Eagles

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το συγκρότημα των Eagles. Από αριστερά στα δεξιά οι Glenn Frey, Don Henley, Joe Walsh και Timothy B. Schmit στο Long Road Out of Eden Tour.

Οι Eagles είναι ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ροκ μουσικής. Δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του ´70 στο Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι ο Glenn Frey (στίχοι, τραγούδι, πιάνο, κιθάρα), ο Don Henley (τραγούδι, ντραμς) και o Bernie Leadon (μπάντζο, ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά) . Ένα ακόμα ιδρυτικό μέλος, ο Randy Meisner (μπάσο, κιθάρα, φωνητικά) απεβίωσε στις 26 Ιουλίου 2023.

Η ιστορία των Eagles[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1971 ο Don Henley και ο Glenn Frey γνωρίζονται στην Καλιφόρνια ως μέλη του συγκροτήματος της Linda Ronstadt. Και οι δύο έχουν ένα κοινό στόχο: τη δημιουργία ενός δικού τους συγκροτήματος. Την επιθυμία τους αυτή πραγματοποιούν σχηματίζοντας ένα δικό τους γκρουπ με τους Bernie Leadon και Randy Meisner. Ετσι δημιουργήθηκε τελικά οι Eagles.

Αρχικά, οι Eagles ταξιδεύουν στο Λονδίνο, όπου ηχογραφούν το πρώτο τους άλμπουμ με παραγωγό τον Glyn Johns. Το άλμπουμ αυτό ονομάζεται Eagles. Το πρώτο τους single,Take it easy τους καθιστά παγκοσμίως γνωστούς.

Η ηχογράφηση του δεύτερου άλμπουμ τους ξεκινά και αυτή στο Λονδίνο. Παρ' όλα αυτά, επειδή τα μέλη του συγκροτήματος θέλουν τα κομμάτια τους να έχουν πιο έντονο το στοιχείο του ροκ ήχου, η ηχογράφηση συνεχίζεται στην Καλιφόρνια, με νέο παραγωγό, τον Bill Szymczyk. Το άλμπουμ αυτό ονομάζεται Desperado, κυκλοφορεί το 1973 και σ'αυτό εξελίσσεται για πρώτη φορά το σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος: η αφήγηση μέσα στα τραγούδια.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]