φιλική συμμετοχή
Καμία εμφάνιση
Φιλική συμμετοχή σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Ηθοποιός Χαρακτήρας Εμφανίσεις
Season 1 Season 2 Season 3 Season 4 Season 5 Season 6 Σύνολο
Μπλέικ Λάιβλι Σερίνα Βαν Ντερ Γούντσεν 121
Λέιτον Μίστερ Μπλερ Γουόλντορφ 121
Πεν Μπάντζλι Νταν Χάμφρει | 121
Τσέις Κρόφορντ Νέιτ Άρτσιμπολντ 115
Τέιλορ Μόμσεν Τζένι Χάμφρει 1 66
Εντ Γουέστγουικ Τσακ Μπας 117
Τζέσικα Ζορ Βανέσα Άμπραμς 1 61
Κέλι Ράδερφορντ Λίλι Βαν Ντερ Γούντσεν 96
Μάθιου Σετλ Ρούφους Χάμφρει 119
Κέιλι Ντιφέρ Άιβι Ντίκενς 5 30

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]