Μετάβαση στο περιεχόμενο

Baby Looney Tunes

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Baby Looney Tunes
Βασισμένο σεLooney Tunes
ΜουσικήSteven Bernstein
Εταιρεία παραγωγήςWarner Bros. Animation
ΔιανομήWarner Bros. Television
Πρώτη προβολή2002
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής[1]
ΓλώσσαΑγγλικά

Το Baby Looney Tunes είναι αμερικανική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, που διαδραματίζεται σε ένα εναλλακτικό σύμπαν και απεικονίζει τους χαρακτήρες Looney Tunes ως βρέφη, τα οποία φροντίζει η Γιαγιά (Granny). Δημιουργήθηκε από την Warner Bros. Animation.[2] Η σειρά έχει ομοιότητες με το Muppet Babies.

Η πρώτη προβολή της σειράς έγινε στις 28 Ιουλίου του 2001, από το κανάλι της Warner Bros., το 2001 έως το 2003. Αργότερα, προβλήθηκε από το κανάλι Cartoon Network μέχρι τις 16 Οκτωβρίου του 2006. Τον Δεκέμβριο του 2006 έως τον Ιούλιο του 2010 έκανε την επανεμφάνιση της, όπως και στις 17 Αυγούστου του 2015 προβλήθηκε ώστε να διαφημίσει τη σειρά Uncle Grandpa Babies, η οποία σταμάτησε το 2016.

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 • Baby Bugs - (δανείζεται τη φωνή του Samuel Vincent). Είναι το μεγαλύτερο μωρό , γεγονός που τον καθιστά αρχηγό της παρέας. Αυτό, όμως, συχνά προκαλεί εντάσεις μεταξύ εκείνου, της Lola και του Daffy.
 • Baby Daffy - (δανείζεται τη φωνή του Samuel Vincent). Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μωρό μετά από τον Bugs. Συχνά, αποσκοπεί στο δικό του κέρδος. Όταν δεν παίρνει αυτό που θέλει, πιστεύει ότι τον αδικούν, συνηθίζει να ταλαιπωρεί τους υπολοίπους αλλά δείχνει και τις καλές του προθέσεις.
 • Baby Tweety - (δανείζεται τη φωνή του Samuel Vincent).Το νεότερο και μικρότερο μωρό της παρέας. Παρουσιάζεται ως ο έξυπνος, επειδή πάντα έχει νέες ιδέες. Είναι πολύ ευαίσθητος σχετικά με το μικρό του μέγεθος (το οποίο τον δυσκολεύει στα περισσότερα επεισόδια).
 • Baby Lola - (δανείζεται τη φωνή της Britt McKillip). Μερικές φορές, αναλαμβάνει την αρχηγία της ομάδας. Της αρέσει να είναι αυτόνομη σε σύγκριση με τους υπολοίπους και συμπεριφέρεται σε πολλές περιπτώσεις ως αγόρι.
 • Baby Taz - (δανείζεται τη φωνή του Ian James Corlett). Παρόλο που τις περισσότερες φορές είναι ήσυχος, συχνά μπερδεύει διάφορα αντικείμενα ως τροφή και δημιουργεί καταστροφές με τις σβούρες του. Του αρέσει να διασκεδάζει περισσότερο από τους άλλους. Ακόμη, είναι πολύ πιο ευαίσθητος καθώς φωνάζει όταν οι καταστάσεις πάνε στραβά ή όταν δεν γίνεται αυτό που θέλει.
 • Baby Sylvester - (δανείζεται τη φωνή του Terry Klassen). Είναι το ψηλότερο από τα μωρά. Μερικές φορές, είναι ντροπαλός και αγχώδης γεγονός που τον κάνει εύκολο στόχο για τα πειράγματα του Daffy. Σπάνια χρησιμοποιεί τα νύχια του. Του αρέσει να τραβάει την προσοχή της Γιαγιάς περισσότερο από τους άλλους. Ακόμη, φοβάται τις αστραπές και μισεί το τουρσί.
 • Baby Melissa - (δανείζεται τη φωνή της Janyse Jaud). Συνήθως, κάνει παρέα με την Petunia. Οι δύο, αυτοί χαρακτήρες, προστέθηκαν στην παρέα στο μέσο της πρώτης σεζόν. Είναι πολύ πρακτική, δημιουργική και φιλική προσωπικότητα, αλλά μερικές φορές μπορεί να γίνει πολύ απαιτητική και σπάει τα νεύρα των άλλων.
 • Baby Petunia - (δανείζεται τη φωνή της Chiara Zanni). Συχνά, κάνει παρέα με τη Melissa. Οι δύο, αυτοί χαρακτήρες, προστέθηκαν στην παρέα στο μέσο της πρώτης σεζόν. Είναι πιο έξυπνη από τα άλλα μωρά με απίστευτη περιέργεια. Στο επεισόδιο «Let Harder They Fall», δεν φορούσε πια πάνα, σε σύγκριση με τα άλλα μωρά, και στο «Petunia the Piggy Bank», έμαθε αποταμίευση.
 • Γιαγιά- (δανείζεται τη φωνή της June Foray). Προσφέρει αγάπη και φροντίδα στα μωρά και τα μεγαλώνει ευτυχισμένα. Όντας η μόνη ενήλικας στη ζωή τους, τα μωρά γοητεύονται και εμπνέονται από την νοημοσύνη, τη σοφία και την ικανότητά της να ξεπερνά τα προβλήματα, με ευκολία, όταν αυτά προκύπτουν.
 • Floyd Minton - (δανείζεται τη φωνή του Brian Drummond). Ο ανιψιός της Γιαγιάς. Μερικές φορές είναι αγχωμένος με τις ευθύνες και την προσοχή που απαιτούν τα μωρά, αλλά είναι αποφασισμένος να μην απογοητεύσει ποτέ την Γιαγιά.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 1. (Γερμανικά) fernsehserien.de. www.fernsehserien.de/baby-looney-tunes. Ανακτήθηκε στις 1  Ιουλίου 2020.
 2. TV.com. «Baby Looney Tunes». TV.com. Ανακτήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2017.