Along with the Gods: The Two Worlds

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Along with the Gods: The Two Worlds
ΣκηνοθεσίαKim Yong-hwa
Παραγωγή
  • Kim Yong-hwa
  • Won Dong-yeon
  • Kim Ho-Sung
ΣενάριοKim Yong-hwa
Βασισμένο σεAlong with the Gods
ΠρωταγωνιστέςΧα Τζουν-γου, Cha Tae-hyun, Ju Ji-hoon, Kim Hyang-gi, Λι Τζονγκ-τζε, Μα Ντονγκ-σέοκ, Kim Dong-wook και Ye Su-jeong
ΜουσικήBang Jun-seok
ΦωτογραφίαKim Byung-seo
Εταιρεία παραγωγήςDexter Studios
ΔιανομήLotte Entertainment, Netflix, Hulu και Vudu
Πρώτη προβολή20  Δεκεμβρίου 2017 (Νότια Κορέα)[1]
Διάρκεια140 λεπτά
ΠροέλευσηΝότια Κορέα
ΓλώσσαKorean
ΈπεταιAlong with the Gods: The Last 49 Days

Along with the Gods: The Two Worlds ( Πρότυπο:Ko-hhrm ) Είναι μια νοτιοκορεάτικη ταινία δράσης φαντασίας του 2017 σε σκηνοθεσία Kim Yong-hwa και βασισμένη στη σειρά webtoon του Joo Ho-min, Along with the Gods, η οποία εμπνεύστηκε από τους βουδιστικούς πίνακες της δυναστείας Joseon της Κορέας και τα πρώιμα βουδιστικά κείμενα των Δέκα Βασιλιάδων της Κόλασης . [2] [3] [4] [5] [6] Πρωταγωνιστούν οι Ha Jung-woo, Cha Tae-hyun, Ju Ji-hoon και Kim Hyang-gi .

Η ταινία γυρίστηκε ως μία αλλά παρουσιάστηκε σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος, Along with the Gods: The Two Worlds, κυκλοφόρησε στις 20 Δεκεμβρίου 2017. [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] Τον Ιούνιο του 2018, ανακοινώθηκε ότι άλλα δύο σίκουελ έχουν προγραμματιστεί να γυριστούν το 2019. [14] Το σίκουελ, με τίτλο Along with the Gods: The Last 49 Days, κυκλοφόρησε την 1η Αυγούστου 2018. [15]

Από τον Μάιο του 2019, το Along with the Gods: The Two Worlds είναι η τρίτη ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην ιστορία του κινηματογράφου της Νότιας Κορέας . [16] [17]

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο πυροσβέστης Kim Ja-hong ( Cha Tae-hyun ) πεθαίνει στη γραμμή του καθήκοντος και συνοδεύεται στη μετά θάνατον ζωή από τρεις κηδεμόνες : Hae Won-maek ( Ju Ji-hoon ), Lee Deok-choon ( Kim Hyang-gi ) και τους αρχηγός Gang-rim ( Ha Jung-woo ). Πρέπει να συνοδεύσουν και να υπερασπιστούν τον Ja-hong σε επτά δοκιμές εντός 49 ημερών . Εάν περάσει, θα μετενσαρκωθεί και στους κηδεμόνες του θα δοθεί ανταμοιβή για τη δική τους μετενσάρκωση.

Στο πρώτο δικαστήριο, στην κόλαση του φόνου , ο Ja-hong δικάζεται για το θάνατο του συναδέλφου του, ο οποίος είχε παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς. Την ώρα που πρόκειται να καταδικαστεί, αποκαλύπτεται ότι ο συνάδελφός του του είπε να δώσει προτεραιότητα στους πολίτες. Αφού διέσωσε άλλους 8, ο Ja-hong προσπάθησε να επιστρέψει για τον συνάδελφό του μόνο και τον συγκράτησαν καθώς το κτίριο κατέρρευσε. Ο δικαστής αθωώνει τον Ja-hong.

