Χριστίνα Κώτσια

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Χριστίνα Κώτσια
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση10  Ιουλίου 1994
Ελλάδα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταυδατοσφαιρίστρια

Η Χριστίνα Κώτσια (γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1994) είναι διεθνής Ελληνίδα υδατοσφαιρίστρια που αγωνίζεται ως αμυντική στην ομάδα υδατοσφαίρισης της ΑΕΚ

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Χριστίνα Κώτσια έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο της υδατοσφαίρισης στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς, στον οποίο υπέγραψε και το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο.

Στην ομάδα του Πειραιά παρέμεινε μέχρι το 2012 έχοντας καταφέρει να κατακτήσει προηγουμένως το πρωτάθλημα Ελλάδας του 2011. Επίσης, το 2011 κατάφερε να φτάσει με τον Ολυμπιακό στο φάιναλ φόρ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο καθώς αρχικά ηττήθηκε με σκορ 13–14 από την Οριτζόντε Κατάνια στον ημιτελικό, ενώ στη συνέχεια νίκησε στον μικρό τελικό 14–12 την Κίνεφ Κίρισι.

Το καλοκαίρι του 2012, η Χριστίνα Κώτσια αποφάσισε να αποχωρήσει από το σύλλογο του Πειραιά και να ταξιδέψει στις ΗΠΑ προκειμένου να συνδυάσει τις σπουδές της με την υδατοσφαίριση στο Πανεπιστήμιο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια. Στο πανεπιστήμιο αυτό παραμένει μέχρι και σήμερα.

Διεθνείς συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Χριστίνα Κώτσια είναι διεθνής με την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης νεανίδων της Ελλάδας με την οποία έχει πραγματοποιήσει αρκετές συμμετοχές. Μάλιστα, το 2012 κατέκτησε με την Εθνική ομάδα το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων. Τον Μάϊο του 2014 κλήθηκε στην προετοιμασία της ελληνικής Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας: 2011

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]