Blender (περιοδικό)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Blender (περιοδικό)
Ίδρυση1994
Κλείσιμο2009
ΈδραΝέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής[1]
ΓλώσσαΑγγλικά[1]
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος

Το Blender ήταν αμερικανικό μουσικό περιοδικό, το οποίο αυτοαποκαλούταν ως «ο απόλυτος οδηγός στη μουσική και περισσότερα».

Περιέχει λίστες άλμπουμ, καλλιτεχνών, και τραγουδιών, συμπεριλαμβανομένου τους καταλόγους «καλύτερα» και «χειρότερα». Σε κάθε άρθρο, υπάρχει αναφορά στη δισκογραφία του καλλιτέχνη, με ανάλυση του κάθε άλμπουμ του.

Το Blender κυκλοφόρησε από τη Dennis Publishing. Το περιοδικό ξεκίνησε το 1994 ως το πρώτο ψηφιακό CD-ROM περιοδικό από τους Τζέισον Πίρσον, Ντέιβιντ Τσέρρι και Ρετζίνα Τζόσεφ, το οποίο κυκλοφόρησε από τον Φέλιξ Ντέννις/Dennis Publishing, στο Ηνωμένο Βασίλειο, με 15 ψηφιακά CD θέματα, και απέκτησε ιστοσελίδα το 1997. Η έντυπη έκδοση άρχισε να κυκλοφορεί ξανά το 1999 στη πιο πρόσφατη μορφή της. Οι πρώτοι ψηφιακοί διαφημιστές ήταν: Calvin Klein, Apple Computer, Stephen Colbert, Toyota και Nike.

Η ιδιοκτήτρια «Alpha Media Group» έκλεισε το περιοδικό Blender στις 26 Μαρτίου 2009, ενώ η τελευταία έντυπη έκδοση του περιοδικού ήταν το θέμα του Απριλίου του 2009.[2][3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]