Στο δεύτερο δικαστήριο, στην κόλαση της νωθρότητας, οι φύλακες του Ja-hong παρουσιάζουν την ανιδιοτέλεια και την επιμέλειά του. Ο Ja-hong ξεστομίζει ότι δούλευε μόνο για χρήματα και πρόκειται να τιμωρηθεί όταν παρεμβαίνει ο Gang-rim, δηλώνοντας ότι τα χρήματα ήταν για να στηρίξει τον αδερφό του και την άρρωστη μητέρα του, και ως εκ τούτου εξασφαλίζει τη δεύτερη αθώωσή του.

Στο δρόμο προς την Κόλαση της Απάτης, οι καλικάντζαροι επιτίθενται καθώς η φυσική της Κόλασης αρχίζει να μεταμορφώνεται. Αυτή η αλλαγή δείχνει ότι ένα μέλος της οικογένειας του Ja-hong είχε πεθάνει και έγινε εκδικητικό πνεύμα. Ο Gang-rim εγκαταλείπει την παρέα για να ερευνήσει ενώ η υπόλοιπη ομάδα προχωρά. Ο Ja-hong κατηγορείται ότι έγραψε πλαστά γράμματα στην οικογένεια όσων είχαν πεθάνει, ένας από τους οποίους είναι η Ji-yeon, η κόρη του πεσόντος συναδέλφου του. Ο Gang-rim συνδέεται υπερφυσικά με τον Deok-choon από τον ζωντανό κόσμο για να υπερασπιστεί τον Ja-hong, δηλώνοντας ότι είχε επίσης γράψει ψεύτικα γράμματα στη μαμά του για να τη φτιάξει το κέφι, επιτρέποντάς της να επικεντρωθεί στην υγεία της και ότι τα γράμματα στην Ji- Η Yeon, παρά το γεγονός ότι κατάλαβε ότι ο πατέρας της ήταν νεκρός, την βοήθησαν να αντιμετωπίσει την απώλειά της. Τα στοιχεία απορρίπτονται και οι κατηγορίες απορρίπτονται.

Ο Gang-rim καθορίζει ότι είναι ο αδελφός του Ja-hong, Soo-hong που έχει γίνει το εκδικητικό πνεύμα. Ανακαλύπτει ότι ο Soo-hong σκοτώθηκε κατά λάθος ενώ βρισκόταν σε φρουρά από τον σύντροφό του Dong-yeon, και ο θάνατός του συγκαλύφθηκε από τον ανώτερό τους, τον Υπολοχαγό Παρκ. Ο Gang-rim ακυρώνει μια προσπάθεια του Soo-hong να σκοτώσει τον Dong-yeon και μαθαίνει ότι η μνησικακία του Soo-hong δεν ήταν εναντίον του Ja-hong, αλλά μάλλον του Dong-yeon και του Park. Ο Dong-yeon ενημερώνει τη μητέρα του Soo-hong για την τοποθεσία του σώματός του και κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Σώζεται από τον Gang-Rim κατόπιν αιτήματος του Soo-hong αφού ο τελευταίος συμφώνησε να συνεργαστεί.

Η τριάδα περνάει από τις Κόλασεις της Αδικίας και της Προδοσίας χωρίς δίκη. Στην κόλαση της βίας, ο Ja-hong δικάζεται επειδή ξυλοκόπησε τον Soo-hong όταν ήταν μικρότερος, ενώ ο τελευταίος υπέφερε από υποσιτισμό. Καθώς ο Ja-hong δεν συγχωρήθηκε, καταδικάζεται και πρόκειται να τιμωρηθεί όταν ο Gang-rim δίνει εντολή στον Deok-choon να ζητήσει μια συνδυασμένη δίκη στο επόμενο δικαστήριο, στην κόλαση της αφιλοτιμίας και ασέβειας. Το αίτημα ικανοποιείται. Ο Ja-hong αποκαλύπτει ότι, λόγω της φτώχειας, σκόπευε να διαπράξει οικογενειακοκτονία, αλλά τον ανακάλυψε ο Soo-hong. Σε μια κρίση, ξυλοκόπησε τον Soo-hong και έφυγε από ενοχές, επιλέγοντας να μην είναι βάρος και αφιέρωσε τη ζωή του για να τους υποστηρίξει.

