Κάρλι Μακκίλιπ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Carly McKillip)
Κάρλι ΜακΚίλιπ
Γέννηση13  Φεβρουαρίου 1989[1]
Βανκούβερ
Χώρα πολιτογράφησηςΚαναδάς
Ιδιότηταηθοποιός, μουσικός και τραγουδιστής
Όργαναφωνή
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Κάρλι ΜακΚίλιπ (αγγ.: Carly Maria McKillip) είναι γεννημένη στις 13 Φεβρουαρίου του 1989. Είναι Καναδή ηθοποιός και μουσικός γνωστή για τον ομώνυμο ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά Alice, I Think. Παίζει επίσης μαζί με την αδερφή της Britt στο κάντρι γκρουπ One More Girl. Περιστασιακά χαρακτηριζόταν λανθασμένα ως Carly McKillup. Παρείχε επίσης τη φωνή της Sakura Avalon, την πρωταγωνίστρια πρωταγωνιστή της τηλεοπτικής σειράς anime Cardcaptors, μεταγλωττισμένη από τη Nelvana.

Η ΜακΚίλιπ γεννήθηκε στο Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας. Ο πατέρας της, Tom McKillip, είναι παραγωγός δίσκων και η μητέρα της, Lynda McKillip, είναι τραγουδοποιός. Έχει μια μικρότερη αδερφή που ονομάζεται Britt McKillip, η οποία είναι επίσης ηθοποιός.

Η ΜακΚίλιπ έπαιξε τον ομώνυμο ρόλο στην Alice, I Think, μια καναδική τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε το 2006 στο The Comedy Network και στο CTV. Είναι επίσης η πρώην τραγουδίστρια στο συγκρότημα Borderline του Βανκούβερ. Η McKillip παίζει επίσης μαζί με την αδερφή της Britt στο κάντρι γκρουπ One More Girl. Το ντεμπούτο του άλμπουμ, Big Sky, κυκλοφόρησε στις 6 Οκτωβρίου 2009 στον Καναδά. Εκτός από αυτό, το ντουέτο της κάντρι κυκλοφόρησε με ένα νέο σινγκλ με τίτλο "The Hard Way" το 2014.

Είναι παντρεμένη με τον Ντάρεν Σάβαρντ, τον βασικό κιθαρίστα του Ντάλας Σμιθ, στις 9 Μαΐου 2015. Έχουν έναν γιο με το όνομα Léo, που γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 2019.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm0571742. Ανακτήθηκε στις 13  Ιουλίου 2016.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Carly McKillip στο Wikimedia Commons