Deadly Women

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Deadly Women
Λογότυπο σειράς
ΕίδοςΝτοκιμαντέρ
ΠρωταγωνιστέςΚάντις Ντελόνγκ (παρουσίαση)
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες
ΓλώσσαΑγγλικά
Αριθμός κύκλων14
Αριθμός επεισοδίων191
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςDiscovery Channel ( μίνι σειρά ) Investigation Discovery Channel (τηλεοπτική σειρά)
Προβολή8 Φεβρουαρίου 2005–
9 Σεπτεμβρίου 2021
Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Το Deadly Women (Θανάσιμες γυναίκες) είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ αληθινού εγκλήματος που παράγεται από την Beyond International Group και προβάλλεται στο δίκτυο Investigation Discovery (ID).[1]

Η σειρά επικεντρώνεται σε φόνους που διαπράττονται από γυναίκες. Παρουσιάζεται από την πρώην ερευνήτρια του FBI Κάντις Ντελόνγκ και αφηγείται η Λίναν Ζέιγκερ.[2]

Το Deadly Women μεταδόθηκε για πρώτη φορά το 2005 ως μίνι σειρά τριών επεισοδίων με τίτλους: "Obsession", "Greed" και "Revenge". Στη συνέχεια αναβίωσε ως μια τακτική σειρά και άρχισε να προβάλλεται στις 24 Δεκεμβρίου 2008. Έγιναν δύο σημαντικές αλλαγές: η Λίναν Ζέιγκερ αντικατέστησε την αρχική αφηγήτρια Μάρσα Κρένσοου[3] και ο αριθμός των περιπτώσεων γυναικών δολοφόνων σε κάθε επεισόδιο μειώθηκε από τέσσερις σε τρεις. Η σειρά ολοκληρώθηκε το 2021, μετά από 14 σεζόν.[4]

Παράγονται επίσης μεταγλωττισμένες εκδόσεις. Μια ισπανική έκδοση προβάλλεται στο Discovery en Español με τον τίτλο Las Verdaderas Mujeres Asesinas και μια έκδοση στην ιταλική γλώσσα προβάλλεται στο Real Time Italy με τον τίτλο Donne mortali.

Δομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κάθε επεισόδιο έχει ένα κεντρικό θέμα, όπως η ζήλια, το οικονομικό κέρδος, η ψυχική ασθένεια ή τα εγκλήματα που διαπράττονται από εφήβους ή ηλικιωμένους. Οι τίτλοι των επεισοδίων αντικατοπτρίζουν το θέμα. Οι ιστορίες λέγονται μέσα από αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις.

Στα επεισόδια συμμετέχουν επίσης συντελεστές σε σχετικούς τομείς (π.χ ιατροδικαστές και ερευνητές). Η Diane Fanning, ο M. William Phelps, ο Gregg Olsen, ο Wensley Clarkson, η Joan Renner και η Dr. Janis Amatuzio έχουν κάνει πολλές εμφανίσεις στη σειρά. Περιστασιακά, η οικογένεια ή οι φίλοι των γυναικών δολοφόνων ή των θυμάτων τους δίνουν πληροφορίες για τα γεγονότα.

Από την ένατη σεζόν, εμφανίζονται επίσης φωτογραφίες των πραγματικών δολοφόνων (συνήθως στιγμιότυπα που τραβήχτηκαν μετά τη σύλληψή τους ή παραστάσεις καλλιτεχνών που σκιαγραφούν τη θύτρια εάν έζησε πριν από τις μέρες της σύγχρονης φωτογραφίας).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. www.investigationdiscovery.com https://www.investigationdiscovery.com/show/deadly-women-fatal-instincts-investigation-discovery-atve-us. Ανακτήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2024.  Missing or empty |title= (βοήθεια)
  2. «TV Series Like Deadly Women, Find Shows Similar To Deadly Women // ShowsLike». showslike.net. Ανακτήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2024. 
  3. «Marsha Crenshaw | Actress». IMDb (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2024. 
  4. Zager, Lynnanne; DeLong, Candice; Amatuzio, Janis (2008-10-09), Deadly Women, Beyond International, https://www.imdb.com/title/tt1319260/, ανακτήθηκε στις 2024-02-27