Ο Gang-rim και ο Soo-hong φτάνουν στη βάση του στρατού, μόνο για να γίνουν μάρτυρες της άθλιας μεταχείρισης της μητέρας στα χέρια του Park. Έξαλλος, ο Soo-hong μεταμορφώνεται ξανά σε εκδικητικό πνεύμα και ξεσπά στη βάση δημιουργώντας έναν τεράστιο ανεμοστρόβιλο, και σταματά μόνο όταν συνειδητοποιεί πώς οι πράξεις του επηρεάζουν τον Ja-hong στη μετά θάνατον ζωή.

Στην κόλαση της αφιλοτιμίας και ασέβειας, ο Ja-hong κρίνεται αμέσως από τον Yeomra ως ένοχος. Μαθαίνει ότι τη νύχτα της απόπειρας δολοφονίας και αυτοκτονίας του, η μητέρα του ήταν στην πραγματικότητα ξύπνια και είχε αποφασίσει να το επιτρέψει, γνωρίζοντας ότι ήταν βάρος για την οικογένειά της. Ο Soo-hong, με τη βοήθεια του Gang-rim και του Won-maek, μπαίνει στο όνειρο της μητέρας του και μαθαίνει ότι είχε ήδη συγχωρήσει τον Ja-hong για εκείνη τη νύχτα. Δεδομένου ότι οι αμαρτίες που έχουν συγχωρηθεί στον κόσμο των ζωντανών δεν επιτρέπεται να κριθούν στη μετά θάνατον ζωή, ο Ja-hong επιτρέπεται να μετενσαρκωθεί.

Στη συνέχεια, ο Gang-rim συνειδητοποιεί ότι ο Yeomra είχε ανακατευτεί στην έρευνά του για τον Soo-hong. Αποφασίζει να αντιμετωπίσει απευθείας τον Yeomra και επιλέγει τον Soo-hong ως την τελευταία ψυχή της ομάδας του πριν από τη δική τους μετενσάρκωση.

Ηθοποιοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο σκηνοθέτης Kim Yong-hwa (αριστερά) με το καστ της ταινίας.

Κύριοι ρόλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ha Jung-woo ως Gang-rim, [18] ένας σοφός και προσεκτικός Θεριστής και ο αρχηγός των Haewonmak και Deok-choon.
  • Ο Cha Tae-hyun ως Kim Ja-hong, ένας πυροσβέστης με καρδιά από χρυσό και καλοσύνη.
  • Ju Ji-hoon ως Haewonmak, [19] ένας νεότερος, ενεργητικός και σαρκαστικός Θεριστής που είναι ικανός στη μάχη με το ξίφος. Τον αντιπροσωπεύει ο Ήλιος.
  • Η Kim Hyang-gi ως Lee Deok-choon, η νεότερη από τους Θεριστές που αν και αδύναμη και λιγότερο έμπειρη, έχει ισχυρές ψυχικές δυνάμεις. Την αντιπροσωπεύει η Σελήνη.

