Combination bus

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ένα Combination Bus είναι ένα φορτηγό το οποίο αντί να κουβαλάει φορτίο, κουβαλάει ανθρώπους, ενώ μερικά Combination Bus κουβαλάνε και ανθρώπους και φορτίο.

Τα Combination Bus χρησιμοποιήθηκαν κυρίως από τους στρατιωτικούς, τις αστυνομικές μονάδες κατά των ταραχών, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, ως σχολικά λεωφορεία και από κρατικές εταιρείες σε σύντομες διαδρομές για τους εργαζόμενους.

Πως είναι φτιαγμένα: Τα Combination Bus κατασκευάζονται με την εγκατάσταση ενός πλήρους κιβωτίου που είναι εξοπλισμένο για τη μεταφορά ανθρώπων πάνω σε ένα πλαίσιο φορτηγού. Το σώμα είναι ανεξάρτητο και ξεχωριστό από τον οδηγό. Δεν υπάρχει συνήθως διέλευση μεταξύ της καμπίνας και του σώματος του κουτιού, αλλά υπάρχει συνήθως ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Το σώμα είναι εξοπλισμένο με παράθυρα, ξεχωριστό εσωτερικό φωτισμό και συστήματα θέρμανσης ή / και κλιματισμού. Συναφείς φορείς είναι διαφορετικοί τύποι κινητών εργαστηρίων ή εξειδικευμένης στρατιωτικής κατασκευής. Η άνεση των επιβατών είναι γενικά ελάχιστη.

Πως χρησιμοποιούνται: Τα Combination Bus χρησιμοποιούνται μόνο για μικρές διαδρομές, καθώς συχνά δεν προσφέρουν πολλές ανέσεις.