Bangla (ποτό)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ένα άδειο μπουκάλι λικέρ Bangla

Το Bangla[1] είναι αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από άμυλο και πωλείται στην Δυτική Βεγγάλη. Υπάρχουν αδειοδοτημένες εταιρείες όπου πωλούν αυτό το ποτό. Το Bangla είναι αποσταγμένο λικέρ. Τα αξιοσημείωτα ονόματα Βεγγαλικού λικέρ είναι τα Uran, Captain, Pincon Bangla number one, Tarzan, Dada, Wonder και άλλα.

Συστατικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Bangla παρασκευάζεται από δημητριακά όπως ο σόργος, το μπάτζρα και το σιτάρι.

Παραγωγή και κατανάλωση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία του 2015, το 48% του μεριδίου αγοράς της Δυτικής Βεγγάλης αποτελείται από ξένο αλκοόλ που παρασκευάζεται στην Ινδία. Το 39% του μεριδίου αγοράς αποτελείται από το ποτό bangla. Το 11% του μεριδίου αγοράς αποτελείται από τη μπύρα και το υπόλοιπο 2% καταλαμβάνεται από κρασί και άλλα μπαχαρικά. Το Bangla γενικά καταναλώνεται από αυτούς που δεν μπορούν να αντέξουν άλλο πιο επεκτατικό αλκοόλ.[2] Ωστόσο το μερίδιο αγοράς έχει αυξηθεί για το εγχώριο λικέρ. Αυτό οφείλεται σε ένα συνδυασμό που προέρχεται από την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής που επιτρέπει στο Βεγγαλικό αλκοόλ να πωλείται σε περισσότερα σημεία πώλησης, η βελτίωση της παραγωγής και συσκευασίας και νέες στρατηγικές μάρκετινγκ.[3]

Η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων από ειδικούς φόρους στην πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης προέρχεται από φθηνό Βεγγαλικό λικέρ. Στο οικονομικό έτος 2014-15, ο αριθμός τους έφθασε τα 3.600 κρορ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]