Δευτερεύοντες ρόλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έκτακτοι ρόλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ο Yoo Jun-sang ως συνάδελφος πυροσβέστης του Ja-hong
  • Ο Lee Jung-jae ως Yeomra, βασιλιάς του κάτω κόσμου.
  • Ο Kim Su-ro ως πατέρας του κοριτσιού
  • Η Kim Ha-neul ως Songje, Θεά της κόλασης της προδοσίας
  • Η Kim Hae-sook ως Chogang, Θεά της κόλασης της νωθρότητας
  • Lee Geung-young ως Ogwan, Μεγάλος Βασιλιάς των Αισθήσεων
  • Ο Κιμ Μιν-τζονγκ ως αγγελιοφόρος της μεταθανάτιας ζωής
  • Ο Ma Dong-seok ως Seongju, μια θεότητα του σπιτιού.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. www.koreanfilm.or.kr/eng/films/index/filmsView.jsp?movieCd=20150976.
  2. «Along With the Gods: The Two Worlds (2017) (Blu-ray + DVD) (US Version)». YesAsia Editorial. Ανακτήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2023. The big-budget blockbuster is based on Joo Ho Min's hugely popular same-titled three-episode web comic, which is inspired by the Joseon dynasty Buddhist painting Ten Kings of Hell 
  3. «Seventh of the Ten Kings of Hell». National Museum of Korea. Ανακτήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2023. This is a Buddhist painting depicting the seventh of the ten kings of hell. On the 49th day after death, the soul of the deceased comes before the seventh king and may be reborn, depending on his or her actions in this world. This painting portrays the dead being squeezed into a punishment device designed to inflict great pain. 
  4. «The Tenth King of Hell (dated 1798)». Metropolitan Museum of Art. Ανακτήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2023. In the Buddhist world, the Ten Kings of Hell serve as judges of the deceased to determine their fate, including the type and severity of punishment and the course of their cycle of rebirth 
  5. Wai Yee Chiong, Penley Knipe (18 Δεκεμβρίου 2017). «Reigning over a Hellish Bureaucracy». Harvard Art Museums. 
  6. Teiser, Stephen F. (1994). The Scripture on the Ten Kings and the Making of Purgatory in Medieval Chinese Buddhism. Honolulu: University of Hawaii Press. ISBN 0824815874. 
  7. «HA Jung-woo, CHA Tae-hyun Team Up WITH GOD». www.koreanfilm.or.kr. Ανακτήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2017. 
  8. «Kpop News: Exo's D.O. to cast in the film "With God"». 18 Απριλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2016. 
  9. 비주얼다이브. «영화 '신과 함께' 1편, 2017년 여름 개봉한다 | 비주얼다이브». www.visualdive.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Ιανουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2017. 
  10. «하정우부터 도경수까지…'신과 함께' 초호화 라인업 확정». TV리포트 (στα Κορεατικά). 17 Απριλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2017. 
  11. «ALONG WITH THE GODS Filming Ends, Release Pushed to December». 
  12. «하정우x차태현x주지훈 '신과함께' 12월 20일 개봉확정[공식»] (στα ko). http://m.entertain.naver.com/read?oid=213&aid=0000983553. Ανακτήθηκε στις 23 August 2017. 
  13. Kil, Sonia (23 Οκτωβρίου 2017). «WellGo USA Buys Two-Part Korean Fantasy 'Gods'». variety.com. 
  14. 조재영 (24 June 2018). «'신과함께' 3·4편도 내년말 동시 제작한다» (στα ko-KR). 연합뉴스. http://www.yonhapnews.co.kr/bulletin/2018/06/22/0200000000AKR20180622153000005.HTML?input=1195m. Ανακτήθηκε στις 27 June 2018. 
  15. «하정우X차태현 '신과 함께' 1편 12월, 2편 내년 여름 개봉». Star News (στα Κορεατικά). 
  16. «[공식 '신과함께', '국제시장' 꺾었다…역대 韓 영화 2위»] (στα ko). http://entertain.naver.com/ranking/read?oid=382&aid=0000625070. Ανακτήθηκε στις 8 February 2018. 
  17. «'Gods' sequel coming in August». 
  18. «´신과함께´ 하정우부터 이정재까지..특급 라인업». http://isplus.live.joins.com/news/article/article.asp?total_id=19997128&cloc=. Ανακτήθηκε στις 2 January 2017. 
  19. «[단독]주지훈 캐스팅 백지화 '신과함께' 주연 물망». Ανακτήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2017.