Fate/stay night

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Fate Stay Night)
Συλλογή τόμων του Fate/stay night

Το Fate/stay night ξεκίνησε ως ιαπωνικό οπτικό μυθιστόρημα (visual novel) που δημιουργήθηκε από το Type Moon το οποίο κυκλοφόρησε στις 30 Ιανουαρίου του 2004 και κυκλοφόρησε αρχικά ως βιντεοπαιχνίδι για ενήλικες. Η ιστορία εστιάζεται στον Σίρο Έμιγια,έναν μάγο ο οποίος λαμβάνει μέρος στον αγώνα του Ιερού Δισκοπότηρου με την βοήθεια ενός πνεύματος που ονομάζεται υπηρέτης. Το Fate/stay night χωρίζεται σε 3 διαφορετικές ιστορίες ανάλογα με ποια ηρωίδα θα έρθει κοντά ο Shirou.

Fate/stay night (2006)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι η πρώτη σειρά που κυκλοφόρησε στο franchise. Η σειρά αποτελείται από 24 επεισόδια. Έκανε πρεμιέρα τον χειμώνα του 2006. Τη δημιουργία της σειράς ανέλαβε το στούντιο Deen. Σε αυτή την εκδοχή της ιστορίας ο Σίρο σώζεται και υιοθετείται από τον Κιρίτσουγκου Έμιγια ο οποίος του διδάσκει για την δικαιοσύνη και τη μαγεία. Μια μέρα ο Shiro παγιδεύεται στην τάξη του και πιάνεται από έναν υπηρέτη. Ο Shiro καλεί έναν υπηρέτη την Saber η οποία τον σώζει. Έτσι ο Shirou και η Saber θα λάβουν μέρος στον 5ο Ιερό πόλεμο για να κερδίσουν το Ιερό Δισκοπότηρο, το οποίο θα πραγματοποιήσει την ευχή του νικητή. Η σειρά βασίζεται στο κομμάτι της ιστορίας από την πλευρά της Saber.

Fate Zero[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Fate Zero είναι μια σειρά πρίκουελ. Τα γεγονότα διαδραματίζονται κατά τον 4ο Ιερό πόλεμο για το Ιερό Δισκοπότηρο. Η σειρά αποτελείται από 2 σεζόν .Η πρώτη σεζόν έκανε πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2011. Η 2η σεζόν έκανε πρεμιέρα την άνοιξη του 2012. Τη δημιουργία της σειράς ανέλαβε το στούντιο Ufotable. Ο καθένας θα προσπαθήσει να διεκδηκήσει το Ιερό Δισκοπότηρο για τους δικούς του σκοπούς. Στον πόλεμο λαμβάνουν μέρος ο Tokiomi Tosaka, ο επικεφαλής της οικογένειας Tosaka, ο Kirei Kotomine ένας ιερέας, ο Kariya Matou, ο Kayneth El-Melloi Arhibald, ο Waver Velvet και ο Kiritsugu Emiya.

Fate/stay night Unlimited Blade Works[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Fate/stay night Unlimited Blade Works ακολούθησε μετά το Fate Zero. Η σειρά αποτελείται από 2 σεζόν. Η πρώτη σεζόν έκανε πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2014. Η 2η σεζόν έκανε πρεμιέρα την άνοιξη του 2015. Τη δημιουργία της σειράς ανέλαβε το στούντιο Ufotable.Σε αυτή την εκδοχή της ιστορίας η Rin Tosaka λαμβάνει μέρος στον πόλεμο ελπίζοντας να κερδίσει το Ιερό Δισκοπότηρο. Ο συμμαθητής της Shirou Emiya άθελα του λαμβάνει μέρος στον πόλεμο με την υπηρέτη Saber. Καθώς αντιμετωπίζουν δυσκολίες η Rin προτείνει στον Shirou να συμμαχήσουν προσωρινά. Η σειρά βασίζεται στο κομμάτι της ιστορίας από την πλευρά της Rin Tosaka.

Fate/stay night Heaven's Feel[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Fate/stay night Heaven's Feel κυκλοφόρησε ως τριλογία ταινιών. Η πρώτη ταινία ονομάζεται Fate/stay night: Heaven's Feel 1 Presage Flower, η οποία κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2017. Η δεύτερη ταινία ονομάζεται Fate/stay night: Heaven's Feel2 Lost Butterfly η οποία κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019. Η τρίτη και τελευταία ταινία ονομάζεται Fate/stay night: Heaven's Feel 3 Spring Song η οποία κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2020. Τη δημιουργία των ταινιών ανέλαβε το στούντιο Ufotable. Στην πρώτη ταινία ο Shiro Emiya είναι ένας από τους επιζώντες μετά την τραγωδία του 4ου Ιερού πολέμου που κόστησε τις ζωές πολλών ανθρώπων. Ο Shrio θέλει να γίνει ήρωας όπως ο πατέρας του ο Kiritsugu Emiya. Ένα βράδυ ο Shiro αφού βλέπει μια μάχη μεταξύ δύο πολεμιστών καλεί την Saber για να τον προστατέψει. Ωστόσο μια παράξενη σκιά αρχίζει να δολοφονεί ανθρώπους στη πόλη Fuyuki. Ο Shirou θα πρέπει να σταματήσει αυτή τη σκιά με την βοήθεια της Rin Tosaka ενώ παράλληλα αρχίζει να έχει αισθήματα για τη φίλη του τη Sakura Matou. Οι τρεις ταινίες βασίζονται στην ιστορία από τη πλευρά της Sakura Matou.

Καστ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]