Μαύρη Κότα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Black Pullet)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ένα από τα μαγικά φυλαχτάρια του βιβλίου.

Η μαύρη κότα (La poule noire) είναι ένα μυθιστορηματικό γκριμουάρ. Eίναι ένα μαγικό βιβλίο που εξηγεί πως να κατασκευάζουμε «μαγικά φυλακτά και δαχτυλίδια». Περιλαμβάνει επίσης αποσπάσματα της τεχνικής της νεκρομαντείας και της Καββάλα. Πιστεύεται ότι έχει γραφτεί τον 18ο αιώνα[1] από έναν άγνωστο Γάλλο αξιωματικό που υπηρέτησε στον στρατό του Ναπολέοντα.

Το βιβλίο είναι ένα αφηγηματικό μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον Γάλλο στρατιωτικό κατά τη διάρκεια της εκστρατείας εναντίον της Αιγύπτου. Ξαφνικά επιτίθενται Άραβες Βεδουίνοι. Ενώ όλοι οι άλλοι στρατιώτες πέφτουνε θύματα στην μάχη, ένας γέρος Τούρκος εμφανίζεται ανάμεσα στις πυραμίδες και βοηθάει τον Γάλλο αξιωματικό να ξεφύγει. Τον οδηγεί σε ένα μυστικό εσωτερικό χώρο στις πυραμίδες, όπου του γιατρεύει τα τραύματα της μάχης και τον μυεί στην μυστική διδασκαλία αρχαίων χειρόγραφων που είχαν διασωθεί από την πυρκαγιά της βιβλιοθήκης του Πτολεμαίου. Στην συνέχεια το βιβλίο περιγράφει πώς φτιάχνονται τα δακτυλίδια που έχουν μαγικές δυνάμεις, τα μαγικά φυλαχτά και η «μαύρη κότα», από την οποία πήρε το όνομά του το ίδιο το βιβλίο. Η μαύρη κότα είναι ένα μαγικό αντικείμενο που έχει την ικανότητα να κάνει χρυσά αυγά, φέρνοντας αμύθητα πλούτη στον κάτοχό της.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Spence, Lewis (2006). An Encyclopaedia of Occultism, σελ. 71. ISBN 1596052376, 9781596052376. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Black Pullet της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).