Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήστης:Xristoskatkat

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Χρήστος Κατρούτσος[1]


Ο Κατρούτσος Χρήστος είναι Έλληνας ποιητής, εικαστικός και δοκιμιογράφος. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα και κατάγεται από τα Καλύβια Ήλιδας Ηλείας.οικισμός της Ελλάδας Έχει παρακολουθήσει σπουδές στις Θετικές Επιστήμες και είναι απόφοιτος του εργαστηρίου ποίησης του Ιδρύματος Τάκης Σινόπουλος.

Το 2013 εξέδωσε την ποιητική συλλογή " Στην τήξη του Ερέβους" εκδ. Λυκόφως και το 2017 την 2η ποιητική συλλογή με τίτλο "Σπορά για μια Κυριακή" εκδ. Εκάτη.

Έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά και ιστότοπους λογοτεχνίας, φιλοσοφιας, περιβαλλοντικών ζητημάτων ( Κορράλι, antifono.gr, frear.gr) ενώ ποιήματα και δοκίμιά του έχουν φιλοξενηθεί σε ιστότοπους για τη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις εικαστικών σε γκαλερί και έχει πραγματοποιήσει δυο ατομικές εκθέσεις: στην γκαλερί colorida της Λισσαβώνας (2014) και στον πολυχώρο Vault Theatre Plus (2017) [2]


  1. «Χρήστος Κατρούτσος, «Σπορά για μια Κυριακή» ‒ γράφει ο Θωμάς Τσαλαπάτης». frear (στα Αγγλικά). 21 Απριλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 19 Μαρτίου 2020. 
  2. «Ατομική εικαστική έκθεση του Χρήστου Κατρούτσου στον Πολυχώρο Vault». www.zougla.gr. Ανακτήθηκε στις 19 Μαρτίου 2020.