Dune: Μέρος Τρίτο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Dune: Μέρος Τρίτο
Dune: Part Three
ΣκηνοθεσίαΝτενί Βιλνέβ
ΣενάριοΝτενί Βιλνέβ
Βασισμένο σεΟ Μεσσίας του Dune
από τον Φρανκ Χέρμπερτ
ΠρωταγωνιστέςΤιμοτέ Σαλαμέ
ΜουσικήΧανς Ζίμμερ
Εταιρεία παραγωγήςLegendary Entertainment
ΔιανομήWarner Bros. Pictures
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες
ΓλώσσαΑγγλικά
ΠροηγείταιDune: Μέρος Δεύτερο

Το Dune: Μέρος Τρίτο (πρωτότυπος τίτλος: Dune: Part Three) είναι επερχόμενη Αμερικανική ταινία επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία και σενάριο από τον Ντενί Βιλνέβ. Βασισμένη στο μυθιστόρημα του 1969 Ο Μεσσίας του Dune από τον Φρανκ Χέρμπερτ, η ταινία θα είναι συνέχεια των Dune (2021) και Dune: Μέρος Δεύτερο (2024). Θα είναι η δεύτερη προσαρμογή του μυθιστορήματος μετά από την μίνι σειρά του 2003 Frank Herbert's Children of Dune. Ο Τιμοτέ Σαλαμέ θα επαναλάβει τον ρόλο του ως Πολ Ατρείδης και η ταινία θα τοποθετείται δώδεκα χρόνια μετά από τα γεγονότα της δεύτερης ταινίας.[1]

Τα σχέδια του Βιλνέβ για μια τρίτη ταινία Dune έγιναν γνωστά τον Ιούνιο του 2023. Παρόλα αυτά, τα σχέδια ήταν θεωρητικά γιατί βασιζόντουσαν στην απόδοση της δεύτερης ταινίας και ο Βιλνέβ θα έπρεπε πρώτα να ολοκληρώσει την ταινία του με θέμα την Κλεοπάτρα. Τον Αύγουστο αποκάλυψε πως η ταινία θα βασιζόταν στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, τον Μεσσία του Dune.[2] Τον Δεκέμβριο αποκάλυψε πως είχε σχεδόν ολοκληρώσει την γραφή του σεναρίου και τον Απρίλιο του 2024 η ταινία ξεκίνησε επίσημα να αναπτύσσεται.[3]

Η ταινία θα ολοκληρώσει την τριλογία Dune και ο Βιλνέβ δεν σχεδιάζει να προσαρμόσει τα επόμενα βιβλία της σειράς.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Nast, Condé (10 Μαρτίου 2022). «Denis Villeneuve on How 'Dune' Survived the Upheaval of Hollywood». Vanity Fair (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 8 Απριλίου 2024. 
  2. «Denis Villeneuve Teases Possible Dune: Part Three Based On Dune Messiah: 'There Are Words On Paper' – Exclusive». Empire (στα Αγγλικά). 27 Αυγούστου 2023. Ανακτήθηκε στις 8 Απριλίου 2024. 
  3. Thompson, Jaden (4 Απριλίου 2024). «Denis Villeneuve and Legendary Developing 'Dune 3' and 'Nuclear War: A Scenario' Film Adaptation». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 8 Απριλίου 2024.